Ta bort hårfärg från huden – dessa knep och hemmetoder hjälper!

som att få ny hårfärg från din hud

Du har just varit hos frisören och är helt kär i din nya hårfärg. Du går hem och står framför spegeln för att beundra ditt fräscha utseende igen. Men om du tittar lite närmare på ditt ansikte kan du se dem – de fula fläckarna som har legat kvar på pannan, i nacken och längs hårfästet. Var inte rädd för vi har samlat några beprövade huskurer och tips om hur du tar bort hårfärg från din hud.

Hur får man bort hårfärgen från huden?

hur man tar bort hårfärg från hudtips hemmetoder

Numera får flertalet damer sitt hår färgat förr eller senare i livet. Detta täcker inte bara grått hår, utan skapar också ett helt nytt utseende. Direkt efter färgning är utseendet dock inte så bra. Ofta finns envisa fläckar kvar i ansiktet, halsen och halsen som förstör hela effekten av den nya frisyren. Och även om dessa fläckar försvinner efter några duschar kan de vara väldigt irriterande de första dagarna efter att du färgat. Således har de flesta kvinnor som färgar håret åtminstone en gång frågat sig själva vad som kan användas för att ta bort hårfärg från huden.

ta bort hårfärg från hudspetsmediet

Lyckligtvis finns det några metoder och huskurer som kan hjälpa dig att få hårfärg snabbare av huden. Vi sammanfattar det bästa av dem nedan.

Ta bort hårfärg från huden – metoder och huskurer

hårfärg fläckar rester komma ut tips

Först och främst spelar fläckarnas placering en viktig roll. Om du till exempel arbetar som frisör själv eller vill hjälpa en vän med hårfärgning kan det hända att dina fingrar eller armar är färgade på samma sätt. I det här fallet kan du också använda lite mer aggressiva metoder för att ta bort hårfärgen, som är ganska olämpliga för den känsliga huden i ansiktet, till exempel.

Tips: Ta bort hårfärgen från huden så snart som möjligt, eftersom fläckarna kommer att bli envisare med tiden.

Ta bort hårfärg från ansiktet

ta bort hårfärg från hudtandkräm huskurer

tandkräm

Med hårfärg i ansiktet såväl som på händerna erbjuder tandkräm ett praktiskt sätt att ta bort fläckarna. Tandkrämen fungerar som ett mjukt slipmedel, som du kan använda för att skrapa bort färgningsresterna. Applicera ett tunt lager på fläcken och massera i cirka 1 minut. Skölj sedan med varmt vatten. Denna metod fungerar dock inte med tandkräm i form av gel.

Baby olja

Täck över det missfärgade området på huden med lite babyolja och låt stå kvar i några minuter eller över natten för envisa fläckar. Gnugga sedan försiktigt med fingrarna för att ta bort eventuella rester av hårfärg. Alternativt kan du också använda matolja eller rengöringsdukar som innehåller olja.

ta bort hårfärg från hudbehandla vaselin

Vaselin

Eftersom ansiktshuden är känslig bör den inte gnidas kraftigt, annars kan rodnad uppstå. Med oljiga krämer och särskilt vaselin kan hårfärgen tas bort från huden utan att irritera den. Lägg helt enkelt lite vaselin på en bomullstuss och använd den för att massera det missfärgade området. När bomullsdynan är färgad och hårfärgen är helt borttagen från huden, torka av ansiktet med en fuktig trasa och du är klar.

Cigarettaska

Även om det låter lite konstigt till en början, är cigarettaska ett effektivt botemedel mot färgning av rester på hud och händer. Askan fungerar som en skalning och tar bort hårfärgfläckarna. För att göra detta, lägg lite aska på en fuktig trasa och kör försiktigt över det missfärgade området. Den obehagliga lukten försvinner direkt efter duschen.

ta bort hårfärg från hudens ansiktsvatten

Ansiktstoner

En toner som tar bort vattentät smink bör också kunna ta bort hårfärg från huden. Lägg lite av detta på en bomullstuss och gnid fläcken försiktigt. Om bomullsdynan ändrar färg, så fungerade det. Sköljning är inte nödvändig i detta fall.

Ta bort hårfärgen från händerna

ta bort hårfärg hemhjälp bakpulver

bakpulver

Bakpulver är en allroundmaskin i hushållet som också kan hjälpa mot missfärgad hud. Det tar bort de döda hudcellerna som påverkas av hårfärgen. Eftersom det här hemmedlet är hårt är det inte lämpligt för områden där huden är känslig, till exempel ansiktet. Hårfärg från dina fingrar kan däremot tas bort underbart med en pasta gjord av bakpulver och milt tvättmedel. Tvätta slutligen händerna med en fuktig trasa och upprepa efter några timmar om det behövs. För att förhindra att huden torkar ut, applicera lite fuktkräm efter behandlingen.

Ta bort hårfärg från hudmetodernas hemmetoder

Diskmedel

Även en liten mängd tvättmedel kan avsevärt minska eller ta bort hudfärgningen. Det är bäst att använda ett tvättmedel som inte innehåller några färgämnen eller parfym för att undvika hudirritation. Tvätta bara händerna eller armarna ordentligt med det och skölj med varmt vatten.

tips för att ta bort hårfärg från händer nagellackborttagare

Nagellacks bortagning

Många har säkert redan hört att du kan ta bort hårfärg från din hud med nagellackborttagare. Denna produkt innehåller dock aggressiva ingredienser och är helt olämplig för användning på ansiktshuden. På andra hudområden där huden är mindre känslig kan du använda nagellackborttagaren i en nödsituation, men späd med lite vatten i förväg. Nagellackborttagaren är endast lämplig för användning på fingrarna. Aftershave fungerar på ett liknande sätt och kan också användas.

ta bort hårfärg från hudens hemmetoder citronsalt

Citron och salt

Om du har envisa hårfärger på dina händer och armar kan du ta bort dem med en citron. Skär helt enkelt citrusfrukterna på mitten och strö lite salt på ena halvan. Gnid in det missfärgade området med hemmet, låt det stå i några minuter och tvätta sedan av med vatten.

Förhindrar hårfärgfläckar på huden

hårfärg förhindrar handskar

För att undvika färgningsrester på huden kan du vidta några åtgärder i förväg. När det gäller händer är det enkla sättet att förhindra att de envisa fläckarna från hårfärgen att ta på sig ett par handskar medan du färgar. Engångshandskar av plast eller latex är bäst för detta.

hårfärg ansikte åtgärder förebyggande

Du kan också skydda ansiktshuden från hårfärgen i förväg. För att göra detta, applicera en fet kräm på pannan, öronen, nacken och nacken innan du färgar håret. Det betyder att hårfärgen inte kan fästa vid huden och fläckarna försvinner direkt efter den första duschen.