Grön marmor är den senaste trenden på Pinterest

grön marmor trend levande optik ädel extravagant chic

Efter att pantone gjort grönt eller ”grönska” till en trendfärg de senaste åren kunde du inte få nog av gröna nyanser. Smaragdgröna, olivgröna, skogsgröna, grodgröna, salvia gröna och mjuka gröna toner har totalt överväldigande mode och design. Under tiden är de smakfullt integrerade som effektiva accenter i moderna interiörer. Möbler, hemtillbehör etc. av fina material som inte bara ser snygga och eleganta ut, men också har en praktisk funktion, är särskilt uppdaterade. Med en överdådig effekt är naturstenar i exotiska gröna nyanser som grön marmor särskilt tilltalande. Det används ofta för att ställa in vackra accenter och få färg att spela. Dessutom utstrålar den tidlös elegans och förstärker alla vardagsrumsdesign.

Grön marmor är trendig

grön marmor trend levande inredning möbler golvbeklädnad

Marmor är ett populärt material bland arkitekter, designers och designorienterade människor. Det används mest för att täcka stora områden, särskilt för golvbeläggningar eller i våtrum. Men det framstår ofta som en liten och samtidigt extremt attraktiv accent i moderna, moderna interiörer. Marmor med gröna färgkomponenter är ett exklusivt material som imponerar med en avgjort överdådig effekt. På grund av sin färgintensitet kan det vara överväldigande. Det är därför lämpligt att använda det diskret.

grön marmor trend boende hem tillbehör ädel optik

Grön marmor är en kompakt och solid sten som bara finns i några få områden på jorden. Liksom andra naturstenar skiljer sig färgtonerna och strukturen från område till område. Det finns i princip två typer: vanlig mörkgrön och grön grundsten med vita vener. De olika nyanserna kallas Ocean Green, Oasis Green, Jade Green, Forest Green etc. Färgen och kornen varierar. För det mesta är grön marmor polerad. Det finns nu också en efterfrågan på ytor med en naturlig utseende.

grön marmor trend levande badrum dusch minimalistisk trä

Grön marmor används sällan för storskalig beklädnad. Men om rummet är rymligt och har tillräckligt med utrymme kan den överväldigande effekten minimeras. Med en enkel design och raka linjer framträder materialets förtjusande utseende och en harmonisk helhetsbild skapas.

grön marmor trend levande badrum kakel vit sexkantig

Kombinationen av grön och vit marmor har en särskilt estetisk effekt. De två materialen sätts smakfullt ihop i form av kakel och läggs också ofta över ett stort område. Här bör form och färg kombineras mycket harmoniskt och antingen ljusa färger eller iögonfallande strukturer ska vara i förgrunden.

grön marmor trend levande ljusa plattor sexkantiga

Användningen som kakel som läggs över ett stort område motsvarar en subtil flammande färg. Speciellt i vanliga badrum, som sällan är större än tio kvadratmeter. Ljusare gröna toner rekommenderas, vilket framkallar en elegant och subtil effekt. Naturligtvis finns det många marmorvarianter och även möjliga kombinationer med andra färger och material.

Grön marmor: variationer

grön marmor trend levande badrum handfat minimalistisk rektangulär

Som med andra naturstenar finns det också olika typer av grön marmor med olika egenskaper och egenskaper. Den gröna marmorn “Forest Green” har en särskilt intensiv och fascinerande färg. När du tittar på det har du en känsla av att stirra direkt på en djungel. Det skapar vackra kontraster till andra ganska enkla material som trä och skiffer. Den förtjusande marmorn skär en bra figur som ett handfat eller vägg accent.

grön marmor trend levande handfat beslag metall mässing gammalt guld optik

Den grekiska gröna marmorn “Impathia Green” utstrålar en gammaldags charm i en djup, mörk nyans av grönt. Precis som den italienska marmortypen “Verde Guatemala” i en intensiv grön, skapar de en överdådig effekt och passar perfekt med den tunga livsstilen. Andra marmorvarianter som italienska “Cipollino Versilia” inspirerar med böjda strukturer och smidiga övergångar på en blågrå grundton. En speciell typ är den så kallade onyxmarmorn, som är marmorerad i olika färgade strukturer och nyanser av grönt. Det är faktiskt varken marmor eller onyx, utan kalksten.

grön marmor trend levande ädel bardisk

Även om marmor förekommer främst i vita, ljusgrå och beige toner i interiören, ger de känsliga gröna tonerna en unik karaktär och spännande skimrande effekter. Rakfodrad och tack vare sitt metalliska utseende ser naturstenen i grönt extremt modern ut och utstrålar samtidigt tidlös elegans.

grön marmor trend levande kök bänkskiva elegant klassiker

Ett trevligt alternativ till stora väggbeklädnader och golvplattor, som ofta kan vara överväldigande, är högkvalitativa och eleganta accenter av grön marmor. Materialet används ofta för fönsterbrädor eller bänkskivor i köket. Generellt sett ser grön marmor med hög färgintensitet mer ut som ett designobjekt. Därför används den ofta av designers för små möbler och dekorativa element i alla delar av hemmet.

Inredningstrend 2018: marmor möter arkadien

grön marmor trend levande små möbler sidobord metall mässing

Det finns ingen väg runt gröna nyanser i år. En av trendfärgerna 2017 är Greenery och i år kallas den nuvarande gröna nyansen för “Arcadia”. Det kan beskrivas som en mörk turkosgrön eller ljus smaragdgrön. Det ger färsk variation och har en extraordinär attraktion utan att vara för intensiv. Som en accent i interiören kommer den speciella gröna nyansen perfekt att smälta in med en liten möbel eller ett levande tillbehör av grön marmor.

grön marmor trend levande minimalistisk sidobord tung monolitisk

När den används diskret smickrar grön marmor bleka färger som ljusgrå, beige och vita toner. Detta förbättrar rumsdesignen och ger den en visuell touch av friskhet. Dessutom kan små detaljer användas i lite mer intensiva, men lika ädla och naturliga nyanser som gul eller blå.

grön marmor trend levande kombinera modern ädel chic modern

Grön marmor kan underbart kombineras med sammet och velourtyger. De är i sig en aktuell trend 2017 och 2018 och tack vare kontrasten mellan “fast” och “mjukt” kommer de också till sin rätt i denna kombination. Texturer, strukturer och ytor som spelar med en liten tendens till överflöd och samtidigt ser ädla, hög kvalitet och på inget sätt överdrivna, spelar för närvarande huvudrollen i lägenheten.

grön marmor trend levande hylla minimalistisk mässing

Kombinationen av olika texturer, material och optik hjälper till att känslomässigt ansluta interiören och de boende på en estetisk nivå. Det är tydligen ett samspel mellan levande trender och din egen smak. Det verkar som att marmor, nyanser av grönt, sammet och ädelmetall ser precis fram. Det är blandningen som gör allt.

grön marmor trend levande bricka kipfer trämaterial kombinera

Koppar, silver, mässing, guld och ros har varit en levande trend sedan 2017 och kommer att fortsätta att forma 2018. De olika metaller kan till och med kombineras med varandra, men naturmaterial av hög kvalitet som trä och natursten passar helt enkelt perfekt till dem. Blickfång som grön marmor och detaljer i metalloptik får varje rum att lysa.

grön marmor trend boende hem tillbehör chica små detaljer accenter

För att få in lite av charmen med den gröna marmorn i dina egna fyra väggar kan du också använda små hemtillbehör som brickor, ljusstakar, skålar, hyllor, bokstöd eller figurer från exotiska resmål, etc. Dessa är ett elegant tillskott till den moderna inredningen och har samtidigt en praktisk användning.

Grön marmor: en aktuell smycketrend från inredningssektorn

grön marmor trend smycken ring vintage minimalistisk

Överförd från inredningen sprider sig denna trend också inom smyckedesign. Marmorerade stenar, också i grönt, är ett absolut måste. De är antingen slipade matta eller inte slipade och övertygar med ett enkelt formspråk.