20 vackra idéer som du kan designa gården eller trädgården med

idéer-innergård-trädgård-design-design-engelsk stil

Här vill vi presentera några intressanta idéer och användbara tips som du kan designa din balkong, trädgård eller trädgård med.

1. Hur man skapar en engelsk trädgård

idéer-innergård-trädgård design-rund-låg-boxwood häck

Om du reser mycket runt om i världen har du säkert redan fått reda på att en av de vackraste trädgårdsdesignerna i världen är den så kallade engelska trädgården. Du märker direkt en viss design: den engelska trädgården ser ut som en labyrint av häckar, som alltid är snyggt trimmade och bildar unika former. Här och där är några statyer fortfarande gjorda av buxbom. Detta är de typiska egenskaperna hos den engelska trädgården, välskött under århundradena.

idéer-innergård-trädgårdsarbete-topiary-träd

För att skapa en sådan här trädgård för dig är det absolut nödvändigt att du först har ett lådträd som är tillräckligt stort för att du ska kunna ge det den form du vill ha. Om detta verkar för komplicerat för dig kan du köpa en trälistfigur. Sätt träfiguren i trädgården och plantera murgröna runt den, så om 5-6 månader har du en underbar engelsk trädgård utanför ditt hus.

idéer-innergård-trädgård-design-engelska-trädgård-buskar-symmetriska

Som jag nämnde ovan är labyrinten en av de mest typiska funktionerna i den engelska trädgården. Det är ganska svårt att plantera och få ett bra resultat eftersom hela processen tar lång tid och kräver mycket tålamod och trädgårdsarbete. Men en labyrint i trädgården ser bra ut, eller hur? Det är bäst att söka råd från en professionell eller professionell trädgårdsmästare.

idéer-innergård-trädgård-design-engelsk stil-vita-hortensior

formell trädgård engelsk låda häckar symmetri

idéer engelska trädgård design symmetri box häckar

Engelsk trädgårdslåda häckar bänk vita rosor murgröna

engelsk trädgård design fontän låda häck hortensia murgröna fasad

  1. Vilka är de mest lämpliga växterna för restauranger och kaffeträdgårdar

uteservering terrassmöbler krypträd

idéer växter restauranger kaféer utomhus trädkruka

caffe-terrass-växter-ormbunkar-blomkrukor-uteplats-magnum

Pershing-hall-hotell-vertikal-trädgård-vägg-grön-restaurang-terrass

idéer-restaurang-fasad-klättring-växter-grön-design

Barer med terrass eller trädgård är mycket populära i Europa. Du kan tillbringa trevliga timmar i frisk luft, särskilt när det är fint väder. Den yttre utformningen av dessa öppna utrymmen måste vara frestande och avkopplande på motsvarande sätt. Det brukar vara mycket gröna växter i fina krukor där. Du kan också lägga till några palmer för en exotisk touch. Växter som inte är krävande och inte kräver någon särskild vård väljs främst för restaurangerna. Dessutom får de naturligtvis inte orsaka allergier eller andra sjukdomar.

  1. Hur man planterar blommor vertikalt så att väggen inte ser tråkig ut.

idéer-gård-trädgård-design-trädgård-vägg-röd-klättring-rosor-plantering

Vertikala trädgårdar har blivit mycket populära på sistone eftersom de ser fantastiska och exotiska ut. Du kan använda denna idé för att göra en bar vägg i din trädgård mer intressant. För detta behöver du små växter med grunda rotsystem eller rankor. Du kan också plantera murgröna här, det ser underbart ut i kombination med stora vintergröna. Dina växter kommer säkert att blomma på väggen, till exempel i lila och vitt, så du kommer att ha en liten, vacker, vertikal trädgård. Om du lägger till små stenar kommer allt att se ännu mer exotiskt ut. Och om du tittar ut genom fönstret på morgonen ser du en fantastisk bild istället för en tom vägg. Så ditt trädgårdsarbete har gett resultat och lönar sig. Bra!

trädgård vägg försköna idé klättring rosor växt blommar

  vertikal trädgård uteplats idéer saftig konst

vertikal trädgård uteplats vägg staket utsmyckning idé

idéer gård trädgård terrass utemöbler järn klätterväxter spaljéer

Trumpet-blomma-apelsin-accenter-pergola-trädgård-staket-idé

idéer gård trädgård vägg tegel klättring ros fontän

idéer gård trädgård design klätterväxter vägg bindweed

idéer gård trädgård design trädgård staket försköna vertikala trädgårdar blommor  idéer innergård trädgård design blå regn stenväg romantisk