Trädgårdsdekorationer av metall – 17 olika idéer med industriell karaktär

Trädgårdsdekoration av metall-gör-det-själv-hjärtrost

Trädgårdsdekoration och utomhustillbehör är ett mångsidigt ämne och syftar till att sätta personliga accenter, krydda trista hörn och skapa en trevlig atmosfär. Valet av material och antalet dekorativa föremål beror främst på storleken på utomhusområdet, men också på trädgårdens ägares individuella preferenser. Trädgårdsdekorationer av metall är trendiga och det finns ingen chans att bli uttråkad. Oavsett om det är mycket praktiskt eller helt enkelt vackert och dekorativt, vintage eller ganska enkelt, finns det något för varje stil och för varje smak.

Kombinera trädgårdsdekorationer av metall och trädgårdsmöbler

trädgårdsdekoration-metall-trä-bänk-vacker

Alla som har turen att ha en trädgård kommer säkert att vilja spendera mycket tid i frisk luft. Ämnet trädgårdsdekoration rör honom också. För det är just detta som skapar den trevliga, mysiga atmosfären som varje trädgårdsägare drömmer om. Om trädgårdsmöblerna är tillgängliga bör de dekorativa föremålen väljas i enlighet därmed. Robusta material som är väderbeständiga och lätta att sköta är särskilt lämpliga för utomhusbruk. Trädgårdsdekorationer av metall är mångsidiga och attraktiva. Materialet är hållbart, hållbart och kan också fantasifullt kombineras med trä, glas och sten.

Trädgårdsdekorationer av metall: figurer, statyer och all trädgårdskonst

Trädgårdsdekoration av metall -deko-konst-skulptur-rost

Trädgårdsdekorationer av metall finns i en mängd olika mönster och färger. Det bör dock väljas att matcha trädgårdsmöblerna för att skapa ett särskilt harmoniskt helhetsintryck. Många dekorativa föremål kan också göras själv med lite manuell skicklighet och metallskrot och metallskrot används ofta för detta. Med hjälp av några verktyg kan du bearbeta metallen relativt enkelt och skapa attraktiva dekorationer själv.

Trädgårdsdekorationer av rostig metall är trendiga

Trädgårdsdekoration av metall-grate-kaktus-skulptur

Rostdekoration är trendigt och förmedlar mycket mys och harmoni genom det grova utseendet. Edelrost är inte bara en rostig metall. Det här handlar faktiskt om stål som har behandlats med syra på ett kontrollerat sätt och är rostbrunt över ett stort område. Resultatet är inga fula, bruna fläckar, utan en enhetlig yta med en särskilt intensiv och vacker färg. Denna effekt påverkar inte materialets väderbeständiga egenskaper och kännetecknas endast av en visuell effekt.

Färgglada trädgårdsdekorationer i metall 

Trädgårdsdekoration av metall-blommor-skrot-figurer-färgglada

Metallträdgårdsdekorationen är helt väderbeständig om ytan är målad och inte behöver behandlas regelbundet. Som ett resultat bevaras de ljusa färgerna och dekorativa elementen längre och vackrare. Förmodligen den bästa och mest hållbara metoden för att måla metallprodukter är pulverlackering. Färgens livslängd garanteras och materialet skyddas optimalt från elementen.

Trädgårdsdekorationer av metallfärgade metallkonstverk genom pulverlackering

Trädgårdsdekoration av metall -färg-pulverlackerad-dinosaurgrön

Efter denna process får räcken, trappor, staket och alla metallföremål i utomhusområdet ett nytt ansikte och extremt hårt och fast vidhäftande korrosionsskydd. Även om materialet är extremt robust och hållbart, bör det inte ha direktkontakt med marken. Det är bäst att lägga platta stenar under så att det finns ett utrymme mellan metallen och golvet.

Extraordinära och speciella rostiga trädgårdsdekorationer av metall – Metall kuk

trädgårdsdekoration-metall-tupp-rost-corten-stål-figurer

Djurfigurer av metall är mycket populära för trädgårdsdekoration. Trädskulpturerna är gjorda av stålplåt eller tredimensionella och ser ut som om de är i sin naturliga omgivning, även om de är allt annat än realistiska. En tupp med patina -look ser extremt stilren ut och är inte bara tematiskt relevant för påsk. Men om metallträdgårdsdekorationen stannar ute året om är det värt att välja en riktigt perfekt plats för den.

Trädgårdsdekorationer av metallskrot

trädgård-dekoration-metall-skrot-hund-tax-fjäder

Trädgårdsdekorationerna ska varken vara spetsiga eller för stora på ofta använda trädgårdsvägar och säten. Hur de enskilda dekorativa föremålen fördelas i trädgården är också mycket viktigt. Olika element som placeras kaotiskt på inget sätt framstår som en harmonisk helhet. Därför bör man begränsa sig till en viss stil eller material och välja trädgårdsobjekten därefter.

Trädgårdsdekorationer av metall och glas

trädgårdsdekoration-metall-glas-tallrik-dekoration-blommor-färgglada

Om du har lite skicklighet och några vanliga metallverktyg kan du också göra attraktiva föremål själv. Metallskrot och andra nedlagda föremål är särskilt lämpliga för detta. Olika material som glas, trä och sten kan underbart kombineras med metall. Resultatet är ett unikt element som ger trädgårdsdesignen en personlig touch.

trädgårdsdekoration-metall-glas-vaser-kreativ-trädgård-plugg

På grund av den enhetliga ytan går metall och glas helt perfekt ihop. En trädgårdsdekoration av metall och glas är något alldeles speciellt. Färgat glas sätter speciella accenter i utomhusområdet, som alltid är ett iögonfallande. Här staplas till exempel gamla kristallvaser och dekorativa metallbollar ovanpå varandra som trädgårdspluggar och är mycket väl fastsatta.

Trädgårdsdekorationer av metall, glas och trä med en praktisk insats

trädgårdsdekoration-metall-glasfärgad-klättringshjälpmedel

En trädgårdsdekoration av metall som vindspel eller figurer fungerar som rent dekorativa föremål i trädgården. Andra som är permanent installerade ser inte bara bra ut, men har också en mycket praktisk ytterligare fördel. Som denna spaljé med iögonfallande element av färgat glas, som sätter växterna i rampljuset och samtidigt ger känsliga växter en trevlig nyans.

Gör trädgårdsdekorationer av metall och trä själv

trädgård dekoration-metall-trä-stjärna-vägg dekoration-krans

Du kan också göra vackra trädgårdsdekorationer själv. Du kan också införliva andra material, såsom kommersiellt tillgängliga träbitar eller stenar med en vacker form. På så sätt skapas i några enkla steg fantasifulla dekorativa föremål som ger trädgårdsdesignen en personlig touch.

Fantasifulla trädgårdsdekorationer: djur av metall och sten

trädgårdsdekoration-metall-sten-djur-uggla

Som ett naturligt tillskott till riktiga växter i trädgården kan roliga djurfigurer av metall och andra material återfinnas som populära trädgårdsdekorationer. Dessa kan se livstora och realistiska eller mer ovanliga ut som riktiga konstnärliga skulpturer. Framför allt bör de matcha trädgårdens stil och placeras på ett representativt sätt.

Djur som trädgårdsdekorationer av metall och sten

trädgård dekoration-metall-sten-djur-fågel

För det mesta stannar de dekorativa föremålen i metall året runt i trädgården, så de måste vara väl fästa. En dekorativ figur måste ha tre eller fyra ben eller en lång spik som kan tappas i marken. På luftiga platser och utan direkt kontakt med marken kan metalldekorationen hålla i flera år om färgskiktet inte är mekaniskt skadat.

Trädgårdsdekorationer av metall med praktiska ytterligare fördelar

trädgård dekoration-metall-djur-fågel-utfodring-station-frön

Till skillnad från de rent dekorativa iögonfallande accenterna i trädgården har fågelhus, fågelbad, spaljéer, vind- och vattenfunktioner en mycket praktisk ytterligare fördel. Matningsstationer för fåglar behöver inte se tråkiga ut och kombinera det nyttiga med det vackra.

Trädgårdsdekorationer gjorda av metall

Trädgårdsdekoration-metall-rost-figurer-växtkrukor

Oavsett vilken typ av metallträdgårdsdekoration du väljer, överdriv inte det med de iögonfallande accenterna. För med för mycket dekoration ser trädgården mindre ut. Välj mellan fasta och rörliga föremål som kan användas för att fånga ögat på vissa ställen och ordna om.