Fenyylialaniinirikkaat elintarvikkeet Intiassa – 10 parasta luetteloa

Kehomme tarvitsee aminohappoja, jotka ovat vastuussa monista elintoiminnoista kehossa. Yksi tällainen aminohappo, jota tänään käsitellään, on fenyylialaniini. Ennen kuin aloitamme fenyylialaniinipitoisilla elintarvikkeilla, ymmärrämme siitä hieman enemmän.

runsaasti fenyylialaniinia sisältäviä elintarvikkeita

Mikä on fenyylialaniini?

Fenyylialaniini on aminohappo. Sillä on kaksi muotoa, nimeltään L-fenyylialaniini ja D-fenyylialaniini. Ihmiskeho ei voi tuottaa L-muotoa, ja se saadaan elintarvikkeista. Näitä lähteitä ovat sekä kasvit että eläimet. Fenyylialaniini on tärkeä monien ihosairauksien hoitoon, kivun lievittämiseen ja jopa masennuksen hoitoon. On arvioitu, että keskimääräisen aikuisen tulisi ottaa enemmän kuin 100 mg tätä aminohappoa terveyden parantamiseksi. Joten jatkakaamme oppimista joistakin parhaista fenyylialaniinipitoisista elintarvikkeista.

Suosituimmat fenyylialaniiniruoat:

Tässä on 10 parasta fenyylialaniinipitoista ruokaa Intiassa. Katsotaanpa niitä.

1. Liha ja kala:

fenyylialaniiniruoat

Nämä elintarvikkeet ovat tärkeimpiä proteiinilähteitä ja ne ovat täynnä fenyylialaniinia. Osa lihasta sisältää noin 1000 mg jokaista 100 grammaa fenyylialaniinia kohden. Hummeri, tonnikala, lohi, osteri jne. Sisältävät myös fenyylialaniinia. Kalaan verrattuna liha sisältää hieman enemmän fenyylialaniinia ja on myös parempi proteiinin lähde. Lihasta, pekonista, naudanlihasta, kalkkunasta jne. Ovat tämän aminohapon parhaat lähteet.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: keskimäärin 148 %

2. Soijaruoat:

Koska fenyylialaniini auttaa luomaan DNA: ta, meidän on saatava oikea määrä ruokaa päivittäin, jotta voimme tarjota kehollemme tämän arvokkaan aminohapon hyvyyden. Soijaruoat, kuten paahdetut soijapavut, sisältävät yli 2000 mg fenyylialaniinia 100 grammaa kohti. Muita tähän luokkaan kuuluvia elintarvikkeita ovat soijalastut, soija tofu, soijajauhot jne.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: keskimäärin 236 %

3. Munat ja meijeri:

Maitotuotteet sisältävät huomattavan määrän fenyylialaniinia, mikä on yksi syy pakatun maidon makealle maulle. Juusto, munat jne ovat runsaasti tätä aminohappoa. Muna sisältää noin 500 mg fenyylialaniinia, joten se on yksi parhaista fenyylialaniinia sisältävistä elintarvikkeista.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: keskimäärin 78 %

4. Siemenet ja pähkinät:

runsaasti fenyylialaniinia sisältäviä elintarvikkeita

Monet siemenet ja pähkinät sisältävät suuren määrän fenyylialaniinia. Esimerkiksi kurpitsansiemenet sisältävät 1733 mg tätä aminohappoa 100 grammaa kohti. Kurpitsan ohella muiden hedelmien, kuten vesimelonin, siemenet sisältävät myös hyvän osan fenyylialaniinia. Mantelit ovat myös runsaasti tätä aminohappoa.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: keskimäärin 198 %

5. pähkinät:

Jotkut pähkinät sisältävät paljon fenyylialaniinia. Pähkinöiden, kuten saksanpähkinöiden, saanti voi tarjota kehomme tarvittavan määrän hyvää aminohappoa. Pähkinät ovat myös runsaasti proteiineja ja voivat parantaa kehomme terveyttä ja voimaa.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: keskimäärin 198 %

6. Aspartaami:

Tämä on keinotekoinen makeutusaine, jota käytetään useissa pakatuissa tuotteissa. Esimerkiksi – purukumit, virvoitusjuomat jne. Sisältävät kaikki hyvän määrän fenyylialaniinia, joka on hyödyllistä DNA: n rakentamisessa, mutta jossain määrin. Aspartaamin yliannostus voi kuitenkin olla vaarallista terveydellemme, eikä sitä saa käyttää ensisijaisena fenyylialaniinilähteenä.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: keskimäärin 68 %

7. Karitsa:

Laiha naudanliha tai karitsat sisältävät paljon fenyylialaniinia. Nämä elintarvikkeet ovat runsaasti proteiineja ja ovat erittäin hyödyllisiä keholle. Paahdettu naudanliha sisältää noin 1464 mg fenyylialaniinia 100 grammaa kohti. Voit kokeilla erilaisia ​​naudanlihan muotoja, kuten hartioita, ulkofileetä, kylkiluita jne.,

% fenyylialaniinia 100 grammassa: 167 %

8. Vähärasvainen sianliha:

Kaikki rakastavat sianlihaa. Sianliha on erottamaton osa maailman herkullisimpia ruokia. Se on runsas vähärasvaisen proteiinin lähde ja sisältää hyviä määriä fenyylialaniinia. Sianlihassa on enemmän 100 mg (100 grammaa kohti) tätä aminohappoa, mikä vastaa 1095 milligrammaa 85 grammaa kohden. Tämäntyyppisen lihan asianmukainen saanti lisää hyödyllisten ja välttämättömien aminohappojen määrää kehossa.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: 147 %

9. Täysjyvä:

Kokojyvissä, kuten Kamutissa, on hyvät määrät fenyylialaniinia. Niissä on noin 300 mg (100 grammaa kohti) tätä aminohappoa. Kokojyvät ovat yksi parhaista fenyylialaniinin lähteistä ja ne ovat hyödyllisiä kudosvaurioiden ja muiden sisäisten vammojen korjaamisessa. Lisää tämä ruoka tavalliseen ruokavalioosi parantaaksesi fenyylialaniinitasoa kehossasi.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: 34 %

10. Pavut ja linssit (Pinto -pavut):

elintarvikkeet, joissa on paljon fenyylialaniinia

Pavut, erityisesti Pinto -pavut, ovat yksi fenyylialaniinirikkaimmista elintarvikkeista. Erityisesti kasvissyöjille on paljon vähemmän vaihtoehtoja saada aminohappoja kasvilähteistä. Pavut ja palkokasvit voivat auttaa sinua voittamaan nämä puutteet ja toimittamaan keholle tärkeitä proteiineja, kuten fenyylialaniinia.

% fenyylialaniinia 100 grammassa: 61 %

Nyt kun olet oppinut hämmästyttäviä fenyylialaniinirikkaita ruokia, on aika sisällyttää ne ruokavalioosi. Tätä tärkeää aminohappoa elimistö tarvitsee edistääkseen sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Se auttaa hallitsemaan stressiä, vähentämään mielialan vaihteluita ja jopa ylläpitämään energiatasomme. Näiden etujen lisäksi fenyylialaniinia tarvitaan myös kilpirauhasen toimintojen parantamiseen. Joten älä missaa tätä keskeistä ravintoainetta. Aloita näiden ruokien syöminen saadaksesi maksimaalisen hyödyn.