Mini lägenhet: 18 kvm lägenhet i London erbjuder många lagringsutrymmen

mini lägenhet garderob loft säng trappor

En minilägenhet i London erbjuder alla bekvämligheter i en rymlig lägenhet på bara 18 kvadratmeter boyta. Många förvaringsmöjligheter finns tillgängliga för de nya invånarna – anläggningen med inbyggda skåp sparar utrymme och får rummet att se öppet och inbjudande ut. Särskilt i storstäderna, där efterfrågan på bostäder ökar, måste människor klara av mindre bostadsyta. Bicbloc-arkitekterna antog utmaningen att inreda en liten lägenhet funktionellt och stilfullt samtidigt och förvandlade ett smalt hus i London till 14 individuella ettrumslägenheter. Vi presenterar det spännande rumskonceptet.

Minilägenhet: renovering av ett gammalt viktorianskt hus

mini-lägenhet london inredning 20sqm boyta

Ökningen av befolkningen i huvudstaden London, i kombination med bristen på fastigheter, gör att fler och fler Londonbor har ett svårt val – antingen att lämna staden och flytta till förorterna eller hantera stigande bostadskostnader. Detta beror på att strikta byggregler infördes för många år sedan – på grund av regelverket är byggnadsmark i huvudstaden knapp. Eftersom tomterna kostar så mycket ökar också priserna på de nya byggnaderna. Lägg till detta att många utlänningar investerar i hus i London. I slutändan finns det färre lediga hus som kan hyras. Konkurrens mellan rika Londonbor har fått hyrespriserna att stiga med 15% under de senaste tre åren. En möjlig lösning skulle vara att renovera de gamla husen i viktoriansk tid för att rymma fler människor.

mini lägenhet utrustat kök utdragbart bord

Detta är exakt vad ägarna till ett smalt bostadshus i London ställde in – det skulle delas upp i flera enskilda lägenheter, var och en med eget badrum och fullt utrustat kök. De begåvade arkitekterna från Bicbloc fick i uppdrag med projektet – de gjorde om det fyra våningar stora huset till en delad lägenhet med 14 lägenheter. Dessutom har hyresgästerna ett rymligt vardagsrum på bottenvåningen, som alla boende måste dela, och en stor trädgård.

Inredning av en minilägenhet: inbyggda möbler sparar utrymme

mini-lägenhet london 20 kvm rymdbesparande inredning

Bicbloc inredningsarkitekter bestämde sig för inbyggda möbler redan från början-å ena sidan erbjuder detta ett platsbesparande alternativ, och å andra sidan kunde arkitekterna utveckla ett flexibelt installationssystem som kan integreras i alla tillgängliga rum. Detta sparade tid och pengar – definitivt ett starkt pro -argument på grund av den strama budgeten. Kubikvolymen består av flera enheter som kan kombineras med varandra och rymmer allt hyresgästen behöver i sin vardag.

mini-lägenhet köksenhet svarta skåp sjunker mikrovågsugn

Ett litet kök, en garderob, en enkelsäng / dubbelsäng, en byrå och ett utdragbart matbord avslutar möbelprogrammet. De enskilda modulerna placeras i rummet beroende på de rumsliga förhållandena – arkitekterna har sett till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme för rörelse, att alla möbler är lätt åtkomliga och att det finns tillräckligt med solljus i lägenheten.

Möbleringen i korthet

mini-lägenhet loft säng bas skåp förvaringsutrymme

Den första minilägenheten har ett litet pentry med handfat, spis, litet kylskåp och mikrovågsugn precis intill entrén. När det inte används är det utrustade köket “dolt” bakom trädörrar. Ett utdragbart bord är placerat alldeles intill blockköket – så det kan fungera som en extra stödyta vid matlagning. Två personer kan sitta bekvämt vid bordet. Loftsängen ligger bakom köket – det inbyggda skåpet med hyllor under sängen erbjuder tillräckligt med förvaringsutrymme för kläder, böcker och sängkläder. Den sista möbeln – garderoben – hittar du bredvid fönstret.

mini-lägenhet sluttande kök garderob dubbelsäng

En annan variant av minilägenheten ligger på översta våningen – rummet med sluttande tak var inte lätt att sätta upp, men inredningsarkitekterna modifierade och anpassade möblerna i enlighet därmed, så att ingen enhet saknas här heller och allt är bekvämt inom räckhåll. Badrummen är också utrustade med allt som behövs – en duschkabin, ett handfat och en toalett ger optimal komfort i det begränsade utrymmet.

Material och färger får minilägenheten att se större ut

mini lägenhet sluttande tak dubbelsäng utdragbart bord

Projektmålet var inte bara att inreda varje minilägenhet på ett funktionellt och praktiskt sätt, utan också att skapa en må-bra atmosfär. Problemet med små lägenheter är att de ibland ser trångt och rörigt ut. Porslin, tillbehör, kläder och andra hushållsartiklar kan förvaras i de inbyggda skåpen så att de inte kommer i vägen. Dessutom var alla väggar målade i vitt – så enrumslägenheten ser större och ljusare ut. Väggfärg spelar en stor roll, särskilt i London, där vädret är grumligt under större delen av året. Trägolvet, som målades i himmelblått, utgör den perfekta bakgrunden för möbler och väggdekorationer.

mini lägenhet london 20sqm inbyggda möbler

Möblerna var gjorda av högkvalitativa träslag, vilket får inredningen att se mysig och inbjudande ut. Valnötsträet var bara oljat och fascinerar därför med sin ursprungliga färg och attraktiva korn. Eket däremot har behandlats med svart glasyrlack och sätter attraktiva accenter med sin mörka färg. Kontrasten mellan väggdesign och möbler mjukas upp av tapeterna med abstrakta mönster. De ser inte bara extremt dekorativa ut, de skapar också en visuell koppling mellan de enskilda områdena.

mini lägenhet badrum sanitära moderna duschkabin marmorplattor

Badrummet hölls avsiktligt enkelt i vitt – men de keramiska plattorna pryder med sitt attraktiva marmorutseende och får badrummet att se elegant och högkvalitativt ut. Duschkabin i glas ger designen en fin finish.

mini lägenhet badrum vit marmor

mini lägenhet vindsrum london möbler belysa

mini lägenhet london trappor smal hyreshus

mini lägenhet london viktoriansk gammal byggnad

Projekt av: bicbloc