Ακμή Vulgaris – Θεραπείες στο σπίτι

Ακμή Vulgaris:

Η ακμή vulgaris είναι ένας συλλογικός όρος για μια ομάδα κοινών τύπων ακμής. Αυτοί οι τύποι ακμής χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν και να αφήσουν ουλές. Οι επαγγελματίες θεραπείας δέρματος που ειδικεύονται στη χυδαία ακμή έχουν βρει τώρα αποτελεσματικές λύσεις θεραπείας ακμής. Οι ακμή vulgaris εξάρσεις μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και σε ενήλικες. Προκαλούνται από κυμαινόμενες ορμόνες που εμφανίζονται γενικά κατά την εφηβεία. Η ακμή χυδαία δεν είναι χρόνια, οπότε μόλις αντιμετωπιστεί και θεραπευτεί, δεν θα υποτροπιάσει ξανά αν δεν υπάρξει διακύμανση ορμονών.

Θεραπείες ακμής Vulgaris στο σπίτι

Η χυδαία ακμή μπορεί να είναι 3 τύπων: ήπια, μέτρια και σοβαρή σε μορφή. Οι ήπιες και μέτριες μορφές είναι οι πιο συχνές. Η σοβαρή μορφή της χυδαίας ακμής περιλαμβάνει κύστεις ακμής και οζίδια ακμής. Οι ήπιες και μέτριες μορφές περιλαμβάνουν βλατίδες, μαύρα στίγματα, λευκόχρωμα και φλύκταινες.

Οζίδια ακμής και κύστεις ακμής:

Οι κύστεις ακμής και τα οζίδια ακμής εμπίπτουν στη σοβαρή μορφή της χυδαίας ακμής. Η εμφάνισή τους είναι κόκκινη, με κλειστά εξογκώματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια του προσώπου. Είναι γεμάτα με πύον που είναι ορατό και μπορεί να ήταν ακόμα πιο συμπαγές. Σε αντίθεση με τις λιγότερο σοβαρές μορφές, αυτές οι κύστεις είναι μεγάλες σε μέγεθος και επώδυνες. Απαιτούν εντατική θεραπεία καθώς μπορεί να μην θεραπεύονται εύκολα.

Papules And Pustules:

Οι φλύκταινες και οι βλατίδες εμπίπτουν στη μέτρια μορφή της χυδαίας ακμής. Είναι εξογκώματα στο πρόσωπο που φαίνονται φλεγμονώδη. Έχουν κίτρινο ή λευκό κέντρο που συλλέγει πύον. Το δέρμα που περιβάλλει αυτά τα εξογκώματα είναι ερεθισμένο και κόκκινο. Μπορούν να θεραπευτούν με τα καλύτερα προϊόντα ακμής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μαύρα στίγματα & Whiteheads:

Αυτά εμπίπτουν στην ήπια μορφή της χυδαίας ακμής. Σε αντίθεση με τους άλλους τύπους που αναφέρονται παραπάνω, δεν συνοδεύονται από φλεγμονή και χρειάζονται το συντομότερο χρόνο για να επουλωθούν. Τα μαύρα στίγματα όπως προτείνεται από το όνομα, χαρακτηρίζονται από μικρές μαύρες ή καφέ κηλίδες στους πόρους του δέρματος. Αυτό είναι όπου το σμήγμα ή το έλαιο δέρματος έχει μαζέψει τη βρωμιά. Τα λευκά στίγματα όπως προτείνεται από το όνομα είναι μικρά λευκά εξογκώματα που βρίσκονται στο δέρμα και δεν είναι φλεγμονώδη. Μπορούν να καθαριστούν με ένα καλό πλύσιμο προσώπου ή άλλες τέτοιες ήπιες θεραπείες. Δεν αφήνουν κανένα σημάδι, σε αντίθεση με τα άλλα.

Λύσεις θεραπείας ακμής Vulgaris:

Η ακμή vulgaris μπορεί να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τη μορφή της ακμής. Οι φυσικές θεραπείες λειτουργούν για τα ήπια μαύρα σπυράκια και τα λευκά στίγματα, αλλά για τις σοβαρές περιπτώσεις, ακόμη και τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να μην είναι αρκετά για να τα θεραπεύσουν πλήρως. Μπορεί να το μειώσουν αλλά όχι αρκετά για να αποτρέψουν μελλοντικές εξάρσεις.

Τα καλύτερα προϊόντα ακμής στην αγορά είναι αυτά που περιέχουν ενεργά συστατικά. Αυτά τα ενεργά συστατικά βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής γρήγορα και μειώνουν τη φλεγμονή. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το σαλικυλικό οξύ είναι τα καλύτερα συστατικά για τις επιλογές θεραπείας ακμής. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου εισχωρεί στους πόρους του δέρματος και σκοτώνει τα βακτήρια από μέσα. Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος μαζί με αυτό. Αυτό το είδος θεραπείας είναι καλύτερο για τις ήπιες έως μέτριες μορφές χυδαίας ακμής. Το σαλικυλικό οξύ καθαρίζει τους φραγμένους πόρους και εμποδίζει το λίπος ή το σμήγμα του δέρματος να παγιδευτεί στους πόρους, καθαρίζοντας έτσι το δέρμα και απαλλαγούμε από την ακμή.

Οι όζοι ακμής και οι κύστεις ακμής είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, οπότε η διαβούλευση με έναν δερματολόγο που θα σας χορηγήσει συνταγογραφούμενο φάρμακο είναι η καλύτερη λήψη στη θεραπεία της ακμής. Για τη θεραπεία των σοβαρών περιπτώσεων χυδαίας ακμής, μπορεί να συνταγογραφηθεί ισχυρό αντιβιοτικό και αντιαλλεργικό φάρμακο όπως το Accutane. Το Accutane δεν το θεραπεύει αλλά μειώνει τη σοβαρότητα της ακμής.

Φυσικές θεραπείες για την ακμή Vulgaris στο σπίτι:

Εδώ έχουμε δώσει μια λίστα φυσικών θεραπειών στο σπίτι για τη θεραπεία της ακμής χυδαίας που δεν έχει παρενέργειες και είναι καθαρά ασφαλής για την υγεία σας με χαμηλό κόστος..

1. Θεραπεία με αλόη βέρα για την ακμή Vulgaris:

Ακμή Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι - αλόη βέρα

Αυτό το φυσικό συστατικό ήταν σωτήριο για πολλές ασθένειες και η ακμή χυδαία είναι μία από αυτές. Αυτό λαμβάνεται από φρέσκο ​​στέλεχος και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτή η ιδιότητα βοηθά στη μείωση της χυδαίας ακμής. Συνιστάται να εφαρμόζετε το τζελ περίπου 2-3 ​​φορές την ημέρα για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Παρέχει δροσιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα.

2. Σκόνη φλούδας πορτοκαλιού:

Acne Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι -Φλούδα πορτοκαλιού

Αυτό το φυσικό προϊόν είναι εξαιρετικές πηγές απολέπισης δέρματος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απολέπιση δέρματος. Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι ένα μεγάλο όφελος για τις φυσικές θεραπείες ακμής vulgaris που βοηθά στη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Βοηθά στο άνοιγμα των φραγμένων πόρων που μειώνει την εμφάνιση ακμής. Αυτό το scrub είναι η καλύτερη θεραπεία για τα μαύρα στίγματα.

3. Χυμός λεμονιού ή ξύδι:

Acne Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι -Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού και το ξύδι περιέχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι επίσης αντιεκφυλιστικοί παράγοντες. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι στις πληγείσες περιοχές. Είναι ένα εξαιρετικό σπιτικό φάρμακο για την ακμή vulgaris και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος με ταχύτερο ρυθμό. Βοηθά επίσης στην πρόληψη φραγμένων πόρων. Μπορείτε να αναμίξετε και τα δύο μαζί και να εφαρμόσετε στο πρόσωπο μία ή δύο φορές την ημέρα.

4. Θεραπεία μαγειρικής σόδας για την ακμή Vulgaris:

Acne Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι -Μαγειρική σόδα

Αυτή είναι μια άλλη θεραπεία της ακμής vulgaris και είναι και πάλι φυσική. Αυτή η σόδα έχει αντι-επεμβατικές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη της ακμής και των λοιμώξεων του δέρματος. Η ακμή vulgaris προκαλεί πολλές ουλές οι οποίες μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας. Βοηθά επίσης στη μείωση κάθε είδους φλεγμονής στο δέρμα που προκαλείται λόγω μόλυνσης.

5. Άφθονη ποσότητα νερού:

Acne Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι -νερό

Συνιστάται να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού σε τακτική βάση για να διατηρήσετε την ισορροπία του νερού στο σώμα. Όταν διατηρείται η ισορροπία του νερού βοηθά αυτόματα στην πρόληψη κάθε είδους ακμής χυδαίας στο δέρμα. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και ως εκ τούτου το δέρμα σας γίνεται υγιές.

6. Azadirachta Indica And Basil Paste:

Acne Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι -Βασιλικός

Πάρτε ένα μπολ και εφαρμόστε το azadirachta indica και προσθέστε βασιλικούς. Τώρα φτιάξτε μια καλή πάστα και εφαρμόστε σε τακτική βάση στην χυδαία ακμή της προσβεβλημένης περιοχής του προσώπου σας. Η πάστα είναι γεμάτη αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που σας βοηθούν να σκοτώσετε τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα για να αφαιρέσετε τα σπυράκια. Σκοτώνει όλα τα συστατικά που προκαλούν λοιμώξεις και μειώνει τον πόνο. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για το πρόβλημα της χυδαίας ακμής.

7. Ο κουρκουμάς θεραπεύει την ακμή Vulgaris:

Acne Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι -κουρκουμά

Αυτό είναι επίσης ένα πολύ καλό σπιτικό φάρμακο για τη χυδαία ακμή. Περιέχει αντιβακτηριακές και αντιερεθιστικές ιδιότητες. Φτιάξτε μια πάστα κουρκουμά με λάδι, ροδόνερο. Συγκεντρώστε τα ομαλά. Εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή. Ο κουρκουμάς είναι η καλύτερη θεραπεία της ακμής για σπιτικές θεραπείες που έχουν την ιδιότητα να σκοτώνουν τα βακτήρια και να προστατεύουν το δέρμα από αυτήν την ασθένεια. Σκοτώνει επίσης τα βακτήρια που προκαλούν το σπυράκι και τις ουλές ακμής.

8. Δυόσμος για ακμή Vulgaris:

Acne Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι- μέντα

Αυτό το συστατικό βοηθά πολύ στην πρόληψη του δέρματός σας και σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν τις ακμές της ακμής. Ηρεμεί τους τόνους του δέρματος που μειώνει τη φλεγμονή. Είναι αντιβακτηριακό ψυκτικό. Αυτή η ιδιότητα του δυόσμου μειώνει τους κινδύνους της ακμής.

9. Θεραπεία με ρεσορκινόλη για την ακμή Vulgaris:

Ακμή Vulgaris - Θεραπείες στο σπίτι -ρεσορκινόλη

Είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για τη χυδαία ακμή. Βοηθά στην προστασία των τόνων του δέρματος με δραστηριότητες φαινολικής παραγωγής και αντιβακτηριακή φύση. Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες ακμής στην Αγιουρβέδα. Είναι μια πλήρης λύση που σκοτώνει τα βακτήρια και ξαναχτίζει τις βλάβες του δέρματος. Επίσης αποτρέπει από τους πόνους και τις μεγάλες επιδράσεις. Κυρίως είναι πολύ καλό για τα μαύρα στίγματα και τη θεραπεία των λευκών κεφαλών της χυδαίας ακμής.

Η ακμή Vulgaris προκαλεί πολλά προβλήματα. Αυτό γίνεται θέμα, ειδικά για τους νέους. Με αυτές τις μεθόδους, μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε το ζήτημα και να απολαύσετε υγιές, λαμπερό δέρμα και ευτυχισμένη ζωή.

Εάν η ακμή vulgaris βρίσκεται σε σοβαρό στάδιο, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για την καλύτερη θεραπεία.