Gör höstdekorationer i ett glas själv – enkla idéer att imitera

Herbstdeko glas vas orange dahlior rosor bär grenar

För många är hösten förknippad med kyla, dimma och vemod. Men hösten har sin helt speciella charm och är lika färgstark och varierad som hösten lämnar själva.Den underbara höstsäsongen glädjer ögat och sinnena. Med några små förändringar kan naturens ljusa färger återges i dina egna fyra väggar. Stor dekoration behöver inte vara dyr. Vi kommer att visa dig hur du kan trolla fram en vacker höstdekoration i glaset. Använd dessa enkla idéer för att få hösten till dina egna fyra väggar!

Höstdekorationer i ett glas – fira skördens lyckliga tid

Höstdekoration i en murad burk Höstlöv i röda och orange toner.jpg

Naturen själv erbjuder en mängd olika hantverksmaterial som du kan förverkliga dina idéer med. Du kan använda nästan allt som denna underbara årstid ger oss: färgglada höstlöv, olika örter och trädgrenar, ekollon, kastanjer, nötter, kottar, nypon, bär samt saftiga och doftande päron och äpplen. Låt din passion för insamling springa fritt!

Höstdekoration i en glasglasvas kottar kastanjer ekollon nypon apelsinskivor

När du har fått de naturliga materialen kan du ordna dina fina fynd i burken. De ser ännu mer speciella ut bakom glaset. Glasvaser, glasskålar, glasskålar, glasklockor, masonburkar – har du bra idéer är glas superenkelt att dekorera. Glas förmedlar ljushet och elegans och tar fram de färgglada dekorationerna riktigt snyggt.

Herbstdeko glasskål kastanjer torkade kastanjhöljen korgfack vita mini pumpor

Höstdekorationen i glaset kan ordnas supersnabbt och ser bra ut. Så om du inte är ett fan av hantverk, limning och måleri, men vill designa något vackert för hösten själv, så är dessa idéer perfekta för dig.

Tips för ditt höstarrangemang

Gör din egen höstdekoration i en hög raffia av plastpumpor av raffia

Välj först ett lämpligt glaskärl för ditt höstarrangemang. Olika storlekar vaser med en enkel design poäng särskilt bra här. Det är bäst att undvika överdådiga och extravagant utformade vaser.

Det som också är viktigt är vad du vill ha i glaset. Höga modeller är perfekta för långstammade blommor eller koniska ljus, medan medelhöga glasskålar är särskilt lämpliga för arrangemang med pelarljus. Flera glas ser särskilt bra ut i en grupp.

Höstdekoration i glaset nypon grenar kottar torkade apelsinskivor nötter

Du bör först fylla ett högt, smalt glaskärl med de större föremålen. Det är till exempel tallkottar eller minipumpor. Därefter följer mindre fyllmedel som bär, ekollon, nypon och liknande.Det är bäst att rikta in de torkade apelsinskivorna vinkelrätt mot glasväggen så att de syns tydligt.

Glaskärlens form spelar också en viktig roll

Höstdekoration i ett glas med miniljus äpplen kottar hasselnötter

För glasskålar och skålar med ett brett tvärsnitt bör du sätta ihop kompositionen inifrån och ut. Först skapas en mittpunkt, sedan fästs de mindre dekorationerna runt den. Detta gäller både ljus och buketter med blommor. Se bara till att ljusets låga inte kommer i kontakt med fyllmedlet.

Höstdekoration i ett glas med sagoljus

Gör höstdekoration i ett glas med fairy lights lykta blomma murgröna själv

Om du inte vill använda riktiga ljus kan du använda batteridrivna LED-tebelysningar eller sagoljus. De övertygar med ett varmt sken och säkerställer säkert ljus. De orangefärgade baljorna på lyktblomman (physalis) ser ännu vackrare ut i levande ljus. Klipp helt enkelt stjälkarna, ta bort löv och lägg dem i en tom vas. Sätt en rad LED -lampor i den och du är klar. I exemplet ovan kombinerades de ljusorange fruktskalarna med gröna murgröna skott. Lyktblommorna är också underbart lämpliga för att dekorera torra buketter, lyktor och kransar.

Höstdekorationer i ett glas – skapa vackra saker med naturens gåvor

Höstdekoration i ett glas Eriken Berries Moss

Om du vill skapa en höststämning runt huset är Eriken förstahandsvalet. De är också populära som lättskötta krukväxter på balkongen. I den här artikeln kan du kolla in intressanta förslag på höstdekorationer med ljung. För att skapa denna förtrollande ljungkomposition användes andra vegetabiliska element utöver eriken: fina björnbärsfrukter, hagtorngrenar med bär och mjuk mossa.

Höstdekoration under en klockburk

Herbstdeko glassklocka under glas mossa säng lykta blomma torkade apelsinskivor

I stället för att lägga kottar, nypon och bär i ett glas kan du skapa ett snyggt arrangemang under en klockkanna. På detta sätt ser de skatter som samlats in från naturen ännu dyrare och ädlare ut. Det klara glaset låter oss också se designen från alla sidor. Som visas här skapar en grön mossbädd den perfekta inställningen för färgglada höstdekorationer i nyanser av orange och rött.

Ordna höstdekorationer i ett glas med ett ljus

Glasvaser, arrangemang av ljus, mossa, ger hösten in i vardagsrummet

Höstdekorationer väcker en mysig atmosfär hemma i svala temperaturer, särskilt i kombination med ljus. Lyktor och ljuslyktor ger mörka höstkvällar mer ljusstyrka och skapar en skön stämning. Deras varma ljus gör att vi kan glömma kylan ute. Så det är värt att titta på det stora urvalet av originallyktor. I stora, genomskinliga modeller finns det tillräckligt med utrymme för dina egna kompositioner med kottar, kvistar, bär eller nötter.

Ordna höstdekoration i ett stort glas med konstgjord mossljus och minikottar

Höstdekoration i en glasvas

Herbstdeko glas vas blommor minikottar jutesnöre

Höstdekoration i ett högt glas

Höstdekoration i ett högt glas. Baljväxterfrön som vasfyllmedel

Avsmalnande ljus och veteöron ser bra ut i en hög glasvas

Höstdekoration i en hög glasvas. Ekollon, nypon, veteöron

Ordna glaskärl med höstdekorationer individuellt eller i grupp

Höstdekoration i ett glas höstlöv kottar mini pumpor bär grenar