8 tips om hur du skapar en labyrint eller labyrint själv

VanDusens botaniska trädgårdsinspiration skapar en labyrint själv

Labyrinterna har alltid fascinerat mig med sin perfekta trädgårdsdesign – oavsett vad jag just upptäckte: stenar som läggs på gräset i en enkel spiralformation, ett sju -cirkelmönster eller till och med en mer genomarbetad Chartres -design. En labyrint är en gammal andlig modell som finns i alla religiösa traditioner i olika former runt om i världen. Det finns bara ett sätt i labyrinten. Vägen du går på leder dig ut. Det är en komplicerad omväg inuti och först då går det ut. För att göra en lång historia kort: en labyrintträdgård är en avsiktligt utformad modell. Det är en metafor för den mänskliga resan genom livet. I dagens artikel vill vi presentera dig med åtta användbara tips om hur man bygger en labyrint eller en Skapa en labyrint själv burk.

Hur man skapar en labyrint själv

trädgård labyrint inspiration marktäckning spiral sten plattor

Tips 1 – mot öster

Många tror att ingången till din labyrint absolut måste vända österut. Så din första väg måste börja i öst. Detta bygger på tanken att kyrkornas altare byggdes mot öster och att de fortfarande byggs på det sättet. Var dock också medveten om utsikten. Nu när du redan har bestämt entrén kan du nu rikta uppmärksamheten mot en lugnande utsikt inuti labyrinten, vilket kan göra din vandringsupplevelse ännu roligare.

Skapa en labyrint själv – viktiga tips att följa

labyrint labyrint själv skapa din egen trädgård sten marken

Tips 2 – turnén

Det finns inget enda rätt sätt att gå igenom en labyrint. Börja precis där början är och gå vidare till mitten och tillbaka igen. Anledningen till att åka dit kan också variera betydligt från den ena dagen till den andra. Du kan leta efter lugn och lugn, lättnad efter att ha upplevt sorg eller glädje. Du kan åka på din turné ensam eller med en god vän eller en grupp vänner. Men i alla fall måste du vara försiktig med dina känslor och känslor här i din labyrintträdgård.

Skapa en labyrint själv – en symbol för lugn och lugn

tips labyrint skapa labyrint lågt gräs

Tips 3 – fri

Det kan vara bra att tänka på din labyrint som en enhet av tre delar: frigör, ta emot och kom tillbaka. Processen med inre frigörelse börjar vid ingången och om du fortsätter att gå till mitten av labyrinten måste du försöka bli av med tankar och känslor och lugna ditt sinne.

Skapa en labyrint själv. Boxhäckar, fontän i mitten

Tips 4 – Ta emot

Du befinner dig i mottagningsögonblicket när du når labyrintens centrum. Centrum där är platsen att ta emot det som finns där för dig. Här befinner du dig i ett mediterande tillstånd.

Tips 5 – returen

På vägen tillbaka känner du dig upphetsad att ta det du redan har fått, du är full av energi och du går tillbaka till din värld.

trädgård design labyrinter gräs konst idé

Tips 6 – Vägar för funktionshindrade med rullstol

En labyrintsträdgård måste också kunna användas av funktionshindrade i rullstol. Därför borde vägarna och vägarna dit vara bredare. När du designar din trädgård, ta hänsyn till den här specialfunktionen så att många kan besöka den. I vilket fall som helst kommer du att uppnå en större övergripande design. Vanligtvis av medelstorlek är labyrintträdgårdarna 12 till 15 meter i diameter. Men i speciella fall kan diametern vara upp till 30 meter.

Skapa en labyrint själv, följ designtipsen

Tips 7 – material

Beroende på labyrintträdgårdens yta kan du i princip använda valfritt material för att skapa cirklarna. Orsaken kan vara en gammal uppfart med målade linjer på ett gräsbevuxet område med stenar. Använd material som du tycker om att arbeta med till låg kostnad.

Tips 8 – Ett steg framåt

Många människor har märkt att även synen på en labyrint ger lugn. Det öppnar sinnet för medeltida platser och kan ha en uppfriskande effekt på våra sinnen. Labyrinterna blir mer populära och efterfrågade i dagens samhälle. När som helst och var du än hittar en labyrintträdgård, tveka inte på det, gå in och börja din turné. Det är säkert att ta ett steg framåt.

tips labyrint labyrint skapa grusomväg buxbom

Hur skapar jag en labyrint i min trädgård?

Labyrinter finns i många olika utföranden, men tre huvudstilar har redan visat sig vara vanliga: det så kallade diagrammönstret, som är uppkallat efter en medeltida fransk katedral, de sju cirkulära mönstren som beskrivs här och en enkel spiral i gräset med omvägar eller bara ett spiralmönster över stenar. Har du redan en idé om hur du skapar en labyrint, 6 x 6 meter, enkel spiral i ett område på 8 meter.

Skapa en labyrint själv stegstenar tegelväxter växter urklipp

Steg 1: På den befintliga gräsmattan eller gruset mäter du först lika stora avstånd vid de fyra hörnen för att bilda en kvadrat och markera det. Markera sedan båda diagonalerna med hjälp av en lång sträng för att hitta mittpunkten.

Steg 2: Skapa sökvägarna genom att utgå från mittpunkten. Det skulle vara bäst om du använder en mycket lång sträng, fäster ena änden på en stolpe i mitten och sedan går runt i en perfekt cirkel. Med hjälp av strängen kan du markera området igen och sedan använda landskapsplaneringssprayen med färg för att tydligt rita spiralens kontur.

Steg 3: Täck sedan markeringarna med föremål du väljer – sten, grus, gräs, skal eller vad du vill.

Bredden på stigarna där beror också på området i din labyrintträdgård. Vanligtvis är de mellan 45 cm och 75 cm breda. Men om du har ett större område, till exempel 14 meter med 14 meter, kan du också använda bredare stigar i Skapa en labyrint själv, 75 cm skulle då vara den nödvändiga banbredden.

Skapa en labyrint labyrint själv tips box träd

För många människor är labyrintträdgårdarna en symbol för lugn och lugn. Även de gamla romarna byggde många labyrinter, de lämnade också åt oss flera dekorativa labyrintdesigner på väggar och golv av kakel och mosaik, som symboliska referenser. Så, om du inte har möjlighet att skapa din egen labyrintträdgård, leta efter en nära dig. Gå bara en promenad dit och du kommer definitivt att må bättre och ladda batterierna där. Numera behöver alla det i vår dynamiska vardag!

       Skapa en labyrint själv, lågt optiskt gräsgrus  Skapa labyrint labyrint själv grus sten boll mitten