Vinrack i PVC – en praktisk DIY -dekorationsidé

vinställ gjord av pvc vita rör DIY

Du känner säkert till talesättet “Nöden är uppfinningens moder”. Om du är en älskare av vin och du uppskattar det, kan detta ordspråk gälla dig. Vissa skulle säga att en sådan vinhållare inte är en nödvändighet, men det behöver inte vara sant, särskilt om du gillar att samla vin. På så sätt har du möjlighet att ständigt prova nya sorter och alltid ha en flaska till hands när besökare kommer förbi.

Om du inte har plats för ett stort vinställ i ditt hem kommer du troligen att behöva lägga flaskorna i skåp, som vanligtvis är svåra att nå. Dessutom tar det ofta ett tag att hitta det du letar efter.

Vitt vinrack i PVC

vinställ modern design vit diy pvc

Om du är medveten om detta problem, är denna idé för en DIY Vinställ i PVC kanske precis rätt för dig. Du kanske har sett en liknande vinhållare eller hylla i en butik, men det var väldigt dyrt så du köpte det inte. Så om köp inte är ett alternativ för dig, idag visar vi dig hur du enkelt kan få en själv Vinställ i PVC kan göra.

Och allt du behöver göra är PVC -rör, lim och ett par skruvar, tro det eller ej!

Du kan få sådana rör på en järnaffär eller hantverksbutik. Så att du inte behöver köpa ett stort rör kan du få det att skäras i mindre bitar där. Välj två olika diametrar för rören för att ge den färdiga hyllan en intressant effekt.

Vinrack i PVC – skär rören efter storlek

klippa rör bygga vinställ enkelt steg 1

Klipp rören för det Vinställ i PVC i ännu mindre bitar med en längd av 15 cm. Du behöver totalt 6 stycken av varje rörstorlek. För att klippa rören i storlek kan du använda en geringssåg eller en bågfil. Glöm inte att bära skyddsglasögon och en mask, eftersom dammet från rören tränger igenom allt!

pvc rörslipning slät steg 2

Slipa kanterna på rören

När du har alla bitar för det Vinställ i PVC När du har klippt klart ska du släta ut kanterna med sandpapper. Med en annan typ av såg kan det mycket väl finnas en chans att du kan hoppa över detta steg. Rengör sedan alla rör för att ta bort damm eller skräp.

rör pvc ordna DIY projekt steg 3

Ordna rören efter önskemål

Placera nu rören i önskat mönster för Vinställ i PVC med rätta. Du kan använda detta eller ett annat exempel som modell för detta.

Därefter måste rören fästas ihop, vilket är lite mer komplicerat. Det finns många sätt att koppla ihop dem i ändarna, men det är inte så lätt vid sidorna. Det är bäst att använda både skruvar och lim för plast eller ännu bättre: PVC -rörlim. Se till att skruvarna är tillräckligt långa för att passa två av de större rören, men inte för långa för att ansluta ett stort rör till ett litet rör.

pvc -rörhålmarkering borrning steg 4

Markera och borra hålen

Markera de områden på båda ändarna som skruvarna kommer igenom och stick igenom dem. Hålen ska vara ungefär en tum från kanten. Detta är den svåraste och mest tidskrävande delen av projektet för det Vinställ i PVC. Märkning och piercing tog lite tid, men jag är säker på att du kan göra det.

DIY vinställ pvc lim plast bygga

Du behöver också ett lim för plast

Efter att ha skruvat ihop rören, ta limet för plast och ge det sprickorna. Att skruvarna kopplar ihop hårda kanter kan göra att de blir lite vingliga. Limmet hjälper dock till att göra konstruktionen mer stabil.

pvc -rör skruvar DIY vinställ steg 5

Skruva ihop rören

Låt limmet torka i cirka 24 timmar. Då är det andra gången Vinställ i PVC att färglägga. Använd vit sprayfärg för att täcka upp alla originalmarkeringar på PVC och för att dölja skruvarna.

Och du är med honom Vinställ i PVC Gjort!

Nu kan du visa upp ditt vin och behöver inte längre rota runt i skåpet. Njut av din nya Vinställ i PVC, det ser inte bara imponerande ut utan är också väldigt billigt.

Gör det själv moderna svarta pvc vinställ

Ett vinrack i svart PVC

Gör ditt eget pvc vinställ blå

En blå variant

pvc variant vinställ bronsmönster modern design

Denna variant av brons är mycket effektiv

vinställ köksskåp gör det själv PVC -rör

En enkel idé för köksskåpet utan skruvar

pvc vinställ skåp kök diy

Detta vinställ behöver inte nödvändigtvis skruvas ihop heller