9 Tehokasta kotihoitoa syyhyille!

Tuliko lapsesi koulusta kotiin raapimalla ihoaan pahasti? Oletko huomannut hänen kehossaan punaisia, näppylöitä kuin rakkuloita? Jos tarkastelet tarkemmin ja havaitset pieniä lainoja ihossa, se voi olla syyhy! Syyhy on usein erehtynyt hyönteisten puremiin tai yleisiin allergisiin ihottumiin. Niitä aiheuttaa itse asiassa punkki, joka poraa reikiä ihoon ja alkaa saastuttaa alueen. Se on yksi ärsyttävimmistä iho -olosuhteista, joka voi vaikuttaa jopa aikuisiin, erityisesti vanhuksiin. Opi lisää tämän taudin tärkeimmistä syistä, oireista ja yhdeksästä todistetusta kotihoidosta syyhyyn (Sarcoptic Mange)!

Tehokkaita kotihoitoja syyhyille

Mikä aiheuttaa syyhyä?

Syyhy on aiheuttanut punkki nimeltä “Sarcoptes Scabiei, joka tekee rakkoja ihoon ja alkaa asua siellä. Vieraan organismin läsnäolon vuoksi iho käynnistää sen puolustusmekanismin kutinaksi. Epäsäännölliset rakkulat iholla ovat seurausta näiden punkkien liikkeestä, joka munii munia ja vuodattaa roskia sinne. Seuraavat tekijät voivat aiheuttaa sinulle syyhyä:

 • Huono hygienia
 • Fyysinen kontakti tartunnan saaneen kanssa
 • Henkilökohtaisten tavaroiden jakaminen

Oireita syyhy:

Syyhy muistuttaa yleistä ihottumaa tai hyttysen puremaa. Nämä oireet voivat kuitenkin auttaa sinua tunnistamaan syyhy:

 • Vaikea kutina
 • Punainen näppylä kuin rakkulat iholla

Paikat, joissa syyhy esiintyy:

 • Kainalot
 • Sormien välissä
 • Ranteet
 • Penis
 • Jalat
 • Pakarat
 • Polvet
 • Kyynärpäät
 • Taittuu ihoa
 • Toissijaiset infektiot johtuivat liiallisesta naarmuuntumisesta

Syyhyjen ehkäisy:

Syyhy on erittäin tarttuva tauti, joka leviää helposti ihmisten keskuudessa. Näiden varotoimien noudattaminen voi auttaa estämään punkkien pääsyn ihollesi ja hävittämään ne ympäristöstäsi:

 • Pysy kaukana tartunnan saaneista ihmisistä
 • Hyvän hygienian ylläpitäminen
 • Kaikkien vaatteiden ja liinavaatteiden puhdistus kuumalla pesuainevedellä
 • Sulje kaikki esineet muovipussiin tukehduttaaksesi ja tappaaksesi mahdolliset punkit

Jos lapsesi on saanut syyhy-tartunnan, älä lähetä häntä kouluun ennen kuin se on täysin parantunut, jotta se ei tartu uudelleen..

Paras kotilääke syyhyille:

Löydämme 9 parasta kotiruohoa syyhyyn.

1. Neem -öljy:

neem öljyä

Neem Oil on paras kotilääke ihottumaa vastaan ​​luonnollisista lähteistä. Se on saatavana kaikista yleisistä kaupoista ja markkinoilta. Neem Oil sisältää luonnollisia kemikaaleja, jotka eivät vahingoita ihoa, mutta tappavat punkit. Se on ärtynyt hajujen vuoksi, mutta varmasti hyötyy 3-4 sovelluksesta. Käytä neem -öljyä vartalolle perusteellisesti kylpyjen jälkeen syyhyen parantamiseksi.

Käsitellä asiaa:

 • Ota hieman neem -öljyä ja levitä se kärsineille alueille
 • Hiero hyvin ja toista muutaman kerran päivässä

Vinkkejä ja varotoimia:

Voit myös käyttää Neem -saippuoita ja -voiteita tavallisten kylpytuotteiden sijasta päästäksesi eroon syyhystä nopeammin.

2. Sipulinkylpy:

Sipuli kylpy

Sipulikylpy on myös tehokas kotihoito ja se voidaan aloittaa heti ärsytyksen alkaessa. Sipulissa oleva rikki voi osoittautua tehokkaaksi hävittämään punkit iholla. Murskaa 3-4 sipulia tai niin paljon kuin tarvitaan ja kiehauta veden kanssa. Kun vesi on haaleaa, pese altistunut alue huolellisesti tällä vedellä. Voit myös levittää sipulimehua suoraan alueelle, jossa infektio on aiheuttanut.

Vinkkejä ja varotoimia:

Edellä mainitun hoidon ohella voit käyttää myös raakaa sipulimehua suoraan iholle.

3. Teepuuöljy:

Teepuuöljy

Teepuuöljy on erittäin ohut sakeus, joka tunkeutuu helposti ihoon ja vahingoittaa syyhyä aiheuttaen hyönteismuotoa ihon alle. Se on antimikrobinen öljy, joka toimii tappamalla punkit. Teepuuöljyn tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet auttavat vähentämään ihottumaa ja kuoppia iholla. Tämä on yksi parhaista kotihoidoista syyhyen tappamiseksi.

Miten tehdä?

Levitä teepuuöljyä suoraan iholle vanulapulla tai vanupuikolla.

Vinkkejä ja varotoimia:

Käytä käsineitä levityksen aikana ja vältä öljyn tarpeetonta levittämistä, jotta infektio ei kasva.

4. Permetherin:

Koti korjaustoimenpiteitä syyhy

Permetriini on yleinen synteettinen hyönteiskarkotin, ja se on erittäin suositeltava käsikauppalääke syyhyille. Se on yksi turvallisimmista voiteista, joita lääkärit suosittelevat lapsille, aikuisille ja jopa raskaana oleville naisille. Imeväisille ja pikkulapsille suositellaan 5% Permetriinivoidetta ja aikuisille 10%. Tappamalla munat ja punkit Permetriini on tehokas kotihoito syyhyille, jotka toimivat.

Kuinka käyttää?

Sekoita käyttöä varten yleinen vaseliini ja Permetriini yhtä suurina määrinä ja levitä tartunnan saaneelle iholle. Käytä vain tartunnan saaneelle alueelle ja pese 10 tunnin kuluessa.

Vinkkejä ja varotoimia:

Koska tämä on yksi vauvojen ja lasten syyhy -kotihoidoista, on huolehdittava siitä, ettei lapsi nuolla tai niele tätä voidetta.

5. Cayenne:

Cayennenpippuri

Cayenne-pippuri on vähemmän tunnettu, mutta silti paras kotilääke syyhyelle. Se on meksikolainen yrtti, jota käytetään parantamaan erilaisia ​​iho -ongelmia. Yhdiste nimeltä kapsaisiini tukahduttaa alueet ja tarjoaa välitöntä helpotusta kutinaan. Tämän aineen teho voi tehokkaasti tappaa punkit ja hävittää syyhy.

Kuinka käyttää?

Käytä käyttöä varten lämpimällä vedellä täytetty kylpyamme ja sekoita siihen cayenne. Pidä keho upotettuna tähän veteen, kunnes se jäähtyy.

Vinkkejä ja varotoimia:

Varmista, että estät tämän veden joutumisen silmiin ja suuhun.

6. Sinkki:

Sinkki

Yksi parhaista kotihoidoista syyhyen parantamiseksi on sinkki! Sinkki estää ihottumaa ja kutinaa, joka johtuu syyhyen puhkeamisesta, ja auttaa myös estämään sen kasvua. Murskaa tavalliset sinkkitabletit, sekoita samaan määrään kurkumajauhetta ja lisää vettä paksun tahnaksi. Käytä tätä tartunnan saaneilla alueilla.

Vinkkejä ja varotoimia:

Sinkkipohjaisen voiteen käyttö auttaa myös vähentämään syyhyen aiheuttamia sekundaarisia infektioita.

7. Kuparivoide:

Kupari kosteusemulsio

Kuparihydroksidia tai kolloidista kuparia voidaan hankkia mistä tahansa yleisestä apteekista. Sekoita se veteen, liituun ja omenaviinietikkaan voiteen valmistamiseksi. Levitä käytettyyn vanulappuun tartunnan saaneelle alueelle. Lotion tulee levittää ylävartalosta ja liikuttaa alaspäin alaspäin alavartaloon. Tämä on yksi kodin korjaustoimenpiteistä, joilla pääset eroon syyhystä nopeasti.

Vinkkejä ja varotoimia:

Tämä on ajankohtainen sovellus, eikä sitä saa koskaan käyttää sisäisiin hoitoihin

8. Antiseptiset voiteet:

Antiseptiset voiteet

Markkinoilla on erilaisia ​​antiseptisiä voiteita, joita käytetään yleisiin naarmuihin ja infektioihin. Käytä näitä uimavedessäsi ja vaatteiden puhdistamiseen käytetyssä vedessä. Se estää syyhyä kasvamasta ja saastuttamasta uudelleen yhden paranemisprosessin. Kasta myös kylpypyyhkeet ja lakanat pesun jälkeen, jotta ne eivät pääse infektioihin.

Vinkkejä ja varotoimia:

Muista kuivata arkki suorassa auringonvalossa tappaaksesi punkit.

9. Booraksijauhe:

Borax -jauhe

Borax -jauhetta on saatavana mistä tahansa apteekkikaupasta, ja sitä voidaan käyttää syyhyen parantamiseen. Sekoita booraksijauhe mihin tahansa hajustamattomaan tavalliseen talkkiin ja levitä tartunnan saaneille alueille kerran tai kahdesti päivässä. Tämä estää syyhymunien kasvamisen ja kuoriutumisen pinnan sisällä ja helpottaa niiden poistamista.

Vinkkejä ja varotoimia:

Tätä tulee levittää vain tartunnan saaneille alueille, koska se voi olla melko voimakas iholle

Nämä yhdeksän syyhy -kotihoitoa on kokeiltu ja testattu syyhyen hallitsemiseksi. Monet artikkelissa määrätyistä luonnollisista ratkaisuista eivät kuitenkaan voi tappaa syyhy -punkkeja ja niiden munia kokonaan. Ne voivat kuitenkin antaa sinulle helpotusta kauheasta kutinaa ja polttavaa tunnetta. Ennaltaehkäisy on ehdottomasti parempi kuin Cure syyhy!

Usein Kysytyt Kysymykset:

1. Onko syyhy hengenvaarallinen?

Syyhy on yleinen punkkien tartunta iholla, jota voi esiintyä melkein kenellä tahansa. Tämän ongelman kanssa elämässä ei ole mahdollisia vaaroja. Kuitenkin syyhy voi olla edistyneessä vaiheessa melko ongelmallinen vaihe, jossa miljoonat munat ja punkit saattavat tehdä ihostasi kodin. Tässä tilassa on vaikea hoitaa ongelmaa ja seuraava kutina on sanoinkuvaamaton.

2. Mikä on syyhy -punkin koko??

Syyhy punkit ovat mikroskooppisia olentoja, joita ei voi nähdä paljaalla silmällä. Ne eivät ole edes puoli millimetriä kooltaan, joten ne voidaan nähdä vain mikroskoopilla. Käyttämällä oireiden luetteloa ja tutkimalla sairastunutta aluetta voidaan määrittää syyhy.

3. Monet ihmiset käyttävät valkaisuainetta iholla tappaakseen syyhyä? Onko se turvallista?

Valkaisujauhe on erittäin voimakas materiaali, jolla on syövyttäviä ominaisuuksia. Se toimii syömällä pois ihon ylemmän kerroksen, jossa myös punkki hajoaa. Se voi kuitenkin vahingoittaa myös terveellistä ihoa ja jättää pysyviä vaurioita. Siksi valkaisuaineen käyttöä ei suositella.