E -vitamiiniöljy iholle: 6 kauneuden hyötyä, joita et voi sivuuttaa!

Jos olet tietoinen ostaja, olet varmasti huomannut E -vitamiinin useimmissa meikki- ja ihonhoitotuotteissasi! Joten, mitä hämmennystä tästä ainesosasta on? E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jolla on vahvat antioksidanttiset ominaisuudet. E -vitamiini on todellinen kauneuden eliksiiri, joka kosteuttaa ihoasi, suojaa sitä UV -säteilyltä ja jopa kirkastaa ihosi..E -vitamiiniöljyn edut iholle

E-vitamiini saadaan monista kasvipohjaisista elintarvikkeista, kuten hedelmistä, vihanneksista, pähkinöistä ja siemenistä. Puhdasta E -vitamiinia on keltaisena ja sitä myydään kaupallisesti pullotettuna ja kapseleina. E-vitamiinityypeistä alfa-tokoferolia pidetään turvallisena ja sopivana kosmeettisiin ja ruokavalion tarkoituksiin.

Tässä artikkelissa tarkastellaan E -vitamiinin monia hyötyjä iholle tieteellisten tutkimusten perusteella.

6 parasta E -vitamiinin hyötyä kasvoille:

Alla on lueteltu E -vitamiiniöljyn iholle ja kasvoille levittämisen tärkeimmät kauneuden hyödyt:

1. Vähentää kuivuutta ja kutinaa:

E -vitamiini on paksu öljy, joka imeytyy helposti ihoon ja tarjoaa lisäravintoa. E -vitamiinin paikallinen käyttö kuivalle iholle voi käsitellä lipidien häviämistä ihon syvemmissä kerroksissa ja lisätä joustavuutta. Tutkimus osoittaa, että jopa E -vitamiinin nauttiminen suun kautta voi olla hyödyllistä potilaille, joilla on iho -oireita, kuten atooppinen dermatiitti, vähentämällä kutinaa, punoitusta ja ihon paksuuntumista (1). Asiantuntijat uskovat, että E -vitamiini voi olla turvallisempi vaihtoehto steroideille ja muille hoidoille näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

2. Edistää nopeampaa haavan paranemista:

E -vitamiinia pidetään ihmeaineena, joka nopeuttaa haavojen paranemista ja ehkäisee ihon arpia. Tutkimus viittaa siihen, että E -vitamiinilla on korkea antioksidanttiaktiivisuus, joka suojaa solukalvoja hapetusstressiltä, ​​joka johtuu liiallisista vapaista radikaaleista (2). Tiedetään myös, että E-vitamiinissa oleva alfa-tokoferoli nopeutti haavojen paranemista ja vaurioituneiden kudosten sulkemista. Tämä voi myös vähentää infektioiden ja ihon arpia.

3. Voi estää ihosyöpiä:

Ohio State Universityn Yhdysvalloissa tutkijaryhmän vuonna 2013 tekemän tutkimuksen mukaan E -vitamiini voi vähentää pitkäaikaisen auringonvalon aiheuttamaa ihosyövän riskiä (3). Tämä tutkimus tehtiin laboratoriohiirillä, joilla oli UV-B-indusoituja syöpäkasvaimia iholla antamalla heille paikallista E-vitamiinin käyttöä 15 viikon ajan. Tulokset osoittivat, että kasvaimen kasvu väheni 50% E -vitamiinin antioksidanttisen aktiivisuuden vuoksi.

4. Voi vähentää ikääntymisen merkkejä:

Vaikka tutkimukset rajoittuvat E -vitamiinin ja ihon ikääntymisen väliseen yhteyteen, tämän ainesosan paikallisen käytön uskotaan hidastavan ryppyjä hoitamalla ihon kuivuutta. Tutkimus osoittaa myös, että E -vitamiinin nauttiminen suun kautta voi estää ihon joustavuuden menetyksen ja lipidien hajoamisen (4). Monet apteekkien ikääntymistä ehkäisevät ihonhoitotuotteet käyttävät myös E-vitamiinia kiinteyttävänä ainesosana hoitamaan hienoja juonteita ja ihon taitoksia.

5. Voi suojata ihosi auringonsäteiltä:

E -vitamiinin katsotaan olevan luonnollinen aurinkovoide, joka voi suojata ihoasi haitallisilta UV -säteiltä. Vuoden 2012 amerikkalaisen tutkimuksen mukaan E -vitamiinin paikallisella käytöllä havaitaan olevan valoa suojaavia vaikutuksia iholla (5). Lisäksi tämän aineen tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat minimoida UV-vaurioiden aiheuttaman ihon tulehduksen.

6. Saa ihosi hehkumaan:

E -vitamiini on erinomainen kosteusvoide, joka voi pehmentää ihoasi ja suojata sitä kuivuudelta. Hyvä hieronta tällä öljyllä kasvoille ja kaulalle voi parantaa ihon verenkiertoa ja antaa sille terveen hehkun.

Kuinka käyttää E -vitamiiniöljyä iholla?

Voit joko E -vitamiinilla rikastettuja tuotteita, kuten voiteita, seerumeita, kosteusvoiteita, voiteita jne., Tai käyttää puhdasta E -vitamiinia sisältävää öljyä. Tässä on muutamia tärkeitä kohtia, jotka on muistettava, jos käytät jälkimmäistä:

 • Puhdas E -vitamiiniöljy voi aiheuttaa allergisia reaktioita joillekin ihmisille. Tee aina laastaritesti iholle vähintään 24 tuntia ennen levittämistä suuremmalle alueelle.
 • On aina turvallista sekoittaa puhdasta E -vitamiiniöljyä neutraaliin kantoöljyyn, kuten kookospähkinään, oliiviin jne., Vähentääkseen sen tehoa.
 • Ota 2-3 tippaa E-vitamiiniöljyä sormillesi ja levitä puhtaalle ja kuivalle iholle.
 • Hiero kevyesti pyörivin liikkein
 • Voit jättää sen yön yli tai pestä pois 15-20 minuutin kuluttua.

Lisäksi voit käyttää myös E -vitamiiniöljyä seuraavilla tavoilla:

 • Lisää muutama tippa kosteusvoiteeseesi, sekoita hyvin ja levitä iholle.
 • Yhdistä E -vitamiiniöljy luonnollisiin ainesosiin, kuten hunajaan, maitoon jne., Niin saat kosteuttavan kotitekoisen naamion
 • Voit lisätä E -vitamiinia teepuuöljyyn akne -ruusufinni- ja näppylöiden hoitoon.

HUOMAUTUS: E-vitamiiniöljy on erittäin tahmeaa, joten on parempi odottaa 20–30 minuuttia ennen kuin osut sänkyyn, jotta tyynyt ja lakanat eivät tahraa.!

E -vitamiiniöljyn sivuvaikutukset:

E -vitamiini voi aiheuttaa allergisia reaktioita ihmisillä, joilla on herkkä iho. Myös jotkut ihmiset voivat kokea haittavaikutuksia E -vitamiinipillereiden ottamisen jälkeen suun kautta. Alla on lueteltu joitain E -vitamiinin haitoista kehollesi:

 • Ihottumat ja punoitus (paikallinen käyttö)
 • Päänsärky
 • Sumea näkö
 • Vatsakramppeja
 • Pahoinvointi
 • Ripuli
 • Heikkous ja väsymys
 • Lisääntynyt kreatiini virtsassa
 • Seksuaalinen toimintahäiriö miehillä (sukurauhasten toimintahäiriö)

Edut E -vitamiinikapseleiden ottamisesta suun kautta:

E -vitamiinin puute kehossa liittyy iho -ongelmiin, kuten kuiva iho, lisääntynyt ryppy, tylsyys, ihottuma, psoriaasi jne. Puutteen tasosta riippuen lääkärit voivat määrätä E -vitamiinilisää muutamaksi päiväksi.

Seuraavassa on joitain etuja E -vitamiinilisien ottamisesta:

 • Tasainen, säteilevä iho
 • Parannettu energiataso
 • Vähentynyt sydänsairauksien riski
 • Alhaisempi ihosyövän riski
 • Parempi silmien terveys

E -vitamiinin oraalinen nauttiminen ei kuitenkaan sovi kaikille ja voi olla vaarallista, jos annosrajat ylitetään.

Joten ihmiset! Tämän artikkelin lukemisen jälkeen olemme varmoja, että epäilyksesi E -vitamiinin roolista ihonhoitotuotteissa poistuvat. Koska tällä öljyllä on niin paljon kauneushyötyjä, on vaikea sivuuttaa tätä ainesosaa. Oletko koskaan kokeillut käyttää tätä iholla? Jos kyllä, onko sinulla salainen resepti?

Usein kysytyt kysymykset

1. Mikä on suositeltu E -vitamiiniannos päivässä?

Jos käytät E -vitamiinilisää, turvallinen annos päivässä aikuisille on 15 mg. Jos hankit sen luonnollisista elintarvikkeista, voit mennä hieman korkeammalle *. On parempi tarkistaa lääkäriltä ennen kuin käytät E -vitamiinipillereitä tai -kapseleita.

*ei yleinen ja vakioraja. Tarkista lääkäriltäsi ikäsi ja terveydentilasi turvallinen korvaus.

2. Mitkä elintarvikkeet sisältävät runsaasti E -vitamiinia?

Monet luonnolliset elintarvikkeet sisältävät runsaasti E -vitamiinia. Jotkut niistä ovat vehnänalkioöljyä, manteleita, maapähkinöitä, kurpitsaa, auringonkukansiemeniä, punaista paprikaa, mangoa, avokadoa, punajuurikkaan vihreää, kollarinvihreää, pinaattia, soijaöljyä jne.6).

3. Voinko laittaa E -vitamiinia meikin alle?

E -vitamiini on paksu öljy, joka voi nopeasti muuttaa kasvosi rasvaiseksi pannuksi. Siksi ei ole suositeltavaa levittää tätä öljyä suoraan meikin alle. Sen sijaan voit laittaa yhden tai kaksi tippaa esivalmisteluvoideesi kosteuttamaan ihoa lisäämättä rasvaisuutta.