Inspirerande veckade persienner och gardiner för bättre stil i ditt hem

Romersk-persienner-och-vik-gardiner-sisal-matta-vardagsrum

av Garrison Hullinger Interior Design

Sommaren är fortfarande i full gång och många av oss njuter av vår tid utomhus. Vi har fortfarande några veckor på oss att organisera fina sommarpoolfester och grillar som kommer att fortsätta att bli drömmande nätter under stjärnorna. Men sommaren är också den perfekta tiden att ta in naturen in i huset. Att öppna dörren till omvärldens utmaningar ger dig din egen uppsättning unika upplevelser. Bor du i en region där solen gör ditt liv obekvämt under dagen? Installera sedan gardiner, persienner och fönsterluckor på ett bra sätt som gör att du kan uppnå en balans mellan ventilation och skugga. Och när det gäller fönsterbeklädnad kan du inte hitta något bättre än panelgardiner. I dagens artikel kommer de att göra det inspirerande veckade persienner och vikbara gardiner se och hur charmiga och eleganta de kan vara.

Inspirerande veckade persienner och vikbara gardiner och deras skapande

färgglada kuddar med symmetriska figurer

Först måste vi erkänna att vi finner det engelska uttrycket “Roman Shades” mycket lämpligt. Termen väcker minnen från ett kejserligt och majestätiskt imperium i dess storhetstid. Men historiskt sett är de veckade gardinerna verkligen kopplade till Romarriket, närmare bestämt tror man att fönstertäcket på det berömda romerska Colosseum var en enorm duk som drogs fram av ett system med spakar och rullar. Det sägs att idén till de moderna vikbara gardinerna kommer från det flexibla Colosseum -taket. Naturligtvis varierar historien beroende på den historiska källan. En sak är säker: i antika Rom användes enorma tyger på fönstren för att skydda inredningen från oönskad sol. Men sedan dess inspirerande hopfällbara gardiner och rullgardiner har kommit långt i utvecklingen. Från shabby chic till samtida och från övergång till trendigt, här är några underbara inspirationer som kan locka dig att införliva några “romerska” hopfällbara gardiner i din inredning i sommar. Otroligt nog skriver de in bra överallt och ser tjusiga och väldigt eleganta ut!

Inspirerande veckade persienner och gardiner med geometriska mönster och texturer

av B.Design

Romersk-persienner-med-geometriska-figurer

Det finns ingen annan säsong när gardinerna och persiennerna är lika aktuella som nu på sommaren. Under dessa månader njuter vi alla av de goda sidorna av naturen, vävda och inspirerande veckade persienner och vikbara gardiner hjälp oss mycket. De kommer att tjäna dig bra även på hösten och kommer sedan att ge din inredning en avslappnad och avslappnad karaktär på vintern. De ser inte bara bra ut, de flätade bambu rullgardinerna skriver sig sömlöst in i interiören och ger en touch av hållbarhet med sig. Kombinera dem med fashionabla sommarfärger som vitt, turkos, aqua eller till och med ljusorange och du får en riktigt lugn miljö runt dig. Dessa naturliga färger skapar en fantastisk atmosfär, som domineras av glas, sten och betong och säkerställer också den välbehövliga materialkontrasten.

Romersk-blind-med-blommig-mönster-plantskola

De mönstrade tygerna

För dig som letar efter fönstertäckning året runt har vi också något klart. Romerska persienner i mönstrade tyger är det idealiska valet här, de kommer också att skapa lite mer visuellt intresse för inredningen. Det finns också många skräddarsydda varianter där intressanta tryck, geometriska mönster eller djärva nyanser du väljer kommer till sin rätt och ofta blir en riktig showstopp i rummet.

av Great Neighborhood Homes

asymmetriska-figurer-och-mönster-romerska-blinda-i-matsalen

Romerska persienner med ett tungt mönster

Men du kanske vill kombinera rullgardinerna med ett tungt mönster? I det här fallet bör du dock vara säker på att resten av rummet är så rent och enkelt som möjligt för att undvika visuellt röran.

av Wendy Resin Interiors

Romerska gardiner-romerska persienner-med-mönster

Gardiner och mycket mer!

Om du redan har gardiner över hela huset finns det ingen anledning till att du inte kan använda matchande veckade persienner också. Detta är ett bra sätt att säkerställa snygg isolering. Denna mångsidiga kombination gör att du kan ta bort gardinerna på sommaren och ge huset ett luftigt och informellt utseende. På vintern kan du använda både rullgardiner och gardiner, de ger dig extra skydd mot kyla. Experter informerar oss om att detta tvåskiktssystem är det bästa sättet att skydda oss mot vinterkylan. Detta förbättrar också estetiken i varje rum. Du kan till och med blanda och matcha allt genom att täcka större fönster och höga glasdörrar med gardiner. Det är dock bra att veta att rullgardinerna är bättre lämpade för mindre fönster.

av Caitlin Wilson

geometriska-figurer-rullgardiner-i-barnkammaren

Färger, nyanser och nyanser

Ton-till-ton-tillvägagångssättet för att fälla gardiner är också en cool metod för att designa ett sofistikerat sovrum eller exklusivt vardagsrum. Användningen av en annan nyans i samma nyans, som redan dominerar rummet, säkerställer balans och kontinuitet där. Det är också möjligt att skapa intressanta visuella element genom att använda olika typer av fönstertäckningar i samma nyans. Beroende på stilen i rummet kan du använda olika typer för att förstärka aura där utan att störa färgpaletten.

av Amy Lambert Lee

Romerska gardiner och rullgardiner med runda motiv

Estetik och sparade kostnader

De hopfällbara gardinerna handlar inte bara om estetik. Faktum är att de är bra för att förbättra den totala isoleringen av ditt hem och minska energiförbrukningen. Visste du att studier har visat att veckade gardiner och vävda rullgardiner i bambu är mycket effektivare än traditionella gardiner när det gäller att hålla elräkningarna till ett minimum. De är lätta och enkla att använda, ser coola ut och alltid trendiga! Nu när du vet kan du krydda dina fönster med vikbara gardiner och persienner!

 av Lindsay von Hagel Photographers

Vardagsrum Romersk persienn i äggskalfärg

från MPD London

Vardagsrum-med-fällbara-persienner-stoppade möbler

 av Giannetti Home

Vardagsrums arbetsområde Romersk blind linnetyg

av Ed Ritger Photography

vita rullgardiner i badrummet med symmetriska figurer

av Herrick Design Group

symmetriska hörnfönster i sovrummet med rullgardiner

av Enviable Designs Inc..

Bänk-ottomansk läder-hopfällbara persienner-i-ljus-beige

av Brian Watford ID

Sisal-stolar-med-trä-ben-romerska-persienner-med-sisal-optik

av amanda nisbet

svartvita veckade persienner sovrum

av Schwartz and Architecture

Sovrum-med-rullgardiner-på-fönstren

av Anna Baskin Lattimore Design

Satin-tyg-och-bomull-rullgardiner-i-beige

av Marcelo Brito & Pedro Potaris

Lounge-område-med-randig-rullgardiner

av MuseInteriors

oval-badkar-tapeter-på-väggen-rullgardiner

av William Quarles Design / Photography

Kök-område-med-rullgardiner-på-fönstren-vitt-trä-kök

från Delishhh Blog

Kök-med-rullgardiner-kök-design

Badrum-klassisk-inredning-högglans

av Amy Lambert Lee

Barnrum-med-vita-hopfällbara-gardiner-och-rullgardiner

av Bridgwater Consulting Group

ljusgrå-hopfällbara gardiner och romerska persienner för sovrum

Hem-by-the-sea veckade persienner matsal

raka linjer-hopfällbara-persienner-moderna-vardagsrum

Romerska-rullgardiner-med-ett-blomma-mönster-i-sovrummet

Romerska-persienner-romerska-persienner-med-fyrkantiga-mönster

Matsal-kök-bord-gjorda av massivt trä-hopfällbara persienner

av Sarah Barnard Design

den klassiska rullgardinen i studien