Väggträdduschar – använd natursten snyggt och praktiskt utomhus

Om du behöver ett separat område för utomhusförfriskning kan du vägga en trädgårdsdusch och ge mer komfort ute. En utomhusdusch kan också vara mycket användbar eftersom den förhindrar att smuts kommer in i ditt hem. Oavsett om du har en pool i trädgården eller arbetar där regelbundet, kan ett sådant tillägg vara till stor hjälp. En annan fördel är den naturliga rustika touchen som du kan lägga till ditt trädgårdsområde. Här är några användbara tips och idéer med natursten som du kan ta inspiration från.

Vägg stilig trädgård dusch

moderna trädgårdsduschväggar och väggplattor och grus

En tegelsten utomhusdusch kan vara mycket bekvämt ur sekretessynpunkt. Även om du bor i närheten av andra fastigheter kan du fortfarande ta en dusch ute och behålla den nödvändiga sekretessskärmen. Att placera duschen i ett avskilt område i din trädgård kan lägga till ännu mer integritet. Numera kan utomhusduschar också förkroppsligar elegans och ger möjligheter till avkoppling i överdådiga omgivningar.

Trädgårdsduscharmaturer inbyggda i väggen med stenskydd

När det gäller utformningen av din utomhusdusch finns det inget bättre val än naturstenens mångsidighet och unika skönhet. Oavsett om du själv bearbetar materialet i duschens väggar eller använder det för ytterligare detaljer, kommer resultaten säkert att vara unika och återspegla din personliga stil. Med lite planering och ansträngning kan ett sådant projekt enkelt skapas.

minimalistisk design för utomhusdusch med grå kakel och gröna växter som accent i trädgårdsdesignen

Enkla och minimalistiska duschar är perfekta för trädgården. Men om du murar upp en iögonfallande och lyxig trädgårdsdusch kan den fungera som en vidsträckt kontaktpunkt i det fria. När du har bestämt dig för ett tema, leta efter naturstenar som passar in i det temat. En slät och mörk sten som skiffer kan hjälpa till att få din dusch att känna sig modern och futuristisk, medan en rustik sten som travertin kan lägga till charmen i Medelhavsstilen.

Välj rätt golvbeläggning och väggbeklädnad

badrum med skjutbara glasdörrar som leder till trädgården

Ingen vill stå i leran, det våta gräset eller det obekväma golvutrymmet när du använder en utomhusdusch. Halksäkra och temperaturbeständiga beläggningsstenar är till exempel ett idealiskt val för golvet. Travertin absorberar omedelbart vatten och känns svalt, så att du inte bränner fötterna i duschen under varma dagar. Stenar som marmor är i princip hala, medan gatstenarna är kända för att hålla värme.

välvad stenmur och rustikt lagt golv i duschområdet med medelhavsdesign

Båda alternativen kanske inte är det bästa valet för säkerhet och bekvämlighet. Om du murar upp din trädgårdsdusch kan du också välja en porös sten som granit eller kalksten. Det är dock viktigt att du förseglar materialet innan du installerar det. Detta förhindrar bildning av mögel, mögel och andra till följd av den höga luftfuktigheten i stenen. Dessutom gör förseglingen av stenen enklare att rengöra, eftersom tvålskum och smuts inte kan sätta sig i spåren och hålen i stenytan. Till exempel, använd ett robust skiffergolv som är samordnat med den omgivande stenmuren.

Vägga och utrusta trädgårdsduschen

utomhusdusch med stenväggar i rustik stil med sittkrokar och lykta för mer komfort

När du har designat din utomhusdusch kan du lägga till ytterligare beslag för att förbättra funktionen i duschområdet. Överväg att lägga till ett handfat, omklädningsrum, sittplats, hyllor eller andra bekvämligheter för att anpassa utrymmet. I detta fall är natursten idealisk för att bygga sådana komponenter med den eller helt enkelt använda den som en accent. Ett lämpligt säte i kombination med en krok och lykta kan till exempel skapa en romantisk och samtidigt funktionell atmosfär.

natursten som en sekretessskärm på väggen trädgård duschväggar

Sekretessskärmen i utomhusområdet är också ett nödvändigt element om du vill vägga en trädgårdsdusch. När allt kommer omkring måste du gömma dig för omvärlden och skydda din dusch från yttre påverkan. En sådan vägg kan också fungera som en accent för att presentera tegel, natursten, betong eller andra detaljer. Följaktligen kan detta också utgöra basen för duschen och dölja duschhuvudet och beslag. Den rustika och åldrade stenen, till exempel, ger en bra kontrast till släta betongväggar som du kan fästa den vid.

trädgårdsduschväggar och klädda med geometriskt anordnade stenplattor

Tack vare en stenmur i grå och bruna toner kan du göra din utomhusdusch mysig och säker. Geometriskt arrangerade stenar ger också rummet en modern och abstrakt anteckning som kan integreras perfekt i trädgården. Dessutom bör din utomhusdusch blandas väl med resten av landskapsarkitekturen och andra designelement i din gård. Din trädgård bör förbli en sammanhängande design snarare än att lyfta fram duschen och störa den visuella enheten i rummet. Så om du inte har designat ditt utomhusområde än kan du använda duschens utformning som en vägledning vid landskapsarkitektur. Byggmaterial som sandsten eller kalksten bidrar till ett strandlandskapsmotiv med palmer och färgglada blommor, medan stenar som granit är perfekta för en trädgård med grönskande detaljer.

Anpassa designen efter dina egna behov

stengolv och rustika stenplattor som väggbeklädnad, trädgårdsduschväggar

Frodiga tropiska växter kan också användas som dekorativa element för att skapa en vacker miljö i din trädgård eller trädgård. Välj till exempel en utomhusdusch med en tegelvägg av stenplattor och exponerat grusgolv för att matcha temat för din trädgårdsdesign. Så det finns ingen rätt eller fel design när du vill murar en trädgårdsdusch. Du kan skräddarsy din egen upplevelse efter eget tycke och till och med utelämna alla element utomhus. Faktum är att du kan få många av samma fördelar med en utomhusdusch utan att vara helt engagerad i en.

Sekretessskydd och integritet i utomhusområdet för trädgårdsduschväggar med natursten

Medan en utomhusdusch också kan placeras inomhus, erbjuder ett stort fönster till exempel en klar utsikt över en vackert anlagd trädgård, så att du känner att du är utomhus medan du njuter av inomhusområdet. Ett badrum med glasdörrar som leder till en låst utomhusdusch i trädgården kan också vara ett bra alternativ för sådana mönster. Så fly vardagen och njut av naturens komfort med lyxiga eller enkelt utformade utomhusduschar. Du kan omge dig med material från unika källor. Dina vänner, familj och grannar kommer gärna att vara med och spendera värdefull tid i dina drömmars eleganta trädgård.