Blått hår som havet – den nya hårfärgstrenden

blått hår havshårfärger trend blont ljus

Blått är förknippat med det vida havet och en kristallklar himmel. Dessutom står denna färg för frihet, fred och harmoni. Kanske av dessa skäl är det också tyskarnas favoritfärg, har en studie visat. Nu står det azurblå eller turkos för alla avslappnade, frihetsälskande kvinnor som behöver harmoni och som vill förmedla dessa egenskaper genom sin hårfärg. Den nuvarande trenden är att ha blått hår som havet. Olika nyanser och färggradient är det som definierar denna hårfärgstrend. Trenden är inte att doppa hela huvudet i blått, utan att lekfullt designa håret med nyanser av blått.

Den nya hårfärgstrenden är: blått hår som havet

blått hår havsfärger trend azurblå turkos

Denna nya hårfärgstrend handlar om att kombinera nyanser. Nyanser av blått som kobolt, azurblått, ultramarin, turkos och babyblått kommer mycket bra ut i ljust hår. Om håret är naturligt blont kan du gå direkt till färgen. Annars måste håret först blekas vitt för optimal effekt. De damer som vill införliva trenden mer diskret i sin styling kan sätta slående accenter med trådar i blå nyanser.

Blått hår för en iögonfallande look

blått hår havs hårfärger trend belyser silver nyanser

Blått hår sticker definitivt ut rätt. För att testa det trendiga utseendet kan du först prova med hårmascara eller grafitti -hårspray i havsblått. Resultatet fungerar bäst på blont hår och håller en hårtvätt. Dessutom finns det en ombrè- eller balayage -variant för brunetter som inte vill bleka håret helt. Färg accenter är bara inställda i hårlängderna.

Blått hår: som passar det trendiga utseendet?

blått hår havshår färger trend ljus höjdpunkter blond

Blått hår passar definitivt inte alla. Naturliga brunetter med solbränd eller ganska mörk hud kännetecknas av en varm underton. Detta harmoniserar vanligtvis inte med det svala blåa. Om du fortfarande vill ha blått hår är det lämpligt att arbeta i flera nyanser i form av trådar i olika mörka toner. Accenter i lila skapar en smidig övergång mellan hudens varma underton och den ganska coola hårfärgen.

Blått hår är permanent?

blått hår havshårfärger trend blont långt

Eftersom färgning av blått hår är ett konstgjort pigment kan det inte stanna i håret också. Permanent förankring av den färgglada hårfärgen är för närvarande inte möjlig av kemiska och fysiska skäl. Schamponering efter schamponering bleknar den rika färgen och du måste färga den ofta. Efter att ha tvättat håret för fjärde eller femte gången måste du lägga till nytt pigment om du vill ha ett rikt och glänsande hårhuvud.

blått hår havshårfärger trend innan efter blondin

blått hår havshårfärger trend långa vågor

blått hår havshår färger trend frisyr modern

blått hår havsfärger trend ljusa mörka lockar

blått hår havshårfärger trend lila ränder grönt

blått hår havsfärger trend kort frisyr höjdpunkter

blått hår havshårfärger trend kort frisyr blått hår havsfärger trend lång turkos

blått hår havsfärger trend lila skonsamt

blått hår havshårfärger trend ombre brunett

blått hår havshårfärger trend modern höft

blått hår havsfärger trend medium grönt

blått hår havshårfärger trendvågor nyans ljusa

blått hår havsfärger trend mörka nyanser brunett

blått hår havsfärger trend mörk tatuering

blått hår havshårfärger trend ombre ser brunett ut

blått hår havsfärger trend brunett lång ombre

blått hår havshårfärger trend brunett ombre

blått hår havsfärger trend mörk brunett höjdpunkter

blått hår havshår färger trend frisyr flätor