Geometriska former kännetecknar en modern restaurangdesign i Hong Kong

modern restaurang interiör geometriska figurer Fairwood Buddies Cafe

A modern restaurangdesign i Hong Kong erbjuder den perfekta atmosfären för ett trevligt möte med vänner och släktingar. Fairwood Buddies Café är också ett perfekt val för ett affärsmöte eftersom platsen är tyst och mysig nog för att bryta isen mellan dig och din blivande entreprenör. Elegant och konstigt, Fairwood Buddies Café är ett exempel på en slående geometrisk rumsdesign som ska replikeras av andra konkurrenter inom samtida designkoncept för offentliga faciliteter.

En modern restaurangdesign och dess historia

snabbmat restaurang design hong kong fairwood kompisar café

Arbetet med det geniala Fairwood Buddies Café började för tre år sedan när det populära asiatiska företaget – Fairwood Holding – bestämde sig för att göra en nystart i snabbmatsbranschen med en ny stil. Tanken var inte att ändra menyn eller lägga till lite kryddig mat. Tanken var att skapa en ny, trevligare miljö för människor som tillbringar lunchpausen i snabbmatsrestauranger med vackra följeslagare eller bara med de närmaste. Lyckligtvis förverkligades inte bara idén, utan denna insikt har resulterat i ett nytt synsätt på inredning. Professionella teamet på Beige design  och din chef Danny SY Chan fick den tuffa uppgiften att skapa denna slående geometriska inredning. Han visste bäst vad hektiska och hårt arbetande människor i Hongkong behöver när det gäller en bekväm snabbmat.

En modern restaurangdesign och dess koncept

restaurang inredning hexagoner inspiration Fairwood Buddies Cafe

Elegant och avantgarde, den fantastiska asiatiska snabbmatsrestaurangen – Fairwood Buddies Café – är inspirerande och populär inte bara för sin omfattande meny utan också för sin härliga atmosfär. Huvudkonceptet som används för att skapa denna extraordinära miljö är nära besläktat med den geometriska figuren som består av sexhörningar. De förbryllande interaktionerna mellan sexkantarna i vart och ett av elementen i den slående geometriska inredningen avslöjar ett mystiskt spel mellan vinklar och linjer. En sådan effekt avspeglar den allmänna stämningen hos besökarna i snabbmatsrestaurangen.

3D -väggpaneler i trä

restaurang design geometriska figurer trä väggbeklädnad

Förutom den geometriska upprepningen och sammansmältningen av figurerna, arbetade formgivarna från Beige Design Studio också på samspelet mellan tre material. Möbler av plast är vackert samordnade med de gåtfulla glasytorna och skapar också en perfekt kombination med rostfria element. Det lilla fönstret betonar den transparenta effekten i Fairwood Buddies Cafés attraktiva omgivningar, samtidigt som det representerar den lilla kopplingen till världen utanför restaurangen. För att vara ärlig skapas restaurangens särpräglade geometriska inredning på ett sätt som gör att besökare kan fly från verkligheten och fördjupa sig i den eleganta och gästvänliga världen av trevliga samtal och läckra måltider.

Fairwood Buddies Cafe av Beige Studio

modern restaurang design beige studio Fairwood Buddies Cafe

Även om caféet är tillräckligt stort är det arrangerat och inrett på ett sådant sätt att det avsiktligt saknas tomhet att känna. Effekten designerna letade efter är ett organiserat och regelbundet arrangemang av alla möbler och dekorer för att skapa en känsla av ordning, lugn och elegant regelbundenhet. Å andra sidan skapar sammanflätningen av formationerna och formerna illusionen av en imaginär störning av prydnaderna och stilarna.

Fairwood Buddies Café – färgerna

modern restaurang design spegel vägg fairwood kompisar café

Även om de föredragna färgerna på Fairwood Holding är nära besläktade med de ljusa nyanserna – orange, rosa och grönt – är sammansättningen av den geometriska inredningen i Fairwood Buddies Café en helt annan och atypisk. Holdingbolaget lämnar efter sig de klassiska traditionerna, medan designerna strävar efter att förena neutralitet med originalitet. Inredningen domineras av den vita färgen, medan de varma bruna nyanserna ger komfort och skönhet. De grå färgerna på väggarna används för att betona de reflekterande funktionerna hos de små speglarna och släta glasytor. De svarta dekorerna, sexkantarna i golvets mosaikliknande struktur och taket är accenterna i denna mycket lysande tredimensionella inredning. A modern restaurangdesign med en känsla av lyx.

många hängande lampor arrangerade kaotiskt

restaurang interiör hängande lampor trä hexagoner väggpaneler

Geometrisk rumsdesign

beige designstudio modern restaurang design geometriska former

modern restaurang design snabbmat fairwood kompisar café Hongkong

Väggspeglar och geometriska figurer

modern kafédesign geometriska figurer väggspegel

Foton av © Ulso Tsang