Kuinka hyvä risiiniöljy on ihollesi? Edut ja sivuvaikutukset!

Me kaikki tiedämme, että risiiniöljyä käytetään laajalti laksatiivina. Monet meistä eivät ole tietoisia siitä, että risiiniöljyä käytetään nykyään ihon ja kasvojen kosmetiikassa. Ennen kuin tiedämme tämän öljyn hyödyistä iholle, ymmärrämme ensin, mitä tämä öljy on. Risiiniöljy on kasviöljy, joka uutetaan Ricinus communis -kasvin siemenistä. Tätä kasvia kasvatetaan laajalti Etelä -Amerikan, Afrikan ja Aasian trooppisilla alueilla. Intia on trooppinen kansakunta, ja se on yksi suurimmista risiiniöljyn/siementen tuottajista ja viejistä. Tämä on läpikuultava neste, jolla on keltainen sävy, ja se on olennainen ainesosa monenlaisissa taloustavaroissa maalauksesta puhdistusaineisiin. Tällä öljyllä sanotaan olevan antimikrobisia, tulehdusta ehkäiseviä ja kosteuttavia ominaisuuksia, joten se on yksi oikeista kosmetiikkatuotteista.

Risiiniöljy ihollesi

Risiiniöljyn edut kasvoille ja iholle:

Risiiniöljy on luonnollisesti täynnä E -vitamiinia ja välttämättömiä rasvahappoja, mikä tekee tästä öljystä ravitsevamman ihon kuin muut öljyt. Jotkut sen eduista on lueteltu

 • Tulehdusta estävä:

Risiiniöljyllä on tärkeä rooli tulehdusten hoidossa sekä sisäisesti että ulkoisesti, koska se on täynnä välttämätöntä rasvahappoa, ricinoleiinihappoa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että risinoolihapolla on kyky vähentää kipua ja turvotusta. (1) Tutkijat sanovat, että risiiniöljy, kun sitä käytetään paikallisesti iholla, osoitti merkittäviä tuloksia psoriaasin ja nivelreuman hoidossa.

 • Anti-aging ja ehkäisee ryppyjä:

Risiiniöljy sisältää antioksidantteja, jotka taistelevat iholla olevia vapaita radikaaleja vastaan. Vapaat radikaalit ovat ihon vanhenemisen tärkeimpiä syyllisiä. Nämä vapaat radikaalit ovat myös vastuussa ihon kollageenitason tuhoamisesta. Kun kasvojen kollageeni vähenee, ryppyjä ja juonteita alkaa näkyä. Käyttämällä risiiniöljyä säännöllisesti ehkäisee kasvojen ikääntymistä ja ryppyjä.

 • Hoitaa aknea:

Talirauhasten erittämä ylimääräinen tali estää ihon huokoset, mikä johtaa akneen. Mustapäät ja mätätäyteiset näppylät ovat muita ongelmia, joita monet teini-ikäiset ja nuoret kohtaavat ja jotka vaikuttavat negatiivisesti heidän itsetuntoonsa. Risiiniöljy voi tehdä ihmeitä aknen hoidossa. Risiiniöljyn antimikrobiset ominaisuudet auttavat torjumaan bakteerien lisääntymistä, kun sitä levitetään kasvoille, vain levittämällä muutama tippa risiiniöljyä iholle ja pitämällä sitä 15 minuutin ajan. Tämä prosessi avaa huokosesi ja imee kaikki ei -toivotut epäpuhtaudet vähentäen siten aknen esiintymistä entisestään. (2)

 • Luonnollinen kosteusvoide:

Risiiniöljy koostuu monityydyttymättömistä rasvoista, kuten risinoolihaposta, jotka toimivat luonnollisena kosteuttajana. Kosteuttajat auttavat säilyttämään kosteuden ja vesipitoisuuden ihon ulkokerroksen läpi. Koska risiiniöljy on edullinen öljy, sitä voidaan käyttää luonnollisena kosteusvoiteena. Risiiniöljy on paksu, ja siksi sen sekoittaminen muiden ihoystävällisten öljyjen, kuten oliiviöljyn, kookosöljyn tai manteliöljyn kanssa, voi antaa sinulle halutun tuloksen.

 • Rauhoittaa auringonpolttamia:

Tämän öljyn tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat helpottaa auringonpolttamiin liittyvää kipua.

 • Edistää haavan paranemista:

Risiiniöljyn uskotaan edistävän haavan paranemista. Tämän öljyn levittäminen haavaan luo kostean ympäristön, joka edistää haavan paranemista. Sanotaan myös, että risiiniöljy stimuloi kudosten kasvua, mikä vähentää haavojen tulehduksen riskiä.

Kuinka käyttää risiiniöljyä iholle ja kasvoille:

Risiiniöljy on erittäin paksu öljy. Siksi sitä voidaan tai ei voida käyttää suoraan iholle tai kasvoille. Lääkärit suosittelevat risiiniöljyn käyttöä yhdessä joidenkin muiden kevyiden öljyjen kanssa paremman sakeuden ja helpon imeytymisen ihoon.

1. risiiniöljy ja kookosöljy:

Risiiniöljy ja kookosöljy iholle

Sanotaan, että tämä on paras yhdistelmä, jota voidaan käyttää. Risiiniöljy sekoittuu helposti kookosöljyyn menettämättä kaikkia sen olennaisia ​​ominaisuuksia. Tämä seos, kun sitä levitetään kasvoille, voi säilyttää kosteuden iholla ja vähentää tummia täpliä.

Valmistautuminen ja soveltaminen:

 • Sekoita kulhossa perusteellisesti 60-40 risiiniöljyä ja kookosöljyä.
 • Hiero tämä seos varovasti kasvoillesi ja jätä se yön yli.
 • Jatka tätä prosessia 10-15 päivän ajan saadaksesi halutut tulokset.

2. risiiniöljy hunajalla:

Risiiniöljy hunajalla iholle

Hunajaa ja risiiniöljyä pidetään luonnollisina kosteuttajina. Näiden kahden yhdistelmä antaa sinulle upean naamion, joka auttaa kosteuttamaan ihoasi aknen arpia hoidettaessa.

Valmistautuminen ja soveltaminen:

 • Sekoita kulhossa huolellisesti yhtä suuret määrät hunajaa ja risiiniöljyä.
 • Tuloksena oleva seos on niin paksu, että sitä voidaan käyttää helposti kasvonaamiona.
 • Levitä tämä seos hitaasti kasvoillesi ja ihollesi (missä tarvitset kosteutusta) ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia.
 • Kuori naamio ja huuhtele kasvosi haalealla vedellä ja kuivaa.
 • Jatka tätä prosessia 15 päivän ajan nähdäksesi ihosi ja kasvosi muutokset.

3. risiiniöljy ja oliiviöljy:

Risiiniöljy ja oliiviöljy iholle

Kuten tiedämme, risiiniöljyn sakeus on niin paksu, ja siksi tämän öljyn levittäminen suoraan iholle tai kasvoille on haitallista. Rakenteen vähentämiseksi tätä öljyä tulee käyttää yhdessä kantoöljyjen kanssa paksuuden vähentämiseksi. Yksi tällainen öljy on oliiviöljy. Risiiniöljy yhdessä oliiviöljyn kanssa näyttää uskomattomia hyötyjä iholle. Tämä seos auttaa hoitamaan mustapäitä, pigmenttiä ja ennen kaikkea akne -arpia.

Valmistautuminen ja soveltaminen:

 • Sekoita 1 lusikka risiiniöljyä yhdessä kolmen lusikan oliiviöljyn kanssa kulhossa perusteellisesti.
 • Hiero tätä öljyä varovasti kasvoillesi tai ihollesi ja jätä se 20-30 minuutiksi tai voit jättää sen yön yli.
 • Jos aiot puhdistaa kasvosi 30 minuutin kuluttua, harkitse höyryn käyttöä, jotta öljy imeytyy ihoon ravitsemusta varten.
 • Voit seurata tuloksia viikon sisällä.

4. risiiniöljy ja voi:

Risiiniöljy ja voi iholle

Tämä on loistava yhdistelmä, jota käytettiin muinaisina aikoina. Tätä yhdistelmää käytetään kasvopakkauksina. Risiiniöljyn käyttö tietyille ihotyypeille voi aiheuttaa ihon palovammoja ja punoitusta. Voi, sekoitettuna risiiniöljyyn, auttaa vähentämään ihon palovammoja ja punoitusta. Tätä seosta voivat käyttää henkilöt, joilla on erittäin herkkä iho.

Valmistautuminen ja soveltaminen:

 • Ota yhtä suuret määrät voita ja risiiniöljyä ja sekoita huolellisesti, jotta saat yhtenäisen tahna.
 • Levitä tämä tahna iholle tai kasvoille ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia.
 • Irrota naamio varovasti iholta, jotta se ei ärsytä ihoa. Pese nyt kasvosi kylmällä vedellä ja kuivaa.
 • Jos sinulla ei ole sivuvaikutuksia, kuten punoitusta tai ihon palovammoja, jatka tämän naamion käyttöä viikon ajan nähdäksesi halutut tulokset.

5. risiiniöljy ja manteliöljy:

Risiiniöljy ja manteliöljy iholle

Kantoöljyt sekoitetaan yleensä risiiniöljyyn paksuuden vähentämiseksi ja myös ihon ärsytyksen välttämiseksi. Yksi tällainen kantoöljy on manteliöljy. Manteliöljy oli yksi esi -isiemme vaatekaapin tärkeimmistä kauneustuotteista. Risiiniöljyn ja manteliöljyn yhdistelmällä on lukuisia etuja iholle.

Valmistautuminen ja soveltaminen:

 • Ota yhtä suuret määrät risiiniöljyä ja manteliöljyä kulhoon ja sekoita huolellisesti.
 • Hiero tätä öljyä varovasti kasvoillesi tai ihollesi ja jätä se 20-30 minuutiksi tai voit jättää sen yön yli.
 • Jos aiot puhdistaa kasvosi 30 minuutin kuluttua, harkitse höyryn käyttöä, jotta öljy imeytyy ihoon ravitsemusta varten.
 • Voit seurata tuloksia viikon sisällä.

Varotoimet ja vinkit risiiniöljyn käyttöön:

 • Kuten tiedämme, että risiiniöljy on erittäin paksu, sitä ei suositella käytettäväksi suoraan iholle tai kasvoille, koska se voi aiheuttaa iho -ongelmia, jotka voivat johtaa ihottumaan. Siksi tätä tulisi käyttää yhdessä joidenkin kantoöljyjen kanssa.
 • Suorita laastaritesti ihollesi ennen käyttöä. Varo allergisia reaktioita 2-3 päivän ajan ja aloita sitten tämän öljyn käyttö iholle.
 • Käytä höyryä kasvoille tämän öljyn levittämisen jälkeen, jotta öljy imeytyy kasvoihin.

Risiiniöljyn sivuvaikutukset iholle:

 • On aina parempi suorittaa laastaritesti vahvistaaksesi, oletko allerginen risiiniöljylle kahden tai kolmen päivän ajan allergian vahvistamiseksi, ja jos ei, voit jatkaa sen käyttöä.
 • Monilla markkinoilla olevilla tuotteilla on tasapaino risiiniöljyä ja muiden ainesosien yhdistelmää, joilla ei ole sivuvaikutuksia ja joiden katsotaan olevan turvallisempia kuin puhdas risiiniöljy.
 • Ihottuma, kutina ja turvotus ovat yleisiä raportoituja sivuvaikutuksia. Jos sinulla on jokin näistä vaikutuksista, on parempi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Lopulliset ajatukset:

Tässä artikkelissa mainituilla eduilla risiiniöljy yhdessä joidenkin kantoöljyjen kanssa voi tehdä ihmeitä ihollesi ja kasvoillesi, ja se voi antaa sinulle kaiken, mitä tarvitset saadaksesi ihon hehkumaan. Vaikka risiiniöljyn käytöllä voi olla joitain sivuvaikutuksia ihollesi sekä sisäisesti että ulkoisesti, käytä risiiniöljyä kotisi mukavuudessa edellä mainittujen vinkkien mukaisesti ja hyödynnä kaikki sen tarjoamat edut. Kokeile yllä olevia maskeja ja kerro meille, kuinka tämä artikkeli on auttanut sinua!