Inredning av studentrummet – 15 praktiska tips och inredningstips

Ställ in studentrum med sluttande tak-design-geometriska-motiv-hyllor-lådfärger

Varje år möter många universitetsstäder problemet med bostadsbrist när de börjar sina studier. Studentrummen fylls snabbt och många studenter tvingas leta efter en privat lägenhet eller ett rum i en delad lägenhet. Men eftersom de erbjudna lägenheterna är dyrare privat är studenterna nöjda med en 1-rums- eller 10 till 15 kvadratmeter stor lägenhet. Oavsett om du är i ett studentboende eller andrahandsuthyrning, bör du försöka maximera det knappa boendet och få ut det mesta av det. Denna artikel har många användbara tips och idéer om hur du gör det Inrätta studentrum och dekorera för att göra den lämplig för att arbeta, sova och koppla av samtidigt.

Sätt upp en enrumslägenhet som studentrum

Inred studentrummet enrumslägenhet-pentry-stor-garderob-vita väggar

Om utbudet för studentrum i sovsalen inte matchar efterfrågan hyrs de så kallade 1-rumslägenheterna av studenter. I de flesta fall har de en hall med pentry och badrum och en vardagsrumsdel för sängen, skrivbordet och garderoben. Fördelen här är oberoende – du bör inte lita på rumskamrater, till exempel när du lagar mat. Köket i rummet är en nackdel, men problemet kan lindras med ett bra ventilationssystem.

Ställ upp studentrummet med en stram budget

Inredning studentrummet sovsal-handfat-enkelsäng-begagnade-möbler

Vanligtvis har studenterna en begränsad budget och bör inreda sitt studentrum billigt. I detta fall kan begagnade möbler appliceras på anläggningen. Du kan antingen hitta dem med föräldrar, släktingar och vänner, eller bara titta på anslagstavlan på universitetet eller på Internet.

Visuellt förstora små rum

Inred studentrummet knappt-vardagsrum-enkelsäng-hyllor-skrivbord-ljus-interiör

Ett användbart tips när du utformar studentrummet är att måla väggar och tak i ljusa färger som vitt, beige eller gult. De ljusa färgerna skapar en optisk illusion för ett stort rum. Speglar och olika väggmålningar förstärker denna effekt och är därför idealiska för inredning av studentrummet.

Undvik stora möbler

Studentrum inrättar förvaringsutrymme-idéer-lådor-under-säng-hyllor-skrivbord-trä

Som regel hör inte stora möbler hemma i ett studentrum. Det betyder dock inte på något sätt att du nödvändigtvis borde ställa upp med en enkelsäng. Vissa människor sover bättre på en dubbelsäng, och det är helt ok om det tillgängliga utrymmet tillåter det.

Ställ in studentrum – bekväm säng istället för bäddsoffa

Studentrum-inredning-vit-grön-sittdyna-säng-istället-bäddsoffa-matta-väggmålningar-persienner

När du möblerar ditt studentrum bör du välja bekväma möbler. Den bekväma madrassen är en viktig aspekt, därför kan en bäddsoffa inte ersätta en säng på lång sikt. Med några soffkuddar och en matchande filt kan sängen förvandlas till en soffa som är perfekt för sittande när du besöker vänner.

Endast grundläggande elevrumsinställning

studentrum-inredning-10sqm-student-platt-svart-vit-inredning-anslagstavla-grön

När du sätter upp ett litet studentrum är det lämpligt att begränsa dig till grunderna. Lämna inte värdelösa föremål i rummet och få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet. Sängen, skrivbordet och skåpen och hyllorna som lagringsutrymme är tillräckliga.

Att ordna studentrummet – definitivt designa en arbetsplats

studentrum-möblering-platsbesparande-skrivbord-väggmonterade-hyllor-mattmönster

Även om det är litet har studentrummet många alternativ för inredning. En viktig punkt som du inte får missa är utformningen av en arbetsplats med ett skrivbord, den bör definitivt placeras på en plats bredvid fönstret och utrustad med en skrivbordslampa. Fällbara bord är också bra som en platsbesparande variant.

Inrätta studentrum – fördelarna med en stiftbräda 

studentrum-möblering-blå-vit-anslagstavla-anteckningar-skrivbord-svart-skrivbordslampa

Som egenföretagare har du många uppgifter i vardagen. En anslagstavla i studentrummet kan användas både som hjälpmedel för studier och för påminnelser. Du kan också fästa din kalender för veckan eller månaden där.

Inredning idéer med färg accenter för studentrummet

student-rum-inredning-litet-kök-fåfänga-mini-ugn-hyllor-studenter

Om hyresavtalet tillåter kan du fräscha upp ditt studentrum genom att måla en vägg i valfri färg. På detta sätt sätts färgaccenter i inredningen och rummet är individuellt utformat av dig.

Ställ in studentrum – rumslayouten i 1 -rumslägenheten

student-rum-inredning-ett-rum-lägenhet-mini-kök-badrum-svart matta-skrivbord

Även om det inte finns någon tydlig planlösning i enrumslägenheten, kan du skapa en genom att optiskt separera vardagsrummet med en matta eller heltäckningsmatta. En mörk matta är mindre känslig för fläckar än en ljus och rekommenderas för ett studentrum.

Utrymmesbesparande idéer för studentrummet

studentrum-möblering-liten-säng-skrivbord-stol-trä-kreativ-lampa-fönster-persienner-insida

Om du själv inrättar ett litet studentrum bör du försöka maximera det begränsade utrymmet. Du bör välja platsbesparande möbler som erbjuder tillräckligt med lagringsutrymme. Sängar med lådor under som förvaringsutrymme, samt hyllor för väggen, är ett måste i detta fall.

Kvinnor sätter upp och inreder studentrum

studentrum-möblering-kvinnor-lila-gardiner-anslagstavla-fönster-skrivbord-lagringsutrymme

Interiören i studentlägenheten ser alltid annorlunda ut för kvinnor och män. Kvinnor föredrar mer flickaktiga färger som rosa, lila och rött för att dekorera rummet. Affischer och foton på vänner och familj finns i de flesta kvinnliga studentrum.

Inredning av studentrum – mörka färger för ett mansrum

studentrum-möblering-loft-säng-sittplatser-under-mörka-möbler-herrrum-balkong

Å andra sidan föredras mörka toner som svart och blå av de flesta män. Men de minskar optiskt utrymmet och tar bort en del av ljuset. Du kan förse varje studentrum med mörka gardiner om du vill sova längre på helgen.

Bättre att undvika ett skrivbord under en loftsäng

studentrum-inredning-skrivbord-under-loft-säng-olämplig-idé-lite-ljus

Små rum kan också ställas in med en loftsäng för att spara utrymme. Området under används ofta för skrivbordet, men denna designidé är inte idealisk med tanke på tillgängligt ljus för arbete. Det är bäst att sätta en plats under loftsängen, till exempel en soffa eller ett par bekväma fåtöljer för att koppla av.

Studentrummet behöver förvaringsutrymme

Arrangera-student-rum-skapa-lagring-idéer-kläder-skor-lagring-order

Ordningen i rummet är av central betydelse vid inredningen av ett studentrum. Det städade rummet ser större ut än det kaotiska, så du bör ge tillräckligt med lagringsutrymme. En garderob med ett organisationssystem, hyllor ovanför och lådor under sängen är till hjälp om de är välorganiserade.

Studentrum med anslagstavla

studentrum-inredning-enkelsäng-hyllor-vägg-dekoration-anslagstavla-anteckningar

Den svarta tavlan är ett alternativ till stiftbrädan. Den kan hängas i hallen och används antingen som dekoration med handgjorda teckningar med krita, eller som en påminnelse för viktiga uppgifter.

Ställ in ett coolt studentrum

studentrum-möblering-röd-vit-skrivbord-mitten-säng-gardiner-otillräckligt-ljus

Ljusa färg accenter i studentrummet har inte en förstorande effekt, men säkerställer en elegant inredning. Kombinera din populära ljusa färg med vit för att dämpa färgens starka effekt.

Inredning studentrum – inredning idé för ett dubbelrum

studentrum-inredning-dubbelrum-loft-säng-våningssäng-hylla-skrivbord-platsbesparande

Att inrätta ett studentrum för två kan tyckas vara en tuffare uppgift, men dessa dekorationstips kommer att göra det enklare. Överväg först att lägga till en våningssäng för att ta mindre plats för sovdelen. Du bör också välja mindre skrivbord som kan placeras nära ett fönster. För det återstående utrymmet får du en matchande garderob och ett par förvaringskorgar, vilket gör rummet snyggare.