Dekoration för små balkonger – få inspiration och idéer

dekoration för liten balkong monokrom-gitter-stolar-växt-väskor-vägg

Även om din balkong är liten kan det bli en stor tillflyktsort i den stora och bullriga staden. Att sätta upp balkongen är verkligen inte lätt på grund av dess lilla storlek. Och det är därför vi har några användbara idéer och tips att hjälpa dig med Dekoration för en liten balkong kommer att hjälpa.

Dekorationen för en liten balkong – planera i god tid

dekoration för liten balkong sittplats hörn-sittdyna-vertikal-trädgård

Det viktigaste med etableringen och Dekoration till den lilla balkongen är att du i förväg tänker noga på vad du vill använda det till. Fundera på om balkongen ska bli en tillflyktsort för avkoppling och läsning, om du vill göra den till en liten trädgård eller, om du älskar att laga mat, om du vill skapa ett utomhuskök på balkongen. Beroende på syftet kan du sedan designa den lilla balkongen.

Efter att ha bestämt huvudsyftet bör du börja tänka på vilken stil du ska dekorera den lilla balkongen. Det kan vara modern, minimalistisk, rustik eller strandstil. Du bör också vara tydlig med hur mycket du är villig att spendera. Lika viktigt vid planeringen är om balkongen är helt öppen, om två av sidorna består av väggar eller fönsterrutor, eller om den är helt inglasad. Det är också viktigt att notera dess form, det vill säga om den är långsträckt, smal, bred eller kort. Målet med exakt planering är att du delar det lilla utrymmet praktiskt taget i förväg så att du inte behöver drabbas av klaustrofobi i slutändan.

Färgerna på dekorationen för små balkonger

dekoration-för-liten-balkong-gungstol-bord-räcke-medelhavs-tegel

Färgerna på Dekoration för en liten balkong välj beroende på vilken effekt du vill uppnå. De flesta föredrar starka, ljusa färger som gul, turkos, lila eller ljusblå, som är typiska för sommaren och sprider ett gott humör. Andra som vill förvandla sin balkong till en mer intim plats och är fan av ekostil, å andra sidan, föredrar jordfärger, till exempel gröna eller bruna toner. Om din balkong liknar en paradissträdgård är den romantiska kombinationen av färgerna vitt och rosa bäst.

Etablissemanget

Eftersom du har lite plats på en liten balkong bör du välja funktionella möbler. Om din balkong är mer långsträckt, använd ett bröst som en bänk som du kan lägga några kuddar och dekorativa kuddar på. En solstol där du kan koppla av och sola är också lämplig för denna form. För en ännu mindre balkong, välj ett hopfällbart bord som du fäster på väggen eller räcket. Du kan också få två hopfällbara stolar att följa med. Detta ger dig en bekväm sittgrupp att koppla av i och du kan snabbt skapa utrymme om du behöver mer utrymme för att ta hand om växterna. Om din balkong har två väggar på vardera sidan kan du använda en för att fästa en hylla. Du kan sedan förvara olika saker på hyllan, till exempel böcker, tidskrifter, blommor, lådor eller verktyg.

Trädgården som dekoration för en liten balkong

dekoration-för-liten-balkong-matta-möbler-baldakin-soffbord

De flesta använder den lilla balkongen för att skapa en vacker trädgård. Det är viktigt att du inte köper blommorna och växterna på en gång, utan får dem en efter en. På så sätt slipper du fylla upp balkongen så mycket att du i slutändan inte har tillräckligt med plats att gå förbi. För att göra stämningen lite mer glad, köp som Dekoration för en liten balkong Blomkrukor i olika storlekar, former och färger, eftersom sorten är en stor del av inredningen på den lilla balkongen.

Dela balkongen annorlunda för att dekorera den lilla balkongen med växter. Använd räcket för blomlådor och ändarna på klädstrecket för att hänga blomkrukor. Framför allt är ett blomsterstånd en fördel här, eftersom det hjälper dig att organisera växterna. Förutom de traditionella versionerna kan du också använda ett gammalt skoskåp, vars fallande dörrar fungerar som hyllor för blomkrukorna.

När du väljer blommor, var uppmärksam på i vilken riktning balkongen vetter. Detta är också ett bra sätt att uppskatta hur ofta du ska vattna din lilla trädgård.

Tips för inredning av små balkonger

dekoration-för-liten-balkong-modern-rotting-fåtölj-sidobord-glas-växt

– Med hjälp av S-formade krokar kan du hänga färgglada metallkorgar på räcket förutom blomkrukor för att lagra tidningar eller tidskrifter, klädnypor eller trädgårdsredskap.

– Tänk på ett lämpligt golvbeläggning. Granitplattor är de mest populära eftersom de inte är hala. För ekostilen är grön matta, imiterande gräsmatta bäst eftersom det passar bra med inredningen. Ett billigare alternativ är att helt enkelt använda en färgad löpare. Det ser mer avslappnat ut och känns mer bekvämt.

– För en mer romantisk Dekoration för en liten balkong du kan använda metalllyktor för belysning.

– För mer integritet kan du linda klätterväxter runt räckenas öppna ytor eller placera en tyghylla framför den.

– Om du inte har plats för ett parasoll på den lilla balkongen kan du enkelt improvisera genom att fästa en tygbit. Det är bäst att välja en färgglad med vackra blommotiv.

Solstolar och kuddar

solstol komfort relax relax city lägenhet fräscha idéer

Färgglada textilier

Dekoration mysig mysig frisk luft färgade accenter

Skapa vertikala trädgårdar

planteringstak färgglada hängande växter färska dekorationsidéer

   Mysig sittgrupp

stadslägenhet njuter av frisk luft vackra designidéer

Fällbara möbler

Gör en balkong många växter liten trädgård utanför

röda accenter vintage look tips idéer dekoration

vintagelook skapar ett rött accentlykta med lyktkorg

Deco balkong modern exteriör utrustning sten planter

Många dekorativa element använder fällbara stolar i trädetaljer