5 misstag nybörjare gör oftast inom trädgårdsdesign

trädgårdsdesign vår-tulpaner-blomkrukor-bänk

Sent på våren och försommaren är de tider då gårdar och trädgårdar visar sin vackraste form och form. Det finns några knep som kan hjälpa oss att göra dem ännu mer glädjande för ögat. Se här vilka som är de vanligaste felen i Trädgårdsdesign, som du behöver undvika!

1. Trädgårdsdesign: inte alla växter är lämpliga för häckar

trädgård design häck-boxwood-gräsmatta-pool-terrass-parasoll

Vissa hobby trädgårdsmästare försöker odla häckar runt sin fastighet på egen hand. Tanken är underbar, men det finns några saker att tänka på: En lång rad av exakt samma buskar skulle se tråkiga ut. Du måste också ha en god förståelse för fysiologin hos de växter du väljer.

Arborvitae eller thuja gillar till exempel inte blåsiga platser, så du bör välja en skyddad plats för dem. Dessutom utvecklas de underbart i solen och halvskugga, men inte i skuggan. Så om du vill göra ett staket av thuja kommer det inte att se ut som en platt grön vägg och kommer att flisas och lossna på sina ställen. På för trånga platser blir thujan sjuk. Därför, om du absolut vill ha livets träd på ditt träns, plantera enskilda träd på lämpliga platser.

2. Sängkanterna kan förstöra hela trädgårdsdesignen

trädgård design säng-kant-sten-fontän-sekretess skärm

Vissa människor försöker skapa olika färgkombinationer på sängkanterna, de omger också träden med små färgade stenar med önskan att lägga till mer skönhet i sin trädgård. Men detta är inte alltid nödvändigt. Den enkla Trädgårdsdesign är bättre i de flesta fall.

3. En bunt stenar är inte en stenhage

trädgård-design-sten-trädgård-skapa-sluttning-terrass-pergola-trä

Ja stenhagar är trendiga nu, ingen tvekan om det! Vanligtvis ser en sådan anläggning också perfekt ut i min trädgård, tänker man oftast. Jag antar att det inte alltid är sant. En sådan “anläggning” på den platta gräsmattan ser märkligt perfekt ut, för att uttrycka det milt, till och med löjligt.

En riktig klippträdgård läggs i steg, stenarna grävs ner i jorden, bara en del av dem kan ses på ytan, och växterna har Alpinum -egenskaper, det vill säga ormbunkar och petunier trivs inte där.

4. Åh, vilken dvärg!

trädgård design trädgård gnome kitschy idé dekorationer tips

Ja, nästa misstag gäller trädgårdsskulpturerna. De billiga prydnadsfigurerna ser vanligtvis kitschiga ut och de snygga trädgårdsskulpturerna är dyra och inte alla har råd med dem. Bättre att inte köpa en billig dvärg om den är på sin plats i din trädgård.

Så använd dina trädgårdskulpturer försiktigt och sparsamt. De måste matchas ordentligt med den arkitektoniska stilen i ditt hem och gårdsplanering eller de kan verka riktigt löjliga.

5. Du kan inte skapa en skog av blommor

Tips för nybörjare i landskapsarkitektur Undvik trädgårdsfel

Ja, en vacker blomsteräng är en bra idé, men var uppmärksam på färgkompositionerna och växternas höjd. Plantera högre blommor i andra raden så att de nedre kan ses tydligt i första hand. Blommor är naturens finaste skapelser, eller hur?

Perenner buskar-blomma buskar idéer landskapsarkitektur

Idéer för trädgårdsskötsel och landskapsarkitektur Vanliga misstag att undvika

Rabatter växter trädgård vård tips nybörjare

Trädgårdsdesign lägger kantstenar 5 misstag att undvika

växter för häck trädgård design misstag landskapsplanering tips

Trädgårdstomtar idéer dekorartion Fel i trädgårdsdesign-nybörjare

Rock trädgård design för nybörjare tips

Landskapsarkitektur blomma buskar-gräsmatta