Kombinera kontor och omklädningsrum: funktionella inredningsidéer för optimal användning av utrymme

Varför ska du välja mellan ett praktiskt hemmakontor och det efterlängtade omklädningsrummet när du kan ha båda? Idag presenterar vi ”Cloffice” – en praktisk kombination av kontor och omklädningsrum. Vad du bör tänka på när du möblerar detta rum, liksom många vackra inredningstips som inspiration, finns i detta inlägg.

Omklädningsrum eller kontor? Bättre båda två

Hemmakontor med klädstång på väggen

Idag måste många jobba hemifrån. Det är därför hemmakontoret har blivit en oskiljaktig del av våra lägenheter. Oavsett om du har ett helt rum till ditt förfogande eller om du bara har ett litet ledigt hörn i vardagsrummet – alternativen för en studie hemma är lika bra som oändliga. Omklädningsrummet, däremot, med hyllor och klädstänger fulla av kläder och skor, är många kvinnors dröm. Jämfört med studien kräver omklädningsrummet vanligtvis ett separat rum som endast används för detta ändamål. Om du för närvarande har ett rum “kvar” och inte kan välja mellan ett kontor och ett omklädningsrum, kan du med ett “cloffice” ha båda.

Studera och omklädningsrum i en inredningstanke

Ordet “cloffice” kommer från engelska och står för kombinationen av en garderob (omklädningsrum) och ett kontor (kontor). Ett sådant rum är särskilt populärt bland fashionistas och skönhetsbloggare. Dessa damer arbetar mestadels hemifrån och behöver gott om plats för sina avundsvärda kläder, handväskor och smink. Samtidigt, under året för den globala pandemin, söker många människor efter idéer om hur man får ut det mesta av sitt bostadsutrymme. Livet i lockdown har inspirerat designen av kombinerade utrymmen. Kombinationen av hemmakontor och omklädningsrum är inte längre bara en fråga för bloggare, utan en praktisk lösning för alla som behöver en arbetsplats hemma.

Skrivbord mitt i omklädningsrummet

Du kan också ställa in ett liknande rum – allt du behöver är massor av hyllor, en klädstång och naturligtvis ett bra skrivbord att arbeta på! Som inspiration erbjuder vi dig några möbleridéer för kontoret-omklädningsrumskombinationen som är lika vackra som praktiska.

Optimal användning av utrymme – kontor och omklädningsrum i ett

Rosa och vitt omklädningsrum med matta

Nu skulle vi vilja titta närmare på de enskilda delarna av denna fantastiska kombination av rum. Vilka möbler passar? Var ska du lägga skrivbordet? Vilken typ av belysning skulle vara optimal? Vi svarar på dessa och andra frågor i följande avsnitt.

Dessa möbler och tillbehör får inte saknas på kontoret / omklädningsrummet

Omklädningsrum med arbetsyta med Ikea -möbler

Garderoben

En öppen garderob är typisk för omklädningsrummet. Vanligtvis används garderober utan skåpdörrar för detta rum, men varianter med skjutdörrar är också populära. Men om du väljer en öppen garderob måste du notera att beställning är ett måste. Det finns inget värre i omklädningsrummet än högar med kläder som hänger från hyllorna – särskilt om du planerar att arbeta i det här rummet eftersom röran anses vara en stor distraktion i de flesta fall.

öppen garderob med lådor, klädstång och hyllor

Varianterna för en garderob i omklädningsrummet är lika bra som oändliga. Om du inte vill investera för mycket pengar kan du skapa din egen klädkammare. För detta kan hyllor, korgar, skenor och lådor användas och monteras till ett praktiskt alternativ till ett skåp. Trots allt måste rummet uppfylla dina egna behov, så individuell planering rekommenderas.

Klädstänger öppnar hyllor istället för garderober

Klädstället

Visserligen är ett kläder eller klädhängare inte ett måste, utan ett bra komplement till ditt kontor / omklädningsrum. Den kan placeras var som helst i rummet, även om det också finns varianter på hjul. I minimalistiska omklädningsrum kan ett klädställ fungera som ett alternativ till den klassiska garderoben. Annars kan klädseln för nästa dag hängas på klädstången, eller så kan kläder som redan har använts men ännu inte hört till tvätten lagras. Den största fördelen med klädstället är dock att du kan organisera dina kläder och accessoarer tydligt och alltid ha dem nära till hands. Plus: de snyggt hängande kläderna ger rummet en elegant touch.

Kontor och omklädningsrum inrättade skohyllor byrå

Skoställ

En kvinna kan aldrig ha tillräckligt med skor. Men ett problem uppstår när hon inte har plats för sina skor. Detta problem kan lösas med några skoställ i omklädningsrummet. Öppna hyllor rekommenderas för alla fashionistas – de har alltid bra överblick och kan snabbt hitta rätt par. Dessutom är skorna bara så fina att titta på!

vilken spegel för kontorsstudierum kombi

Spegel – fristående eller på väggen / skåpdörren?

Inredningen i omklädningsrummet innehåller naturligtvis (åtminstone) en spegel. Återigen kan du välja mellan några varianter. Om det finns en klassisk garderob med dörrar kan du välja spegeldörrar. Du har en annan fördel – detta gör att små rum kan förstoras optiskt. Situationen är liknande med väggspeglar. För en väggspegel bör man dock offra en fri vägg.

Vägghyllor och speglar i omklädningsrummet

Ett praktiskt och platsbesparande alternativ är den fristående spegeln. Stående speglar kan ställas upp var som helst i rummet och anpassas till ljuset. De fungerar fortfarande som ett designelement, särskilt om du väljer en modell med en vacker ram.

Arbetshörna i omklädningsrums skrivbord med lådor kontorsstol

Skrivbordet

Nu kommer vi till kontorsinredningen för det kombinerade rummet. Först och främst är förstås skrivbordet. Det måste vara tillräckligt stort för att rymma alla arbetsredskap och naturligtvis anpassas till typen av arbete. Till exempel, om du bara behöver din bärbara dator för att fungera, kan ett smalt bord också användas som ett skrivbord. Om du däremot arbetar med andra enheter, till exempel en skrivare och dokument, rekommenderas ett större skrivbord med lådor och extra lagringsutrymme.

Kontor och omklädningsrum kombinerar ett skrivbord i mitten

När det gäller skrivbordets placering i det kombinerade kontoret och omklädningsrummet beror det på utrymmet såväl som på dina egna preferenser. Enligt Feng Shui -doktrinen bör till exempel skrivbordet placeras mitt i rummet och vända mot fönstret eller dörren. Ibland är en sådan rumsdesign inte möjlig, så du bör hitta den bästa positionen med avseende på förhållandena i rummet.

öppen garderob och litet skrivbord vid fönstret i omklädningsrummet

Kontorsstolen

När du väljer den perfekta kontorsstolen bör ergonomi, inte design, sätta tonen. När allt kommer omkring kommer du att spendera mycket tid i den här stolen och din egen komfort på jobbet ska inte underskattas. Självklart behöver skrivbordsstolen inte nödvändigtvis vara en stor verkställande stol, men ett ryggstöd och en bekväm kudde får inte saknas.

Omklädningsrum och hemmakontor i ett garderobskåp

belysning

I princip skiljer sig belysningen åt i omklädningsrummet och på hemmakontoret. I den första används spotbelysning, som kan anpassas efter dina behov. För kontoret, å andra sidan, rekommenderas taklampor med neutralt vitt ljus. För att fatta beslutet om den lämpliga huvudljuskällan måste du först avgöra vilken rumsfunktion du sätter mer värde på. Om det kombinerade rummet används mer som ett kontor där du måste vara koncentrerad under långa timmar, rekommenderas en stor LED -taklampa. Men om rummet skulle vara stilfullt inrett och framhäva dina kläder och accessoarer, kan du välja takfläckar eller en elegant ljuskrona.

Tips: Undvik inte en lämplig skrivbordslampa eller golvlampa, speciellt om du läser eller skriver mycket medan du arbetar.

Arbetsområde i omklädningsrummet skapar ett skrivbord vid fönstret

Inredningstips för kontoret-omklädningsrummet

Kontors- och omklädningsrumsmöbler skohållare klädstångsspegel

De innovativa lösningarna för hemmakontoret går just nu framåt. Många kvinnor (men också män) drömmer om ett omklädningsrum i sin egen lägenhet, men vill inte offra sin studie. “Cloffice” är den perfekta lösningen för alla som vill ha båda. Behöver du några fler idéer för din egen kombination av kontor och omklädningsrum? Vi har några bra exempel redo för dig som erbjuder mycket inspiration för denna funktionella rumsdesign.

Rymligt omklädningsrum med klädhängare istället för en garderob och ett skrivbord vid fönstret

rymligt omklädningsrum med ett skrivbord vid fönstret

Ett smalt omklädningsrum med en arbetsyta och en klädkammare utan dörrar

Inredningskontor i omklädningsrummet vid fönstret

Designkronor, blommig tapet och ottoman ger denna kombination av kontor / omklädningsrum en elegant touch

Designa skrivbordet mitt i omklädningsrummet

Elegant och minimalistisk – klädhängare för kläder och öppna hyllor för skor

Omklädningsrum snygga klädstångshyllor för skor handväskor

Öppen garderob med hyllor upp till taket ger gott om förvaringsutrymme

klädkammare öppen med hyllor och förvaringsutrymme

Litet omklädningsrum med ett hopfällbart skrivbord

Inrätta ett praktiskt omklädningsrum med hemmakontor

Optimal användning av utrymme – omklädningsrum, hemmakontor och gästrum i ett

Kontorsomklädningsrum och gästrum kombinerar idén om en liten lägenhet

Kombinera klädstänger, lådor och öppna skoställ med ett litet skrivbord i hörnet

optimal utnyttjande av utrymme, litet skrivbord i omklädningsrummet

Placeringen av skrivbordet vid fönstret är perfekt för kombinationen av kontor och omklädningsrum

Hemmakontor i omklädningsrummet, svartvit i vitt

Män kan också arbeta hemifrån i sitt eget omklädningsrum

Kombinera kontor och omklädningsrum för en mans lägenhet

En kombination av öppna hyllor, lådor och en klassisk garderob präglar detta omklädningsrum med arbetsyta

Omklädningsrum med skrivbord vid hemmakontorsfönstret

Fluffiga mattor, stoppade pallar och vackra klädhängare förvandlar detta omklädningsrum med kontor till en dröm för varje fashionista

Inredning omklädningsrum klädstång pall med förvaringsutrymme

En stor spegel och eleganta väggdekorationer avrundar denna kontorsstudie underbart

Omklädningsrum med hyllor, bänk och stor spegel

Snygg korg på väggen erbjuder lagringsutrymme för dokument på kontoret / omklädningsrummet

Kombinera omklädningsrum med förvaringsutrymme för kontortips