Höstens bordsdekorationer i naturligt utseende: 20 puristiska bord

Höstens bordsdekoration i naturligt utseende Prydnadspumpor, vita granatäppleljus

Päron, äpplen, pumpor, halm, höstlöv, lagerblad och naturligtvis färska blommor ger en elegant, puristisk höstbordsdekoration i ett naturligt utseende – vi presenterar 20 festliga bord av naturmaterial som du garanterat kommer att skapa en känsla bland dina gäster. De gör inte bara poäng med ett enkelt men väldigt snyggt utseende, de kan också ordnas mycket snabbt. Låt förslagen inspirera dig!

Höstens bordsdekorationer i naturligt utseende: less is more

Höstbordsdekoration natur höstlöv kottar

Inget bord överfullt med nötter, frukt, pumpor etc. – mindre är definitivt mer när det gäller att dekorera. Å ena sidan för att dekorationen kommer till sin rätt på detta sätt, och å andra sidan för att det finns tillräckligt med plats på bordet för tallrikar, skålar och liknande. förbli. Så om du planerar ett firande på hösten eller har bjudit in vänner på middag till Thanksgiving kan dessa tips hjälpa dig att dekorera:

Lämna tillräckligt med ledigt utrymme på bordet – minst två glas ska vara framför varje gäst, cirka 40% av bordsytan ska vara ledig. Om bordet är för litet kan du välja höga blomsterarrangemang. Vasen sparar utrymme och sätter accenter på det runda bordet. Bilden ovan – höstlöv i hög vas. Dessutom välkomnar tallkottar på tallrikarna gästerna. Ytterligare dekoration med naturmaterial undviks medvetet, istället skapar flera telys en mysig atmosfär vid bordet.

Höstbordsdekorationer i naturligt utseende: välj färgschema

Höstens bordsdekoration i ett naturligt utseende, färgar de dekorativa pumporna blått och vitt

Välj ett lämpligt höstfärgschema – kombinera två eller högst tre färger med en glitternyans i guld, brons eller silver. Till exempel är tabellen som visas ovan modern med dekorativa pumpor i himmelblått, magenta, sand, apelsin och guld. Tallrikar och bestick är naturligtvis färgkoordinerade med pumporna. För hantverksprojektet behöver du bara dekorativa pumpor i olika storlekar och de valda nyanserna av blått. Välj matta färger, måla pumporna med dem och låt dem torka av. Ordna lagerblad eller små grangrenar i tallrikarna och välkomna dina gäster med stil och sofistikering!

Höstbordsdekorationer i naturligt utseende: pumpor är riktiga allroundare

Höstens bordsdekoration i naturligt utseende Pumpkins Butternut Hokkaido Blue Kuri

Pumpor är mångsidiga, även på det puristiska bordet. När ett familjefirande närmar sig är mat, presenter etc. viktigast. I slutändan finns det knappast någon tid att tänka på en effektiv höstbordsdekoration i ett naturligt utseende. En snabb bordsdekoration som kan trollas fram på nolltid visas på bilden ovan: kombinera två stora pumpor av Blue Kuri -sorten (de har blå skal och är kraftigt räfflade) med flera Hokaido -pumpor som ger färgstänk till puristiskt arrangemang. Fortsätt dekorera med de medelstora päronformade butternutpumporna, som snabbt blir ett blickfång på alla bord. Komplettera ensemblen med grangrenar och nypon. Hollow out Jack be Little pumpkins och använd dem som ljusstakar. En enkel bordslöpare i linnetyg i en neutral färg utgör den perfekta bakgrunden för det charmiga bordet.

Höstens bordsdekoration i naturligt utseende: gröna lagerblad som blickfång

Höstbordsdekoration i naturligt utseende naturmaterial, säsongens gröna blad

Gröna blad för ett naturligt utseende: Även om de gulorange-bruna höstlöven traditionellt finns på höstbordet, kan det puristiska bordet också dekoreras med vintergröna grenar och blomsterarrangemang. Lagerblad är perfekta för detta ändamål. För en optimal effekt kan de kombineras med ljus i honunggult. När det gäller ljus avråder proffsen från att placera doftljus på matbordet. Du bör också undvika starkt doftande blommor eller örter.

Höstens bordsdekorationer med ett naturligt utseende: När maten blir en del av dekorationen

Höstbordsdekorationer i naturligt utseende. Pumpor, kaktusar, äpplen

Chic, elegant och utsökt på samma gång – om maten presenteras som en del av bordsdekorationen gör dekorationen ett särskilt starkt intryck. Ordna nötter, ost, skinka och frukt mellan pumpor och majskolv. Experimentera med andra växter – till exempel kaktusar, succulenter och palmblad ger exotiska inslag från avlägsna länder.

Höstens bordsdekoration i naturligt utseende: vetestjälkar och pumpor går bara ihop

Höstbordsdekoration natur halmpumpor trä ljusstake

Till Thanksgiving kan dekorationen tematiskt matchas med firandet – vetestjälkar och Hokaido -pumpor är vanligtvis tillräckliga för att skapa en hemtrevlig atmosfär och mysig atmosfär. Ljusstaken i trä passar harmoniskt in i festbordet. Enkla bordsdukar och servetter, kärleksfullt märkta bordskort och silverbestick kompletterar helhetsbilden.

Höstbord – när besticken spelar huvudrollen

Höst bordsdekoration natur lager blad guld bestick vita ljus

Den kanske största fördelen med den puristiska bordsdekorationen är att den visar upp bestick och tallrikar bättre. Så det är inte konstigt att i arrangemanget som visas ovan spelar det guldpläterade bestick huvudrollen och de vita ljusen, lagerbladen och porslinskålarna sitter bakåt.

Bordsdekorationer i ett naturligt utseende: kombinera frukt och blommor effektivt

Höstbordsdekoration natur päron vita pumpor

Går frukt och blommor verkligen ihop? Ja, om de är färgkoordinerade. Rosa hortensior, vilda blommor, bomull och vita babyboompumpor skapar en glad atmosfär.

Höst bordsdekoration natur hortensior vita mini pumpor päron

Vårt tips: Ordna blommorna i en vas och frukterna direkt på bordet – på så sätt kan du ersätta enskilda frukter / blommor med färska över tiden och du kan se fram emot ensemblen länge. Ta också en titt på andra förslag på effektiva bordsdekorationer:

Bordsdekorationer i naturligt utseende: granatäpplen, druvor, höstlöv och vita telys

Höstbordsdekoration natur höstlöv granatäpple

Frukt på bordet är inte bara en del av dekorationen, utan kan också serveras som efterrätt

Höst bordsdekoration natur granatäpple höstlöv

Prydnadspumpor ser bra ut på träbordet även utan bordslöpare

Höstbordsdekoration natur svart pumpor måla Thanksgiving day blackboard

Vita pumpor är inte bara riktiga blickfång, utan kan också målas på begäran

Höst bordsdekoration natur vita dekorativa pumpor buske grenar

Ren lyx med guld accenter på bordet

Höst bordsdekoration natur succulenter vita rosor gyllene pumpor

Höstens bordsdekoration i naturligt utseende med vetestjälkar, bomull och målade pumpor

Höstbordsdekoration naturlig skål av mässing i bomull

Blomsterarrangemang sparar utrymme och är därför perfekta som dekorationer för små bord

Höstens bordsdekoration färska, puristiska blad

Suckulenter och pumpor bildar en attraktiv ensemble i ett ökenutseende

Höst bordsdekoration natur pumpor kål

Höstens bordsdekorationer i glaslyktor 

Höstbordsdekoration naturdekoration glaspumpa vas

Äpplen är riktiga klassiker och det är omöjligt att föreställa sig höstbordet utan dem

Höstbordsdekoration natur äpple vita ljus lager