Frisyr för kvinnor – 30+ idéer, inspirationer och stylingtips!

underskuren kort hår pixie frisyr kvinnor blont hår

Numera njuter inte bara män av det unika och spännande utseendet på en underskuren frisyr. Kvinnor älskar också denna vågade frisyrtrend, och det är lätt att se varför också. Modern och iögonfallande, den här frisyren ger dig ett dramatiskt och unikt utseende. Oavsett om du har kort eller långt hår – denna klippning är inte bara modern, utan också mycket mångsidig. Håll utkik och kolla in vårt bildgalleri om du letar efter inspiration!

Vad är egentligen en underskuren frisyr?

underskuren frisyr kvinnor kort hår rött frisyrer frisyr idéer

Den underskurna frisyren kom från den fascinerande underjorden av punkrockens ungdomskultur på 80 -talet. Snittet kännetecknas av att det övre håret är längre än det nedre håret. Det är en ganska vågad stil som hjälper dig att sticka ut från mängden. Det finns oändliga variationer av mönster och styling som du kan anpassa efter din ansiktsform eller livsstil.

Den underskurna frisyren för ditt långa hår

Underskuren frisyr långt hår frisyr trender kvinnor

Om du vill ha lite förändring men inte vill förlora dina ganska långa lås, kan en underskuren frisyr vara något för dig! Detta ser särskilt vackert ut med något vågigt, naturligt voluminöst hår som faller svepande över de rakade områdena. Du kan antingen raka ena sidan av håret eller klippa det kort, men då talar vi om en annan variant av detta snitt – sidecut. Ena sidan av håret stannar längre medan den andra är mycket kort. Resultatet är en djärv look som också ser feminin och chic ut.

Undercut frisyr stil mönster baksidan av huvudet frisyr idéer

Det bästa med den underskurna frisyren är att den är väldigt mångsidig och du kan experimentera mycket med den. Om en sidecut är för extravagant för dig, vad sägs om en underskärning i nacken med en hårtatuering? Ändå är det möjligt att dölja snittet genom resten av det överliggande håret. Så du kan enkelt byta tillbaka till en annan, mer elegant stil.

Den trendiga underskurna frisyren för kort hår

Underklippt frisyr för kort hår med idéer för övergångsfrisyr för kvinnor

Det råder definitivt ingen tvekan om det – den underskurna frisyren ser fantastisk och unik ut även på kort hår! Pixie -snittet har varit mycket populärt bland kvinnor i årtionden, och med rätta – det är väldigt lättskött och ser ändå elegant ut. Med en lång sidokant ger den underskurna frisyren dig ett elegant och förföriskt utseende!

Underskuren frisyr på en bobfrisyr

underskärning med övergång kort hår bob frisyr

Bobklippningar är väldigt populära på sistone. Många modemedvetna kvinnor letar därför efter nya idéer för unikt och snyggt utseende. En bob med en underskuren frisyr är ett riktigt blickfång – medan de långa luggen faller åt ena sidan, rakas den andra sidan av huvudet mer eller mindre i stor utsträckning. Men om du fortfarande är lite osäker på om frisyren passar dig, kan du först välja en underskärning på nacken. Om du gillar utseendet kan du röra upp dig senare.

Underklippt kort hår lockar frisyrtrender kvinnor

Oavsett om ditt hår är naturligt eller inte lockigt är den underskurna frisyren ett perfekt alternativ för att lägga ännu mer tonvikt på dina vilda och ostyriga lås. Kontrasten ger ett särskilt elegant och unikt utseende!

Underklippt frisyr slicked tillbaka hår korta frisyr idéer damer

Den underskurna frisyren med en snygg ryggklippning ser lite avslappnad och riktigt snygg ut. Här stylas håret tillbaka med våt gel och ser ut att ha kommit direkt från poolen. Denna look är uppfriskande och elegant på samma gång och är därför den perfekta stylingen för kvällen!

Hur du stylar din underskurna frisyr?

Underskuren frisyr kort hår kvinnor modetrender blått hår sjöjungfru snitt

Med en underskuren frisyr har du mycket spelrum. I allmänhet är detta snitt väldigt lätt att leka med det övre håret. Asymmetriska ponnydelar gör utseendet mer varierat och är ett riktigt blickfång.

hur stylar jag mina underklippta hårstrån med kort hår

Ge din underskurna frisyr några Lockar och färgade trådar för ett varierat utseende. Dessa kan bearbetas med vax eller gel, vilket gör att din frisyr ser mycket mer definierad och modern ut.

hur stylar jag min underskuren mohawk -frisyr hårtrender kort hår

För den ännu modigare bland er skulle det finnas en Mohawk underskuren frisyr i fråga. För att uppnå detta utseende, be din frisör att raka håret på vardera sidan av huvudet och lämna en remsa i mitten. I kombination med lockar skapar det en utmärkt blandning av seghet och kvinnlighet.

Underskurna långa hårstilar hästsvans underskuren mönster

Den underskurna frisyren kan stylas väldigt annorlunda, bland annat med den klassiska hästsvansen, som ser allt annat än tråkig ut. Bär bara det långa håret ovanpå huvudet i hög lugg för ett snyggt utseende som förbättrar din utmärkta rakning.

Underskärning med övergångslångt flätat hår damer

Kan du inte välja mellan kort och långt hår? Med detta snitt behöver du inte. Denna vågade halv och halv stil kombinerar axellångt hår med en underskuren frisyr som accentueras av en fransk fläta.

Underklippt frisyrmönster

hur stylar jag mitt underskuren mönster topknot frisyr idéer kvinnor

Om du redan har en underskuren frisyr och fortfarande behöver byta, bör du välja ett fint mönster för en hårtatuering och ta det till din frisör! Det är ett provocerande och ganska vågat sätt att visa din individualitet för världen!

underskuren stil mönster underskuren färg frisyr trender kvinnor

Den mönstrade underskuren frisyren är bra för kantiga och vilda utseende, ja, men du kan lika gärna förvandla detta till något praktiskt och subtilt för vardagligt slitage. För detta bör du helt enkelt lämna ditt långa hår löst under dagen och sedan binda det i en snygg toppknut för natten för att skryta med din hårtatuering!

Underskuren frisyr mönster hjärtat alla hjärtans dag frisyr trender kvinnor

Finns det något bättre sätt att fira kärlek och romantik än med ett sött mönster för din underskurna frisyr?

Hur man klipper din underskurna frisyr själv hemma – instruktioner

Underklippt kort hår lockigt mörkrött hår frisyr trender kvinnor

Att klippa en underskuren frisyr själv är inte så svårt och med lite skicklighet kan du göra det! Eftersom det är svårast att få en grundskärning som måste vara exakt rak, bör hjälp av en vän tas emot tacksamt.

Som utrustning behöver du naturligtvis en lång hårklippare, ett hårspänne, ett par bobbypinnar och, beroende på längden på det nedre håret, också en sax.

underskuren kort hår frisyr idéer blont hår

  1. Innan det gäller rakning, var allt hår kammades först igenom. Nu ska du bestämma om håret ska klippas precis ovanför öronen eller hela vägen längs nacken.
  2. Det långa topphåret, som inte ska rakas av, fästs på toppen av huvudet med bobbypinnar. När du separerar bör du vara mycket försiktig så att den underskurna frisyren fungerar exakt.

punk underskuren frisyr pixie frisyr ljusgrönt hårfärg

   3. Om håret som ska rakas av är väldigt långt, förkortas det först grovt med sax så att resten kan klippas till önskad längd med en lång hårtrimmer.

   4. Efter att hårklipparna tagits bort kan spetsarna på det långa håret klippas och sedan kammas till form. Det är bättre att låta håret stå lite längre först – du kan förkorta det senare om du vill.

   5. Den underskurna frisyren måste trimmas regelbundet, särskilt kortsidan. På så sätt ser håret välvårdat ut och du kan styla det snabbt.

Den bästa underskurna frisyren för dig

underskärning med övergång kort hår rött hår frisyr trender kvinnor

Den underskurna frisyren är lämplig för kvinnor med ovala och runda ansiktsformer, eftersom kortsidorna och det längre övre håret visuellt sträcker sig. Men eftersom du kan experimentera med längden på det övre håret, finns det också ett bra utseende för alla andra kvinnor!

Underskuren frisyr långt hår frisyr trender kvinnor

Underskuren frisyrhårtatueringar frisyrtrender kvinnor

Underskurna korta frisyrer mönster lila hårfärg

Underskuren frisyrhårtatueringar frisyrtrender kvinnor

Undercut kvinnor frisyr kort hår blått hår frisyr trender

Underklippt frisyr kort blont hår Frisyrstilar Frisyrtrender kvinnor

Underklippt frisyr långt hår punk frisyr

Underskuren frisyr lång frisyr frisyr trender kvinnor

Undercut Long Hair Blue Hair Topknot Hairstyle Hair Tattoo Ideas

Underklippt frisyr kort hår frisyr idéer kvinnor

Underskuren frisyr kort hår rosa hårfärg frisyrtrender kvinnor