Atmosfärisk inredning med en modern touch – lägenhet i Kapstaden

Atmosfärisk inredning, modern inredning

Alla vill känna sig bekväma i sitt eget hem, som inredningen gör ett stort bidrag till. Det är därför du bör använda material och möbler i interiören som skapar en bekväm, inbjudande livsmiljö. Arkitektstudion Greg Wright Architects tog exakt detta koncept i beaktande vid utformningen av detta vackra drömhem. Lägenheten ligger i Kapstaden, Sydafrikas huvudstad, och imponerar med en stämningsfull inredning. Materialen som används talar för en modern livsstil, som kompletteras med positiva accenter. Detta skapar en atmosfärisk anläggning som inbjuder dig att dröja kvar.

Atmosfärisk inredning-ingång-dubbelrum-höjd-fönster

När man kommer in i huset kommer man in i en bred, ljus översvämmad hall med dubbelrumshöjd och fönster i taket som skapar en dramatisk effekt. Precis vid entrén välkomnar lägenheten dig med en stämningsfull väggdekoration i form av en väggmålning. Liknande väggmålningar pryder väggarna i många andra delar av huset och fungerar som färgglada accenter i inredningen. På detta sätt är atmosfären avslappnad och en vänlig inredning skapas.

Atmosfärisk inredning färgglatt-vardagsrum-väggmålning-öppen spis

Gången leder sömlöst in i vardagsrummet, där den atmosfäriska inredningen hälsar besökaren. En färgstark väggmålning i stort format dekorerar området ovanför den dubbelsidiga eldstaden och är i harmoni med resten av färg accenter i rummet, nämligen pallar, fåtöljer och kuddöverdrag. De färgglada möbler och hemtillbehör står i kontrast till den moderna, grå soffan och fungerar som visuella höjdpunkter i vardagsrummet.

atmosfärisk inredning-modern-vardagsrum-väggmålningar-terrass

Vardagsrummet vetter mot en täckt terrass med bar, lounge och pool. På så sätt kan gränserna mellan insidan och utsidan avskaffas helt när det är fint väder. Du kan släppa ut ånga på terrassen, koppla av i poolen eller njuta av den vackra havsutsikten. Drömhuset ligger också vid foten av ett berg och erbjuder därför underbar utsikt åt båda hållen.

inredning-modern-wouch-matplats-svart-trä

På andra sidan av spisen i vardagsrummet finns matplats och kök. Fokus ligger här på trä i kombination med svart. Fem eleganta hängande lampor i koppar pryder utrymmet ovanför bordet och harmoniserar perfekt med resten av inredningen. Bakom matbordet finns en disk med barstolar.

atmosfärisk inredning-kök-matplats-svart-trä-väggmålning

Bredvid matsalen finns köket, som är inrett enligt samma färgschema. Svarta bänkskivor, en svart köksö och köksfronter i matt svart och trä ger hela rummet en modern touch. Även i detta område skapas en stämningsfull inredning med hjälp av färgglada bilder på väggarna.

moderna-gårdsplaner-vatten-funktion-glas-väggar-metall-staket

Mittemot köket finns en liten innergård, som är överdådigt planterad och modern. Denna lilla trädgård har en vattenfunktion och intressanta trädgårdsskulpturer. En hög, planterad vägg fungerar som ett slags sekretessskärm och säkerställer avskildhet i det yttre området.

inredning-modern-touch-trappa-trä-svart-glas räcke

En glasvägg med dubbel höjd skiljer innergården från huset och ger en fri sikt över den. Bredvid väggen finns trappan som leder till övervåningen. Den är gjord av trä och svart metall och utformad med glasräcken för att inte hindra utsikten över den lilla trädgården.

atmosfärisk inredning-glas-väggar-utsikt-gården-trappa

På toppen av trappan finns en landning med utsikt över vardagsrummet och innergården nedanför. Den atmosfäriska inredningen och dekorationen med väggmålningar spelar också en viktig roll i detta område.

atmosfärisk inredning-sovrum-färg-accenter-väggmålning

Sovrummet är visuellt uppdelat i två separata områden, med sängen på en liten träpall. Den andra delen av rummet har en stämningsfull interiör med en modern touch, där designers främst använder grå och lila. Den mysiga hörnsoffan erbjuder en annan plats att koppla av och den stora väggmålningen ovanför den ger en fin accent.

atmosfärisk inredning-sovrum-privat-balkong-utsikt

Förutom det största sovrummet finns det också ett hemmakontor för två personer, vilket i sin tur är modernt. Både hemmakontoret och sovrummet har breda skjutbara glasdörrar som leder till en vacker takterrass. Där kan de boende koppla av utomhus och njuta av den vackra utsikten.

atmosfärisk inredning-modernt-badrum-trä-fåfänga

Badrummet är lika rymligt och erbjuder gott om förvaringsutrymme i den långa fåfängan i trä. Ett stort fönster öppnar upp mot havet och släpper in dagsljus i rummet.

atmosfärisk inredning-modern-lägenhet-sovrum-trädgård

Det andra sovrummet ligger på bottenvåningen och har en liten privat trädgård. När skjutdörrarna skjuts åt sidan sker en sömlös övergång mellan sovrummet och trädgården.

privat-vinkällare-trä-vin-ställningar-spot-belysning

Huset har också en privat vinkällare, som är speciellt utformad för invånarnas stora vininsamling.

hus-sluttning-modern-vit-metall-glas-träd

Design av Greg Wright Arkitekter