5 Hamburgs sevärdheter som är värda att föreviga på en duk!

Broens stad, Venedig vid Elben eller porten till världen – Hamburg har många namn och är utan tvekan en av de vackraste och mest imponerande städerna i Tyskland! Hamburgare älskar sin stad och naturligtvis har de all anledning att: det är en plats full av historia, spännande platser och mångfaldig kultur. Dessutom väntar de många Hamburg -sevärdheterna bara för att upptäckas! Vad sägs om att få denna pulserande atmosfär in i din lägenhet med rätt väggdekoration? Från hamnen över Alster till Speicherstadt – i den här artikeln visar vi dig de vackraste motiven som absolut är värda att förevigas på en duk!

Hamburg -bilder som magnifika väggdekorationer

de vackraste städerna i Tyskland Hamburgmotiv väggdesign

Med de många sevärdheterna, det fantastiska läget vid Elben och fler broar än Amsterdam och Venedig tillsammans, är Hamburg en stad som alla måste ha besökt. Älskar du Hansestadens unika charm och vill ta med en bit av den hem till dig? Oavsett om landningsstadierna, rådhuset eller Elbphilharmonie – på Hamburg Fineart hittar du många underbara Hamburg bilder, som är perfekta för en intressant och modern väggdekoration. Alla motiv kommer från utvalda konstnärer och kan beställas i valfri storlek. Dessutom kännetecknas bilderna av hög färgfasthet och briljans, vilket lovar långsiktig kvalitet.

Hamburgs sevärdheter: Speicherstadt är alltid värt ett besök

Hamburg Bilder Sevärdheter Wasserschloss Speicherstadt som fotomotiv

En resa till den vackra Speicherstadt får inte saknas vid något besök i Hamburg. Det är det 40: e världsarvet i Tyskland och är med rätta en av de mest besökta Hamburg -attraktionerna. Som namnet antyder brukade de många byggnaderna användas som lager och lager för kaffe, kakao, kryddor och andra specialiteter från utlandet. Dessutom är Hamburgs lagerdistrikt, med en storlek på mer än 26 hektar, världens största lagerkomplex. Idag är det ett populärt resmål och adressen till några av de mest populära attraktionerna, till exempel miniatyrlandskapet, kafferosteriet, Hamburg Dungeon och Spicy’s spice museum.

Landningsstadierna

Landungsbrücke fotomotiv väggdesign Hamburg bilder inredningsidéer

St. Pauli Landungsbrücken är inte bara en anmärkningsvärd ensemble av byggnader längs Elben, utan också en mycket viktig landningsstadium för utflyktsbåtar och hamnfärjor. Som namnet antyder är de den mest kända vattenstationen i Hansestaden och en av de mest populära sevärdheterna i Hamburg. Landungsbrücken -området sträcker sig i stor utsträckning mellan fiskmarknaden och Reeperbahn, huvudpunkten är nivåtornet med dess klocka och klocktorn. Eftersom de ligger mitt i stadens centrum har du bara några minuter därifrån till andra attraktioner. Till exempel ligger Hamburg Michel, Speicherstadt -museet och ingången till den gamla Elbetunneln inom gångavstånd.

Hamburgs sevärdheter: hamnen

Hafencity -bildmotiv Hamburgs sevärdheter som väggdesign

Det är inte för ingenting som alla hamburgare är stolta över sin “port till världen”, som hamnen ofta kallas. Med mer än 13 000 sjögående fartyg från hela världen är det den största hamnen i Tyskland och den näst största i Europa. Hamnen sträcker sig över totalt 14 distrikt och är därför den perfekta utgångspunkten för en omfattande rundtur i de mest populära Hamburg -sevärdheterna. Soluppgången vid hamnen i Hamburg är något alldeles speciellt och skapar som en väggdekoration i vardagsrummet en mysig och mysig atmosfär. En stor höjdpunkt är hamnens födelsedag i maj – kvällsfyrverkerierna, de historiska och moderna fartygen och livemusiken lockar tusentals besökare varje år. För att få en bättre överblick över Hansestadens unika charm rekommenderas en hamntur starkt. Ett annat landmärke i Hamburg väntar dig vid den östra spetsen av Hafen-City, nämligen Elbphilharmonie.

Hamburgs stadshus

Hamburgs stadshus fotomotiv som en väggram Hamburgs sevärdheter

Hamburgs stadshus är säte för medborgarskapet och senaten för den fria och hansestaden Hamburg. Den magnifika byggnaden ligger precis bakom Inner Alster i stadens centrum och är från 1800 -talet. Den imponerande byggnaden av sandsten kombinerar element från den gotiska, barock- och renässansperioden och skiljer sig markant från den typiska Hamburg -arkitekturen. Det centrala tornet stiger 112 meter högt och torget med Hygieia -fontänen på innergården inbjuder dig att dröja kvar. Men rådhuset är inte bara en fest för ögonen utifrån. Så ta en liten rundtur i inredningen och låt dig förtrollas av marmortrappan, sandstenspelarna och kejserhallen.

Yttre Alster och Inre Alster

Hamburgs väggdesign med Hamburg -bilder

Förutom Elben är Alster den avgörande floden i Hamburg och är uppdelad i Inner Alster och Ytter Alster av Lombard Bridge och Kennedy Bridge. Detta betyder dock Alstersjön och det är ungefär som Hansestadens livlina. Beläget nära centralstationen och den berömda Jungfernstieg, är den lilla Inner Alster hjärtat av stadens centrum. Bilden av Jungfernstieg kännetecknas främst av de fina varuhusen och shoppinggatorna, medan de många kaféerna och restaurangerna inbjuder dig att dröja kvar. En mycket speciell höjdpunkt är den välkända Alster-fontänen i mitten av Inner Alster, som är försedd med ett stort julgran på vintern. Med sina många ängar, parker och vandringsleder är den yttre Alster särskilt populär bland joggare och vandrare.

TOPP 10 Hamburg sevärdheter Elbphilharmonie Bilder för väggdesign