Gör din egen pumpa – instruktioner med ballong, pasta och ull

Hur man gör pumpor av ull på hösten

Vill du göra en pumpa till hösten? Idag ska vi visa dig en av de enklaste och vackraste hantverksidéerna för unga och gamla. Underbara dekorativa pumpor kan trollas fram av ull, pasta och ballonger! Du kan till exempel hänga upp dem som en krans eller använda dem för höstens bordsdekorationer.

På hösten, gör pumpor av ballonger, ull och klistra in

Nödvändigt material:

Bomullsgarn (gult, orange, rött)

vitt hantverkslim

sax

Ballonger

grön filt

brun filt

nål

tråd

1. Blås upp en ballong halvvägs. Ju större du blåser upp ballongerna, desto mer garn behöver du. Ju mindre ballongerna blåses upp, desto mer äggformade blir de. Dina pumpor ska vara runda.

Doppa bomullstråden i pasta och virvla med en plastgaffel

2. Klipp cirka 20 bitar tråd som är cirka 1 meter långa. Om garnbitarna är för mycket längre, trasslar de ihop sig när du drar dem i limet.

Knyt garnstycket i slutet av ballongen

3. Knyt en bit tråd till slutet av ballongen. Häll limet i en liten skål. Du behöver cirka 60 milliliter lim för en dekorativ pumpa. Doppa den första garnbiten i limet och snurra försiktigt runt med en plastgaffel tills det är helt täckt med lim.

Vik ballongen med tråden blöt i pasta

4. Börja linda garnet runt ballongen. När den första delen är klar, ta en andra och upprepa tills du är nöjd med slutresultatet.

5. När du har svaddat klart, hitta ett lämpligt ställe att hänga ullpumporna på för att torka. Lägg ut tidningen för att undvika att droppa. Låt limmet torka över natten och härda väl.

Klipp ballongen med en sax och ta bort den

6. Använd en sax för att klippa ballongen och tryck den inåt för att ta bort den från trådkulan.

Klipp ut bladformen och stam från grön och brun filt

7. Gör stammen och bladen på pumpan av filt. Skär en rektangel ur grön filt och vik den på mitten. Klipp ut en bladform. Gör handtaget av den bruna filten. Fäst filtbitarna på pumpan med en nål och tråd.

Pumpa gjord av apelsinull och klistra blad och stjälk av filt

Pumpor med ballonger och bomullstråd gör gröna filtblad