Idéer för vackra höstdekorationer med ett vagnhjul inifrån och ut

Höstdekoration i trädgården med halmbalar, krysantemum och vagnhjul

Fram till mitten av förra seklet var hästvagnar ett vanligt fordon, idag används de bara i byns jordbruk. De gamla vagnhjulen påminner om gamla hus på landet och utstrålar en rustik charm. Det är därför de är särskilt populära för dekorativa arrangemang i lantlig stil. Idag kommer vi att visa dig hur du kan dekorera ett trävagnshjul för hösten och sätta det i rampljuset. Vare sig som en kreativ höstdekoration ute eller som blickfång på mantelbrickan – vagnhjulet är perfekt för dekorativa ändamål och skär en bra figur överallt.

Höstdekoration med vagnhjul – hjulet som en symbol

Höstdekoration med vagnhjulblommor Eriken ljungkrysantemum

Hjulet som symbol förekommer i många kulturer. Det är en metafor för livscykeln och står för förnyelse, regelbunden upprepning, evighet. Hjulet i det gamla Kina tolkas som en symbol för hälsa och framgång och används av vissa bybor som ett verktyg för att förutsäga framtiden. Hjulets diameter bör indikera framtida hälsa. Hjulet är i mitten av Indiens flagga och representerar Dharma – den universella lagen.

Njut av höstens fullhet och fira Thanksgiving

Thanksgiving dekoration med ett gammalt vagnhjul

I forntiden tillskrivs dock många motsägelsefulla magiska egenskaper till trähjulet. Man trodde att det användes av häxor i sina ritualer. Till exempel för att förbättra fröets grobarhet eller för att bli av med onda andar.

Som en del av höstdekorationen kan trävagnshjulet associeras med skördetiden. Vid den tiden var det vanligt att komma ikapp Erne med häst och vagn. Så använd höstens överflöd och skapa ett vackert arrangemang med naturmaterial, blommor och vagnhjul i din trädgård.

Skydda träet från vädret

rustik höstdekoration ute i trädgården murgröna apelsinblommor

Som regel är vagnhjulen antingen helt gjorda av trä eller omges de av ett järndäck. Om cykeln placeras utomhus ska träet skyddas mot fukt och därmed mot ruttning med en speciell impregnering. Yttre påverkan främjar gråning, sprickbildning och vittring av träet. Metaldelarna, å andra sidan, bör behandlas och skötas separat.

gammalt vagnhjul av trä och metall höstdekoration i trädgården

Du kan ge vagnhjulet en ny färgfärg med en akrylfärg eller bara måla träet med en träfläck. På så sätt kommer träets skönhet att komma till sin rätt. Om du arbetar med ogenomskinlig akrylfärg kan du skapa kontraster och sätta accenter. Måla till exempel hjulnavet rött och ekrarna vita.

rustik höstdekoration med vagnhjul gäng majsblad majskolv hittade bitar

Ett annat alternativ skulle vara att inte behandla virket alls och låta det gråna naturligt. Det är bäst att orientera sig om landskapsformen. I en stuggård skulle till exempel det gamla vagnhjulet passa perfekt. I en rabatt omgiven av stauder och rustika element ser den gamla gråfärgen på det gamla träet väldigt realistisk ut. Som om det hade varit här i åratal. I en modern prydnadsträdgård med snittade träd skulle elementet se främmande ut.

Höstdekoration rustik i trädgården gamla vagnhjul mini pumpor

Vagnhjulet kommer till sin rätt utomhus när du bara lutar det mot något och kombinerar det med andra höstdekorationer. Ju mer slarvigt och naturligt arrangemanget ser ut, desto bättre. Denna idé är särskilt tilltalande för minipumporna som pressas mellan vagnhjulets ekrar.

För att virket ska hålla längre är det nödvändigt att minimera kontakten mellan hjuldelarna och marken. Om hjulet är litet kan du hänga det på trädgårdsstaketet.

Höstdekoration i trädgården Minipumpor mellan ekrarna på ett gammalt vagnhjul

Ett trevligt alternativ till höstkransen

Vagnhjulsdekoration utanför höstkrans för ytterdörren

Ett medelstort vagnhjul är också perfekt för att göra höstdekorationer. Vad sägs om en höstkrans i lantlig stil för att välkomna dina gäster?

Dekorativt trähjul

Konstgjorda eukalyptus- och lindgrenar

Konstgjorda blommor, här ranunculus

avbitartång

Mini vattenkanna i zink

Het limpistol och limpinnar

E6000 industriell lim

Brett grosgrainband i matchande färg

Gör vagnhjulsdekoration dörrkrans själv konstgjorda blommor

Förkorta de konstgjorda eukalyptusgrenarna och klipp av blommorna från stammen. Det är en bra idé att leka lite med layouten först för att få ett bra första intryck av hur greenen kommer att se bäst ut. Frodigt, tätt grönt utgör den perfekta bakgrunden för de färgglada blommorna. Så se till att det inte finns några luckor.

Använd en het limpistol för att fästa allt grönt på vagnhjulet. Ta hänsyn till grenarnas orientering: för de två översta tredjedelarna av kransen, lim grönan med spetsarna uppåt. För den nedre tredjedelen ska grenarna helst peka nedåt.

Gör vagnhjulsdekoration själv Instruktionskrans till ytterdörren

När den gröna bakgrunden är klar sprider du ut de konstgjorda blommorna. Lägg först ut blommorna för att se var du vill att de ska vara. Fäst sedan varje blomma på önskad plats. Detaljerna gör skillnad! Fäst denna lilla mini -vattenkanna på vagnhjulet med industrilim och låt den torka i 24 timmar innan den hänger. Ett dekorativt grosgrainband är perfekt för att hänga höstkransen på dörren!

Höstdekoration med vagnhjul i vardagsrummet

Herbstdeko modern rustik blandning vita pumpor trä metall mantelpiece

Ett trävagnshjul ser mycket dekorativt ut och inuti. Här visas ett vackert arrangemang på mantelpiece. Även om hösten är mycket färgstark är höstdekorationen vit, brun och ljusgrön. Den reducerade färgpaletten har fördelen att allt ser väldigt harmoniskt ut. Alla element går bra ihop: den rustika trälådan, vagnhjulet och den vintage snygga metallkoppen till fots. Blandningen av små och stora pumpor avrundar helhetsbilden perfekt.

Höstdekoration i vitt och grått med rustik stil

Mantelpiece höstlig dekorera pumpor vita pumpor

Kolla in idéerna för en vagnhjulsfalldekoration och experimentera med olika kombinationer och grupper av elementen! Ha så kul!

Höstdekoration på tröskeln utanför krysantemhalmbalar

Höstdekoration med vagnhjul, pumpor, fågelskrämmor, halmbalar, rektangulära

Höstdekoration med vagnhjul framför idén om ytterdörren

gammalt vagnhjul dekorera med fairy lights blommor och plastpumpor

gammalt vagnhjul dekorerat med LED -lampor

Bomullsgrenar Salvia jute band dekoration vagnhjulskrans

Rustik höstdekoration halmbal majsblad pumpor ladugård

Vagnhjul som dörrkrans solrosor jute band höstfärger

Vagn hjul dekoration krans hängde på trädgården staket bomull grenar tyg pumpor

Vagnhjul som dörrkrans vit plastblommor brunt band

Dekorera trävagnshjulet med konstgjorda blommor och häng upp det på trädgårdsstaketet

Vagnhjulsdekoration för trädgården gamla stol målad gul majskolv

Vagnhjulsdekoration för bröllopsblommor i röda och orange toner

Vagnhjulsdekoration i trädgården på trädgårdsstaketet är bättre

Dekorera vagnhjulet med blommor Alternativ till dörrkransen