Gör lockar med ett lock – bra tips och instruktioner för framgång

curling med ett lockjärn tips-instruktioner-korkskruv-damer-frisyrer

Lockigt hår ser otroligt vackert och feminint ut och är en av de mest populära frisyrerna. Om du inte är naturligt begåvad med lockar måste du också ge en hand, vilket inte längre är ett problem i dessa dagar tack vare ett brett utbud av produkter. Du kan få vackra lockar särskilt snabbt och enkelt med ett lock. Så att du blir perfekt Curl med ett lockjärn kan göra och därmed hålla länge, men det finns några saker att tänka på. Men med våra tips kommer du garanterat att nå framgång.

Tips för att göra lockar för nybörjare

lockar med lockjärn idéer-handledning-rött-hår-kort-nybörjare-idéer

Det finns många tips för att locka håret med ett lock. Det finns olika tekniker du kan använda för att förvandla ditt hår till drömlika lockar. Vissa hårprodukter skyddar håret och används delvis för att fixa det och för ett bättre och längre håll. Sammantaget görs lockarna snabbt och enkelt med ett lock och är mycket lämpliga även för nybörjare.

Curling kort hår – gör dina egna frisyrer med lockar för korta hårklippningar

Frisyr med lockar – 17 idéer för denna moderna styling

Curling utan lock – 10 idéer med instruktioner om hur du stylar ditt hår

Typer av lockar du kan göra med ett lock

lockar med ett lockjärn långt hår-inspirationer-fix-hårspray

Med hjälp av locket kan du göra såväl små korkskruvkrullar som stora lockar eller subtila vågor. Allt beror på vilken typ av lockjärn du använder. För stora lockar bör locket också ha en stor diameter. Du kan få små lockar med ett tunt lockjärn. Om du föredrar vågor istället för lockar med ett lockjärn, använd sedan ett medelstort till stort strykjärn och kamma håret i slutet.

Lockar med ett lock – Hur håller de längre??

lockar-lockjärn-spegel-badrum-styling-kvinnor-vård-produkter

Så att lockarna med locket håller länge kan du naturligtvis använda hårspray. Sprayinställning, som bearbetas i håret innan curling, är också till stor hjälp. Du bör dock komma ihåg att om du har långt, tungt och naturligt mycket rakt hår kommer du naturligtvis inte att njuta av dina lockar länge med dessa produkter heller. I det här fallet kan du hjälpa till med några lager i håret som gör håret ljusare. Det hjälper också att ta bort de böjda trådarna direkt och fortfarande hoprullade från stången och fixa dem med en klämma. Om strängen svalnar på detta sätt kommer krullen att hålla längre.

Det finns olika tekniker beroende på typ av curl

lockar-lockjärn-typer-jämförelse-frisör-tillfälle-vardag

Tänk på att det finns olika tekniker som gör att varje lock ser annorlunda ut när du använder locket. Du kan se en jämförelse på bilden ovan. Dela håret i sektioner ca 5 cm. Du lindar sedan antingen dessa trådar runt stången så bred som du är eller så vrider du tråden i förväg.

Hur man använder ett locktång korrekt?

curling med ett lockjärn stora-lätt-instruktioner-våg-typer

Snitt håret. Fäst upp det övre håret och börja med det under håret. Arbeta sedan långsamt upp från botten genom att upprepade gånger dra ut nya trådar från den fästa delen. Strängarna kan vrida sig inåt och utåt. Det beror på vilket resultat du vill ha. Detta är särskilt viktigt att tänka på med de trådar som ramar in ditt ansikte.

Instruktioner om hur du använder locket på rätt sätt

lockar-lockjärn-steg-1-långt-hår-kvinnor-ombre

Beroende på hur du vill ha lockarna, håll också i locket. Vanligtvis används en lutande position. Om locket hålls horisontellt mot huvudet kommer utseendet i slutändan att likna curlers. Du kan krulla toppen av lockarna med ett lockjärn och lämna tipsen släta för det populära surfarens utseende. Men tvärtom ser också bra ut: Den övre delen av håret förblir slät, medan bara spetsarna vrids in.

Krulla långt hår

lockar-lockjärn-ombre-färg-blond-brunett-korkskruv

Dessa instruktioner är ett exempel på den andra varianten. Området på huvudet förblir slätt. Håret blir sedan vågigt mot botten. När du är färdig med att krulla med ett lockjärn, kamma eller borsta håret grovt så att det snygga utseendet försvinner. En bredtandad kam är perfekt, eftersom den inte kammar ut lockarna direkt.

Vanliga misstag när man använder locket

lockar-lockjärn-vackra-typer-tips-enkla-frisyrer-feminint

Använd locket och plattången endast på torrt hår. Detta hjälper också lockarna att hålla längre. Underskatta aldrig värmeskyddet. Detta bör definitivt bearbetas i håret före varje lock med ett lockjärn för att minska skador på håret. Använd ändå locket så sällan som möjligt, särskilt om du har klyvt hår. Håll inte staven i håret för länge och var försiktig så att du inte bränner dig. Undvik knäckar i spetsarna, som vanligtvis orsakas av klämman.

Glänsande lockar

lockar-lockjärn-vänd-damer-styling-råd

Du kan knåda hårvax i håret så att lockarna lyser fint och inte ser för krusiga ut. Eftersom denna produkt gör håret tyngre bör du dock bara använda en liten mängd. Gnid in vaxet mellan handflatorna och knåda det sedan i håret. På detta sätt kan du också ställa in lockarna med ett lock.

Gör lockar med ett krusjärn – instruktioner för retrovågor

lockar-lockjärn-blond-våg-steg-twist-hår

Om du använder hårspray för att fixa det och om du fortfarande är oerfaren med denna produkt är det bäst att använda en lägre hållnivå först. Annars riskerar du att förstöra den vackra frisyren och få den att se kladdig ut. Vid sprutning, håll ett avstånd på minst 8 tum och spraya nedifrån och upp.

Gör vågor med ett lockjärn

lockar-lock-järn-vågor-gör-perfekt-lång-hår-stilar

Ovan är en handledning om hur du skapar avslappnade vågor med ett lock. Efter varje lager lockar kan du spraya lite hårlack i håret för att snabbt ställa in lockarna. Slutligen måste du själv bedöma om håret måste kammas igenom. Det beror på din hårstruktur. Ibland räcker det med att helt enkelt köra fingret genom håret efter att du har gjort lockar med ett lock.

Vilket lockjärn för vilka lockar? Korkskruvar gör lockar

lockar-lockjärn-tunna-korkskruv-volym-hår-frisyr-idéer

Ju tunnare krusjärn och trådar, desto finare blir lockarna. Se vilken volym som kan föras in i rakt hår med rätt teknik och ett matchande lockjärn! Det perfekta utseendet uppnås först efter genomkamning, antingen med en kam, pensel eller fingrar.

Håll locket horisontellt

lockar-lockjärn-rätning-twirling-kamning-borstning-volym hårlack

I dessa instruktioner för curling med ett lockjärn hålls stången horisontellt mot huvudet. Oftast handlar det om komfort och vana. Hela tråden snurras först och lindas sedan helt runt stången. Vänta en stund och låt sedan tråden falla av staven. Slutligen kamma igenom igen. komplett!

Attraktiva vågor med breda trådar

lockar-lockjärn-strand-stil-vågor-casual-frisyr-inspiration

Istället för att snurra trådarna, med den här idén om att krulla med ett krusjärn, kommer du att lindas runt stångens längd. Beroende på hårtyp blir resultatet vågiga frisyrer, för vilka kammning vanligtvis inte längre är nödvändig. I slutet av dagen är det bäst för dig att bedöma det själv. Fixa sedan frisyren så kan du presentera den nya frisyren.

Gör stora lockar med ett lock

lockar-lockjärn-rull-hår-klipp-fix-stora-vågor

Som redan nämnts bör locket för stora lockar ha en stor diameter. I dessa instruktioner för curling med ett lockjärn ser du också omedelbart hur du kan fixa de fortfarande heta lockarna i en rullad form med klämmor på huvudet. Du kan också använda denna teknik för att fixa mindre locktång. Låt håret svalna ett tag, ta sedan bort klämmorna och kör genom håret några gånger.