Din egen pool i trädgården: lösningar för varje budget

pool i trädgården inspirations-rektangulär-form-gräsmatta

Senast när termometern stiger igen på sommaren dras vi människor i vattnet för att svalna. Barn älskar särskilt att simma och leka i poolen. Det är också värt det i Tyskland Pool i trädgården, trots allt kan den användas i flera månader. Om det finns plats för det i trädgården talar ingenting emot det. Att ha en egen pool har länge upphört att vara en ovärderlig lyx, eftersom många tillverkare redan erbjuder lösningar för lite pengar. Det behöver inte vara en stor pool, det finns också billigare lösningar och till och med pooler som kan demonteras igen till hösten. I denna artikel presenterar vi dig de bästa idéerna och möjligheterna för din egen pool i alla prisklasser. Du kan också läsa om den ungefärliga underhållskostnaden.

Din egen pool i trädgården – billigaste lösningar som uppblåsbara eller vikbara pooler

trädgård pool uppblåsbar design mosaik optisk stege

Du behöver inte nödvändigtvis gräva ett stort hål för poolen i trädgården. För det finns nu riktigt professionella pooler som är väldigt enkla att sätta upp för sommaren. Volymen är ibland så stor att även vuxna kan simma i den. De enklaste, små uppblåsbara modellerna finns för barn eller som bubbelpool för hela familjen. Du hittar ett stort urval här från plaskdamm till poolen.

Färdiga pooler som kan sättas upp med en fast ram är något mer stabila. Ramen sätts ihop och täcks med en presenning av plast. En filterpump och anslutningar för vattenslangen ingår redan i leveransen av en sådan uppsättning. Fördelen med denna variant är att poolen enkelt kan demonteras på hösten och stuvas i källaren, till exempel under den kalla årstiden. Sådana hopfällbara pooler finns i olika storlekar, de största modellerna är också lämpliga för vuxna för simning och är definitivt mycket mer än en plaskdamm.

Om du vill använda poolen i kallare väder hittar du till och med uppvärmda modeller. Eftersom poolen inte ligger i marken måste den klättras med en stege.

Pool i trädgården – prefabricerad pool av plast eller rostfritt stål för att sänkas i marken

pool i trädgården ovan mark-ram-plast-terrass-design-trä

Om du föredrar en permanent lösning är köp av en pooluppsättning av plast eller rostfritt stål ett bra alternativ. I det här fallet behöver du inte bygga din pool helt själv, bara utgrävningen för poolen i trädgården krävs. Poolen kommer färdig och behöver bara sättas in i det utgrävda hålet. Slangar, pump och filter ingår i leveransen. Sådana modeller av plast eller rostfritt stål finns i alla storlekar och i olika former. Urvalet sträcker sig från en stor pool med en längd på 25 meter eller mer till små, runda eller sexkantiga bubbelpooler. Denna lösning är inte den billigaste, men den kräver inte mycket arbete.

Bygg poolen själv

pool-i-trädgården-design-idé-parasoll-bild-sten-dekoration

Den prefabricerade poolen är den enklaste lösningen, men inte den billigaste. Du kan naturligtvis också enkelt bygga din egen pool. När hålet är grävt finns det många möjligheter. Det enklaste och billigaste är en betongpool i trädgården. Betongen är målad med en speciell färg för att täta den. Dessutom bör överflödeskanaler, trappor och infällda grepp integreras, som kan beställas individuellt från fackhandlare eller göras av betong själv. Omfattande instruktioner finns gratis på Internet. En kaklad pool är naturligtvis lite lyxigare. De som är skickliga i sitt hantverk kan säkert lägga plattorna själva. Naturligtvis finns det också specialistföretag som är specialiserade på att bygga sådana simbassänger. Men då blir projektet givetvis dyrare.

En vacker lösning för trädgården: simdammen

pool-i-trädgården-damm-idé-näckrosor-vass-vattenväxter

Den kanske vackraste och bekvämaste lösningen för din egen trädgård är simdammen. I princip är den byggd på samma sätt som en prydnadsdamm. I en naturligt utformad konstruktionsgrop läggs dammfodret med ett fleeceunderlag. Strandzonerna planteras med de vanliga dammväxterna. I förhållande till sin storlek är simdammen faktiskt den billigaste lösningen för en pool i trädgården. Det är också dekorativt och passar naturligt in i trädgården. Klor och andra hygienprodukter är inte nödvändiga eller används inte i en simbassäng. För en naturlig biotop bör skapas där fisk och andra djur naturligtvis också kan leva. Om dammen är tillräckligt stor kan vattnet rengöra sig själv. Dock rekommenderas ett filtersystem för mindre baddammar.

Hur komplex är vård och städning?

Barn som paddlar pool sommaridéer som kyler av trädgården

Den billigaste är en stor, självrengörande simdamm. På sommaren bör dock vattenkvaliteten kontrolleras regelbundet med hjälp av speciella testpinnar.

Alla andra pooler måste vara utrustade med ett filtersystem. Poolvattnet måste behandlas regelbundet med lämpliga hygienprodukter för att förhindra spridning av skadliga bakterier. Dessutom ska poolen alltid vara täckt när den inte används, förutsatt att ett tak inte har använts. Annars måste vattnet regelbundet rengöras från fallna löv, insekter och andra partiklar.

Minst en gång om året rengörs poolen i trädgården ordentligt. Vattnet dräneras för detta och hela innerväggarna rengörs noggrant. Tillverkarens instruktioner bör följas, detta gäller särskilt prefabricerade pooler och uppblåsbara eller vikbara modeller.

Modern pooldesign

Pool trädgård Medelhavet stil planter exotiska växter trä terrass

Pool för barnen

pool barn paddling pool idéer uppblåsbar sommar trädgård

Trädgårdsdesign

Poolträdgård bygg själv idéer exempel cool design

Skuggig trädgård med pool

Installera prefabricerade pooluppvärmningsbara modeller coola nätter

Simning damm trädgård ser naturligt växter vattenrening

20 fantastiska pooldesigner i geometriska former