Volymskärning för fint hår: Dessa snitt gör att ditt hår ser fylligare ut

Kampen är riktigt hård när du har fint hår. På en bra dag kan du vara glad när den kan hålla en enda krullning, inte faller platt vid middagstid och inte är en fettkula klockan 15 på eftermiddagen. (För att inte tala om den oändliga sökningen efter produkter som kan få grepp om denna lilla men mäktiga man). När vi kallar vårt hår ”fint” betyder det egentligen bara att hårets bredd är mindre än våra tjockhåriga vänner. Men det betyder inte att vi inte kan krydda det då och då. Det finns frisyrer och frisyrer som varje dam med fint eller tunt hår bör vara bekant med för att se till att hennes utseende åtminstone ger intryck av textur och fyllighet. Nyckelordet här är volym. Läs vidare för att hitta den volymklippning för fint hår som passar dig bäst.

Vad skiljer en volymskärning för fint hår?

Lång bob -frisyr för mer volym i fint hår

Fint eller tunt hår är ett stort problem för många kvinnor. Lyckligtvis kan det i princip lösas med rätt frisyr. Och det betyder nästan alltid ett steg. I grund och botten, ju kortare hår, desto mer volym. Att lägga till lager kommer definitivt att ge dig den volym du vill ha och att välja stökiga frisyrer ger omedelbart intrycket av mer fyllighet. Frisyren får dock inte klippas för lager. Om hårlängderna tunnas för mycket kan håret se platt och tråkigt ut istället för voluminöst och fullt.

Vilken volymklippning för fina hårnivåer

En volymfrisyr klipps av frisören när håret är blött, men i jämförelse med den klassiska topiaren trollas flera nivåer in i håret. Detta ger dem en yttre svängning som får dem att se fylligare och omfattande ut. Men vilka alternativ erbjuder volymminskningen för en förändring?

De bästa idéerna för en volymminskning

Skiktat snitt för fint hår får det att se fylligare ut

Rätt frisyr kan verkligen göra underverk på fint hår. Om det klipps av en hårproffs är det svårt att se efteråt att håret faktiskt är tunt. Som redan nämnts är stegsnitten idealiska för mer volym. Vi har valt ut de bästa idéerna för en frisyr som kommer att lägga till kropp och rörelse i ditt hår.

Den axellånga boben

Skiktad bob med gardinstång för tunt hår

Boben är den ultimata klassikern för fint hår. Denna korta frisyr ger håret en vacker och jämn form och är bra för alla åldrar. För att få det att se mer omfattande ut skärs bobben i flera lager, vilket ger frisyren mer lock. Kvinnor med mycket fint hår bör också vara lite mer uppmärksamma på styling. Mer ansträngning krävs, särskilt med rakt hår, eftersom det ofta kan se tråkigt och till och med fett ut. Med några ljusvågor ser håret omedelbart starkare och fylligare ut.

Volymskärning med lugg

Lobfrisyr med trubbiga smällar Alexa Chung

Mycket fint hår kan dra nytta av en ponny. Smällarna fokuserar på ansiktet och drar uppmärksamheten bort från hårets struktur. Han skapar också en ram runt ansiktet och lyfter fram ansiktsdragen. Dessutom är utbudet av ponnyfrisyrer ganska stort. Du kan välja mellan raka, sluttande eller långa lugg. Både kort och långt hår passar bra med detta, varvid det medellånga steget med klippning är en riktig klassiker för kvinnor med fint hår.

Vilken frisyr för tunt fint hår lager Bob

Bob -frisyrer med lugg är också bra val när de klipps för att matcha. Några steg som försiktigt faller runt ansiktet och fungerar som en förlängning av ponnyn anses vara den perfekta varianten för volymminskningen. Hårfärg kan också spela en roll. Om du har några mörkare trådar färgade under det övre håret ser håret fylligare och mer voluminöst ut.

Trubbig Bob

Den bästa volymklippningen för fint hår trubbig bob

Precis som alla andra hårtyper har fint hår vikt. Ju längre de är desto svårare faller de. Den trubbiga boben är ett av de få volymskärningsalternativen som inte har några steg. Frisyren klipps trubbig men kort, vilket skapar visuell fyllighet. Det fungerar bäst på vågigt eller lockigt hår och ser också bra ut när det är ihop med en ponny. När det gäller längd passar både haklängd och axellångt hår bra med detta. Det viktigaste är att längden klipps tillräckligt kort för att ta bort övervikt från håret.

Pixie cut med volym

stegad pixie cut som en volymklippning för fint hår

Korta frisyrer är ganska lämpliga för kvinnor med tunt hår. På grund av den reducerade längden verkar håret omedelbart fylligare och den extra volymen garanteras. Även här spelar nivåerna igen en viktig roll. Till skillnad från den klassiska nissen använder den här korta frisyren helt topphår. Du kan styla detta med en sidoseparation och snedslagen, till exempel.

Ghost Layers – volymklippet för fint långt hår

Ghost Layers hårtrend för fint hår

Vill du lägga till volym i ditt tunna hår men ändå ha det länge? Det är möjligt med den nya Ghost Layers -frisyrtrenden. Återigen är detta en volymklippning för fint hår som inte kräver att du säger adjö till din långa man. I det följande kommer vi att avslöja exakt hur denna teknik fungerar.

Spöklager får tunt hår att se fylligare ut

De så kallade spöklagren är en frisyr som uppfanns av den amerikanska frisören Ramòn Garcia. I princip är tekniken väldigt enkel. Och det lovar mer volym även med längre hår. Istället för att klippa håret först och sedan lägga till steg, arbetar frisören under det övre håret, på olika nivåer. Så bara längderna som finns under det övre håret förkortas. Detta “lyfter” håret omedelbart och ger mer volym och fyllighet.

Volymskärning för fint hår Ghost Layers av Ramon Garcia

Spöklager är perfekta för alla som bara inte är välsignade med voluminöst hår. Genom att förkorta hårlagren som ligger under det övre håret skapas mer rörelse och volym omedelbart. För att få fram den här frisyren bra är det stökiga utseendet perfekt för håret. Plattjärnet är tabu om du vill ha en omfattande man. Denna frisyrmetod är också bra för kvinnor med tjockare hår som vill minska sin vikt utan att tappa hårlängd. Så en perfekt snitt för sommaren!

Shag -frisyren

Shag frisyr med gardinstång och vågor för volym i fint hår

Den moderna shaggen är också ett idealiskt val för volymklippet för fint hår. Detta är en hårt skiktad, fransad frisyr som kan bäras med eller utan lugg. Även om shag -frisyren oftast bärs i medellängd, är den också lämplig för längre hår. Håret är klippt på ett sådant sätt att det lyfter fram ansiktsdragen. Om du bestämmer dig för en variant utan lugg, bör hårsektionerna runt ansiktet bäras lite kortare för att skapa idén för gardiner.

Tips för mer volym i fint hår

Frisyr med volym för långt fint hår Ghost Layers

Även när du har hittat den bästa volymklippningen för ditt fina hår finns det några saker du kan göra dagligen för att få ditt hår att se fylligare ut. Här har vi samlat några tips och tricks som ger ditt hår ett fullt hårstrån tillsammans med rätt frisyr.

 • Om du tvättar håret dagligen, gör det bara en gång. Ofta tvätt kan leda till fett hår, vilket är ett stort problem för damer med fint hår.
 • Tvätta håret med ett klargörande schampo en gång i veckan.
 • Undvik att använda volumiserande schampon och balsam eftersom de vanligtvis är för tunga för fint hår.
 • Använd ett speciellt schampo för fint hår.
 • Torrschampot är ett idealiskt val för dagarna mellan schamponering.
 • Sätt på ett hårbalsam med panthenol.
 • Gnugga inte håret när du torkar handduken.
 • Låt ditt hår lufttorka om möjligt.
 • Applicera stylingprodukter på torrt hår.
 • Begränsa användningen av volumiserande produkter till tillvägagångssättet.
 • Undvik stylingprodukter som finishspray, glansspray och hårvax.
 • Använd hårspray som volymförstärkare.
 • Föna håret upp och ner.
 • Krydda håret med höjdpunkter och lowlights.

Stjärnornas frisyrer med volymklippning för fint hår

Halle Berry frisyr för mer volym, axellängd vågig med lugg

När du letar efter lämpliga frisyrer för vårt tunna hår är det värt att ta en titt på kändisarnas huvuden. Skådespelerskor som Dakota Johnson, Halle Berry, Kerry Washington och Cameron Diaz är några av de mest kända kvinnorna som, precis som vi, ständigt kämpar med platt hår. Men eftersom de alltid lämnar håret i händerna på professionella frisyrer kan vi använda deras frisyrer och frisyrer som inspiration för vårt utseende.

Den korta volymklippet med långa smällar av Alexa Chung 

Alexa Chung volymklippning för fint hår bob med lugg

Modedesignern och modellen Alexa Chung är känd för sitt fina hår. För sina frisyrer använder hon främst korta till medellånga snitt som är parade med tunna, långa lugg.

Dakota Johnsons smällar

Dakota Johnson -stil fint hår på rätt sätt

Dakota Johnson visar oss hur vi ger vårt långa fina hår ett fullt hår. Skådespelerskan är känd för sin frisyr med tunna lugg, som visar sig ganska snyggt med hjälp av ljuslager och vågor.

Jessica Biel – långt hår med lager och lugg

Volymskärning för hår i ponny frisyr Jessica Biel

Även om Jessica Biel bär håret rakt utan lugg, är skådespelerskans trubbiga luggfrisyr en riktig blickfång. I kombination med några steg ner till haklängden får denna volymskärning även mycket tunt hår att se fylligare ut.

Kerry Washingtons trubbiga Bob

Kerry Washington bob curled med en mittavskiljning

Sidopartad trubbig bob? Ja tack! Denna volymklippning fungerar perfekt på tunt hår och ser bra ut på nästan alla kvinnor.

Cameron Diaz frisyr som inspiration

Cameron Diaz frisyr för fina hårnivåer

Små lager som är svåra att märka, en mittavskiljning och strandvågor – denna Cameron Diaz -frisyr är ett annat exempel på hur man ger fint, tunt hår mer rörelse och kropp.