Upcycling till jul istället för att slänga det – gör vackra juldekorationer själv

“Gör nytt från gammalt” har varit mottot för många DIY -projekt de senaste åren. Människor som vill leva hållbart och också gillar att göra hantverk bestämmer sig för att hitta nya användningsområden för gamla saker istället för att bara slänga dem. Du kan också välja detta motto för julhantverk. Om du också känner för att cykla till jul kan du inspireras av våra idéer. Vi kommer att visa dig hur du kan skapa vackra upcycling juldekorationer från vardagliga saker som tidningar, burkar och rester av tyg och skapa en festlig atmosfär.

Upcycling till jul - bra idéer för återvinning av julpynt

Upcycling för jul – Julkort gjord av rester av tyg

Upcycling till jul - återvinning av tygstycken eller pappersrester för julkort

Vi börjar med en enkel julcykelidé för alla som gillar att skicka gratulationskort under semestern. Om du fortfarande har några tygstycken kan du använda dem för att skapa en fin julgran. Du kan sy tygerna på papperet som i exemplet ovan, men du kan också bara limma dem. Tyger med julfärger eller motiv är förstås bäst. Men om du föredrar ett modernt eller minimalistiskt kort, passar andra färger också. För övrigt fungerar det också mycket bra med pappersrester. Oavsett vilken av de två varianterna du väljer behöver bitarna inte vara raka och snyggt formade. Det gör kartan ännu mer intressant.

Juldekoration upcycling med burklock

Upcycling till jul - vackra landskap i locket

Förvandla burklocken till dukar och skapa vackra jullandskap och bilder med en 3D -effekt i din inredning. De är de perfekta upplyftande julpynten! Du kan använda alla slags dekorationer och figurer för att sätta ihop din egen design. Som inspiration och grund kommer vi dock att visa dig enkla instruktioner med nödvändiga material för att cykla till jul.

Hänge som idé till en upcycling till jul med lock och julfigurer

 • breda burklock
 • Bomull
 • dubbelsidig tejp
 • mönstrat eller färgat papper för bakgrunden
 • Dekorationer
 • garn
 • Penna, sax, varmt lim eller annat flytande lim

Coola hantverksidéer till jul – instruktioner

Upcycling till jul - designa bilder i burklocket för släpvagnar

För denna upcycling till jul, spåra den inre konturen av locket på byggpappret och klipp ut cirkeln. Du får en fin bakgrund för det framtida landskapet som du helt enkelt klistrar in i locket. Sedan kan du börja dekorera. Vadden är vad du använder för det snöiga landskapet, och det är där du ska börja. Sedan kan du fördela de andra dekorationerna. Lim till sist en bit garn på lockets baksida. Du kan sedan använda slingan du fick för att hänga upp det fantastiska juldekorationen av återvunnet material.

Upcycling till jul – Julpynt från plåtburkar

Julbukett av gran i burkar med blommigt skum och mossa

Tycker du om en vacker julbukett som kan dekorera bord och mantlar? Då är följande juldekoration gjord av burkar precis rätt idé för en upcycling till jul! Det är snabbt och enkelt att göra och du kan ändra och designa det efter dina idéer. Så här gör du upcycling med burkar till jul:

 • Burkar
 • Grangrön
 • tejp
 • valfritt: sprayfärg
 • sten
 • Blommigt skum
 • mossa

Snabb och enkel hantverksidé som upcycling till jul - burkar som vaser för grangrön

Du kan använda både konstgjorda och riktiga växter för projektet. Spraya burkarna i de färger du vill ha och låt dem torka. Spraya vid behov på ett annat lager. Lägg sedan en sten i burken som fungerar som en vikt. Du kan också använda andra tunga föremål. Lägg sedan det blommiga skummet i burken och lägg grangrönan i det. Du kan också kombinera det med grenar med bär. Täck sedan burkens öppning med mossa. Så här gömmer du också det blommiga skummet. Knyt slutligen dekorativa band runt burkarna och du är klar med upcycling till jul!

Gör julpynt av äggkartonger

Upcycling till jul med ägglådor - gör söta tomtar

Är inte dessa tomtar verkligen personliga? Använd de tomma äggkartongerna för att göra och använda som dekorationer. Hantverksidén är också utmärkt för upcycling med barn till jul, eftersom det är en enkel hantverksidé. Du kan också variera de extra hantverksmaterialen.

 • Ägg kartong
 • röd akrylfärg och pensel
 • Träboll, ekollon eller hasselnöt
 • vitt och rött rep eller alternativt piprensare
 • Bomull
 • Lim, sax
 • Deg

Jultomten gör hantverk av en äggkartong och bomullsull

För julcykling, skär två spetsar från äggkartongen – en stor och en lång. Stick igenom två motsatta hål genom spetsen på det stora stycket. Måla sedan de två kottarna röda, vilket barnen också kan göra. Trä det röda repet (eller piprensaren) genom de två hålen och knyt en knut i båda ändarna – du får armar och händer. Limma sedan huvudet på toppen. Denna kan bestå av en träboll, en ekollon eller en hasselnöt efter önskemål.

Gör små dekorativa figurer själv inför julen - tinker Nicholas

Använd sedan det vita repet eller den vita piprensaren för att göra de återstående elementen till kroppen, nämligen den vita pälsen på kragen, ärmarna och fållens fåll. Gör sedan tomtehatten. Du kan helt enkelt lägga till vit “päls” till dessa också. De nämnda materialen (rep- och piprengörare), från vilka du helt enkelt kan klippa av en liten bit, liksom en liten färdig bobble är lämpliga för bubblan. Gör ett skägg och mustasch samt håret av bomullsullen, lim dem på huvudet och forma sedan en liten boll till näsan av degen, som du också fäster. Allt du behöver göra är att hålla hatten på huvudet och den första jultomten är redo som en cykling för jul för barn.

Dricks: Om du vill hänga upp tomterna kan du peta ett hål genom spetsen underifrån, knyta en ögla ur tråden eller snöret och sedan dra det genom hålet underifrån. Knuten förhindrar att sladden glider helt.

Tillverkning med PET -flaskor till jul

Hantverk med plastflaskor - julgranskulor för upcycling till jul

De flesta plastflaskor är returflaskor och måste returneras, men det finns också sådana utan insättning. Du kan använda dessa för nästa hantverksprojekt. Från upcycling till jul får du vackra juldekorationer som du kan dekorera inte bara julgranen med, utan också lampor eller fönster. Du behöver:

 • Plastflaskor av alla storlekar
 • Tejp
 • Strass eller andra dekorationer
 • varmt lim
 • Sax eller en vass kniv
 • Järn
 • Gaffatejp eller washi -tejp

Gör julbollar själv som uppstickande idéer till jul

Gör dina egna julgranskulor av plast - snittringar av PET -flaskor

Ta en flaska och skär av den mellersta, raka sektionen. Skär sedan den resulterande cylindern i tunna ringar. Eftersom detta skapar mycket vassa kanter kan du smälta dem på ett strykjärn och avrunda dem på detta sätt. Värm strykjärnet och tryck på ringen flera gånger och bara en kort stund på den heta ytan.

Linda sedan remsorna med band och lim på eventuella dekorationer. Placera sedan tre ringar för varje julgranskula, sammanlänkade med varandra, limma ihop dem vid de punkter där de rör. Sedan är det bara att knyta band för att hänga upp det och du är klar. Designa bollarna i valfri färg. Du kan också använda flaskor i olika storlekar för julcykling, vilket gör bollar i olika storlekar på det sättet.

Gör upcyclingprojekt själv till jul – Julgran i kartong i vitt

Gör julgranar av kartong för kreativ upcycling till jul

Denna julgran, som du kan göra av kartong i en låda, är extremt elegant och elegant. Så det är värt ibland att inte alltid kasta allt! Trots att trädet i exemplet har en vacker vit färg kan du naturligtvis också välja vilken annan färg som helst och till exempel göra den klassiska gröna julgranen.

 • kartong
 • Akrylfärg och pensel eller sprayfärg
 • Linjal och penna
 • Sax eller en vass hantverkskniv med lämplig yta
 • Material för dekoration: pomponger, washi -tejp, klistermärken, färgat papper, etc..

Återvinning och hantverk till jul – instruktioner

Instruktioner för att göra en julgran i kartong

För denna kreativa upcycling till jul, rita först en julgran på en kartongbit. Det är bäst att börja med geometriska former – 5 liksidiga trianglar som överlappar varandra vid toppspetsen. Du kan sedan konvertera sidohörnen och göra dem mer rundade. Om du vill kan du naturligtvis också rita trädet fritt. Klipp ut trädet och använd det som en mall för det andra. Mät nu mitten av båda vertikalt. Längs denna linje, klipp ett träd uppifrån och det andra från botten till mitten. Detta gap ska vara lika stort som kartongen är tjock. Montera ihop de två bitarna för att kontrollera att allt passar.

Dekorera vit kartong gran med papper juldekorationer

Om så är fallet kan du måla kartongträden. Låt färgen torka och applicera ett andra lager om det behövs. Medan färgen torkar kan du skapa elementen för design. Girlander, stjärnor och julkulor av papper eller kartong eller till och med en riktig sträng av lampor kan användas. Sätt tillbaka kartongbitarna och designa julgranen.

Hantverk med tidning till jul

Minimalistiska granar som uppstickande juldekorationer av papper

Juldekorationer av tidningar utstrålar romantik och nostalgi. Materialet är därför perfekt för julen och särskilt för upcycling vid jul. Detsamma gäller tidningarna och julgranen från bilden ovan, vilket är exakt vad som är gjort av det – en tidning. Och vilken kvinna har inte gömt massor av tidskrifter hemma för att använda dem för det här projektet? Det minimalistiska utseendet är helt enkelt super imponerande och allt annat än svårt att pyssla med. Du behöver:

 • en häftad tidning med cirka 150 sidor
 • Sprayfärg

Instruktioner för pappersgranar från en tidning

Ta bort kuvertet. Detta beror på att detta är tjockare och senare skulle förstöra trädets utseende. Ta sedan det övre hörnet på den första sidan och vik den till den häftade kanten på magasinet. Vik sedan nedre hörnet till ungefär 1/3 av sidans längd. Vik sidan ytterligare en gång upp till kanten av häftet. Upprepa dessa steg med alla andra sidor tills granen är klar. Sedan kan du färga den med en sprayfärg. Låt färgen torka så kan du dekorera ditt hem med återanvända juldekorationer.

Använd tidningspapper för romantiska dekorationer vid jul

Granarna som en idé för en upcycling till jul ser särskilt vackra ut i grupper av olika storlekar och färger. De är också en bra presentidé för alla som gillar moderna och minimalistiska juldekorationer. Perfekt att sätta upp på matbordet eller soffbordet samt på ett sidobord!

Upcycling till jul för moderna dekorationer från en tidning

Granar från jeansens fåll

Kreativa julgranar av jeans - tinker kottar av kartong och limma fast med fållar

Julkransar gjorda av gamla cykeldäck

Upcycling till jul med cykeldäck som julkrans