Inomhus vattenfall – Ta med naturen inomhus

Inomhus vattenfall dörrar kontor konferensrum

Ett gammalt judiskt ordspråk säger att vi måste njuta av naturen maximalt utanför – ljudet av tystnad, det porlande vattnet är som ren musik för det mänskliga örat. Numera anstränger sig många designers också för att få in naturen i interiören genom att göra en Inomhus vattenfall integrera. Ditt slutliga mål är att skapa en plats full av friskhet, lugn och komfort där luften är frisk och ren. Dagens artikel handlar om sådana platser för avkoppling och platser för affärsmöten och samtal, särskilt under atriumets glaskupol i vinterträdgården. Hur låter det för dig? Lite romantiskt, visst? Läs vidare, det blir ännu mer intressant!

Inomhus vattenfall och en glasvägg

carrara vattenfall inomhus bambu växter andres remi arkitekter

Du kommer säkert att gilla att sitta i skogen och se vattnet vråla, rusa och hälla ner i bergsfloden. Friskheten som rinner ut återupplever, det är ren natur. Och där det finns ett vattenfall kommer naturen till sin rätt med full kraft: du kan se vattenkraften i sin skönhet och till och med känna den i omedelbar närhet. Vattenfallen är så underbara i naturen! För att få in naturen i inredningen kan vi också integrera vattenfall i vår inredning.

Inomhus vattenfall och zen atmosfär

Inomhus vattenfall hall golvbrädor statyer asien stil

Vattenfall kan uppnå samma effekt som i naturen inom inredning. Dessa är vattensystem med en dekorativ funktion, där vattnet rinner nerför en vägg. De ser ut som en vattenridå och är mycket effektiva! För att förbättra det vackra utseendet är väggen gjord av robusta stenar eller dekorerad med mosaik. Vattnets hastighet är liten och effekten är verkligen hisnande.

Väggfontän av koppar

Vattenfall inomhus område koppar väggmontering belysning dekoration stenar

Med dessa vattensystem använder man fontäntekniken och uppnår en lugn och fredlig atmosfär. Vattenfallen och vattenridåerna i Intereuer är lämpliga för en rymlig atmosfär, så vi kan bara se dem i offentliga byggnader: på lyxhotell, spacenter, affärslokaler, kontor, atrium, vinterträdgårdar och mezzaniner. Men oavsett var de befinner sig är deras funktion verkligen bedårande. De renar luften i rummet och har en uppfriskande effekt på människorna där. Under varma sommardagar fungerar vattnet som ett naturligt “luftkonditioneringssystem” och ger mycket friskhet till atmosfären och förvandlar det till en plats för vila och avkoppling. Dessutom är vattenridåerna utan tvekan en stor dekoration i inredningen. För mer effekt behöver du mycket stora rum, där höjden når 5, 10, 15, 20 eller fler meter. Beroende på höjden måste du naturligtvis beräkna önskad bredd på systemet och avståndet till kanten.

    Vattenfall mitt i ett modernt husVattenfall inomhus glasvägg pool bambu växter krukor

För närvarande finns det redan många tekniska möjligheter och andra effekter kan uppnås, till exempel fördelning av små vattendroppar, rörliga vågor, integrering av belysning i vattensystemet etc. Vattenridåns form kan också vara olika beroende på förhållandena av platsen Förslag från arkitekten som investerare – formen kan vara cirkulär, elliptisk, rak, spiralformad eller regnbåge. Om det också spelas mjuk musik utlöses en starkare effekt 100%. Intressant, inte?

Stenmur och trätak

Vattenfall inomhus dekoration vägg trätrappor hall

det porlande vattnet på väggen

Vattenfall inomhus fontän vägg stål

fristående variant

Vattenfall inomhus fontän fristående småsten