Plantera blommor på sommaren – vad man ska tänka på när man tar hand om dem

Blommor växter petunia anbudstips idéer vård

En färgstark, doftande trädgård ser ut som en uppfriskande oas mitt i de uppvärmda byggnaderna under den varma sommaren. Förutsatt att vi tar hand om det kan trädgården förvandlas till ett perfekt gömställe från värmen. För att hjälpa dig med ditt trädgårdsarbete har vi några tips på vad du ska titta efter när du tar hand om din trädgård under sommaren plantera blommor. Ta hand om din trädgård och den kommer att tacka dig med sin underbara visning av blommor.

Plantera blommor på sommaren – vattning

pelargon vackra känsliga rosa blommor sommarstämning

Precis som vi människor behöver trädgården mer vatten på sommaren. Till skillnad från vintern måste trädgården vattnas rikligt på sommaren. Det är bäst att göra detta tidigt på morgonen eller sen eftermiddag. Detta förhindrar att vattnet avdunstar för snabbt och att blommorna och plantorna förblir törstiga.

Förutom att vattna rötterna, vattna bladen och blommorna för att rensa allt ackumulerat damm och förbättra fotosyntesen. Använd trädgårdsslangen flera gånger i veckan istället för vattendunken och förläng vattningstiden.

Hängande och nyplanterade växter riskerar särskilt att torka ut. Så var mer uppmärksam på dem. För daglig vattning, använd gammalt vatten (om inte annat beskrivs för den aktuella växten) eftersom det är hälsosammare för dina blommor. Om du använder kallt vatten från kranen finns det risk för att plantorna så att säga blir stressade på grund av de plötsliga temperaturskillnaderna.

Var dock försiktig så att du inte överdriver det med underhåll och drunknar inte plantorna. Så här är det plantera blommor korrekt.

Plantera blommor på sommaren – jorden

Blommor växter vacker utsikt berg natur smycken korg

Förutom att vattna ofta behöver blomträdgården också regelbunden befruktning på sommaren. På grund av de höga temperaturerna drar växten mer salt från jorden, så du måste få den nödvändiga mängden näringsämnen oftare. På så sätt kommer blommorna och växterna att bli starkare och bättre motstå värmen.

På sommaren ska jorden också vara lösare. Var dock försiktig så att du inte skadar rötterna vid lossning. I vissa växter finns rötterna i det övre lagret av jorden. Dessa inkluderar till exempel sommar- eller trädgårdsastern, studentblomman och irisen.

I sommar plantera blommor – skadedjur

De flesta djur och insekter dyker upp på sommaren. Du kommer att se lätt byte i din trädgård. Det vanligaste är bladlössen, som ofta beror på den torra luften som är typisk för sommaren. Dessa små skadedjur kan göra ganska mycket skada på din trädgård. De angriper alla delar av växten, gör bladen klibbiga, orsakar mögel och skräms inte så lätt bort.

Plantera blommor på sommaren – hur man kontrollerar bladlöss?

purslane blommor färgglada garish gott humör trädgårdssol

Om du bara nyligen har dykt upp är allt du behöver göra att sänka växten i kallt vatten. Om du först fick reda på att växten var infekterad med bladlöss måste du använda bladlössmedel. Observera att du måste vara väl utbildad om de specifika skadedjuren innan du börjar kontrollera dem. För det finns också insekter som är fördelaktiga för dina blommor. Så skynda inte att bekämpa det.

I sommar plantera blommor – Fler tips:

  • Ta bort döda blommor så att de nya kan växa snabbare.
  • Bekämpning av ogräs är också en del av sommaren. Detta är lättast att ta bort efter regn.
  • Sätt ditt gummiträd, ditt drakträd, rododendron, palmer och citrusväxter utanför.
  • Glöm inte att vända de hängande växterna regelbundet så att solen kan nå alla platser.
  • Stöd de mindre starka växterna genom att knyta stjälkarna till en kraftigare och längre pinne.
  • På sommaren kan du börja med förökning av höstblommorna.

Plantera blommor på sommaren: vilka blommor är bäst?

purslane blommor vackra rosa blommor perfekt trädgård dekoration

Här är några blommor som är vanligast i trädgården och som älskar sommaren och dess infall.

I sommar plantera blommor: Purslane -buketterna

Med sina ljusa och ljusa färger ger denna blomma ett gott humör i din trädgård. Hon älskar starkt solljus och är resistent mot höga temperaturer. Denna växt bör inte vattnas för ofta för att den inte ska drunkna. Den blommar hela sommaren och attackeras sällan av skadedjur.

smyckeskorgar favoritblommfjärilar behöver mindre ljus och halvskugga

Smyckeskorgen

Detta är fjärilarnas favoritblomma. Den föredrar mindre ljus och halvskugga och har inga särskilda fördelar i förhållande till jorden. Den dekorativa korgen vattnas 2-3 gånger i veckan och är perfekt för nybörjare.

ljusa färger värmer mycket vatten olika vård

Pelargonium

Det är en riktig blickfångare på grund av dess ljusa färger. Denna blomma älskar värme, mycket vatten och välbefruktad jord. Tyvärr attackeras det dock ofta av skadedjur. Geranium kan dekorera ditt hem året runt. Under de andra säsongerna behöver den dock olika vård.

soligt ställe inte mycket vård kosmetisk helande effekt

Ringblomma

Hon känner sig bekväm på varma och soliga platser och behöver inte mycket underhåll. Ringblomman är känd för sina kosmetiska och läkande egenskaper. Avblötade blommor måste avlägsnas regelbundet. Det är det enda sättet den kan blomma i full prakt. Det är en magnet för skadedjur och ogräs.

petunia vit vild vacker doft behöver vård

Petunien

Petunia är en känslig blomma som gillar ljusa platser och välbefruktad jord. Det måste vattnas regelbundet och rikligt, men vattnet måste vara färskt. Denna blomma bör också skyddas från drag.

    Blommor växter ringblomma gul färg lämplig för sommaren