Avrundade väggar och fönster i en modern hemförlängning

rundade väggar fasad-glas-gräsmatta-minimalistisk-idé

Om du äger ett hus som inte är tillräckligt stort kan du förstora det genom att lägga till ett tillägg. På detta sätt skapas ytterligare rum som förbättrar livskänslan och ger mer komfort. Huset som vi skulle vilja presentera för dig använder rundade väggar i en sådan odling och ligger i Nederländerna.

Avrundade väggar – Förstora ett litet hus

rundade väggar korridor-sten-vägg-vägg-dekoration

Detta hus är en förlängning som tjänar till att bygga ut huvudhuset. Eftersom detta är ganska litet, användes den tillräckligt stora tomten för att skapa ett större vardagsrum med mer boendekomfort. Den nya tillbyggnaden består till stor del av glas, har rundade väggar och är i princip en förlängning av en tidigare tillbyggnad.

Avrundade väggar i badrummet

rundade väggar-mosaik-giraff-mönster-badrum-dusch

Ett särdrag hos denna förlängning är att rundade väggar kombineras med stora fönsterfronter, varav några också har en halvcirkelformad form. Denna design får inte bara husförlängningen att se extremt intressant och personlig utifrån, utan skapar också en original inredning med en modern stil.

Vardagsrumsdesign

rundade väggar komfort-levande-takfönster-inbyggd hylla

Avrundade fönster utformades för att vara särskilt effektiva i badrummet. Där användes ett giraffmönster för väggarna och vit mosaik för golvet. Glastaket får dig att känna att du duschar utomhus. Väggarnas organiska former skapar i sin tur en mysig och ovanlig atmosfär.

Mycket ljus i interiören

rundad-vägg-vägg-dekoration-lampa-lyx-design-interiör

I stället för rundade väggar används en sådan design för det ursprungliga fönstret i taket i vardagsrummet. Detta fönster i kombination med fönsterfronterna ansvarar för den ljusa rumsatmosfären, som varar fram till skymningen. Då ger ljuskällor indirekt ljus, liksom den attraktiva vägglampan för mys.

Avrundat fönster

rundade väggar-fönster-fronter-modern-stil-glas-hus-förlängning

Avrundade väggar kombineras också med fönster av samma form. Den lilla studien har till exempel en rund fönsterfront, som kompletteras med en utgång till trädgården. På detta sätt förstoras rummet på ett originellt sätt och förses med tillräckligt värdefullt dagsljus.

Ytterväggar av natursten

rundad-vägg-plantering-takläggning-nederländerna-arkitektur

Både rundade väggar och normala väggar är klädda med attraktiv och lyxig natursten. På så sätt kan ägaren känna sig nära naturen och får samtidigt en ädel miljö, oavsett om han är inomhus eller i trädgården. Originella skjutfönster som försvinner in i väggen förbinder interiören med utsidan.

Avrundade kanter

rundade väggar-förlängning-idé-betong-pool-vy

Förutom rundade väggar elimineras också många hörn på detta sätt. I princip är detta också målet med de rundade väggarna – att undvika hörn och skapa flytande övergångar. Detta är också fallet med detta moderna betonggolv. Det finns också integrerade lampor som belyser trappan.

Spegelelement med ett rundat utseende

rundad-vägg-utomhus-idé-natursten-beklädnad-betong-look-golv

Du kan se en mycket effektiv skiljevägg på den här bilden. Den ligger i utomhusområdet och har en reflekterande yta som har en intressant effekt. Designen bygger på samma princip som de rundade väggarna.I stället för raka kanter valdes en krökt yta för att ansluta båda spegelsidorna.

Liten pool i trädgården

rundade väggar-lounge-platt-tak-trädgård-gräsmatta

I denna husförlängning kombineras rundade väggar perfekt med raka. Den moderna poolen, som är en rektangel och inte byggdes särskilt stor, fungerar också som en kontrast till de organiska formerna. Men golvet i poolområdet är avrundat igen och skiljer vardagsrummen från gräsmattan.

Harmonisk belysning

rundad-vägg-belysning-inspiration-indirekt-glas-fram-hus-förlängning

Om det naturliga ljuset inte längre är tillräckligt, fungerar olika ljuskällor som belysning, som redan nämnts. Både raka och rundade väggar belyses uppifrån och från sidan och ger huset en harmonisk atmosfär på natten.

Layout

rundad-vägg-golv-plan-rum-distribution-bungalow-stil

I planritningen av huset med rundade väggar blir inte bara rumsfördelningen tydlig, utan också platsen för husförlängningen på huvudhuset. Båda elementen bildar en U-form och inramar delvis trädgården. I tillbyggnaden finns plats för arbetsområdet, en sittgrupp och en hängande öppen spis. Taket bildar en helhet och flyter sömlöst från ett hus till ett annat.

Huset i 3D -projektet

rundad-vägg-3d-projekt-hus-design-träd-trädgård

Avrundade väggar och alla rum planerades i förväg med hjälp av ett 3D -projekt. Viktiga element i arkitekturen och inredningen är golvvärmen, kyltaket, ljudabsorberande paneler och nischer som praktiskt taget döljer gardinerna. En riktigt bra implementering av en husförlängning!

Design av De Bever Architecten.