Modern inredning med minimalistiska detaljer från CaSa

inbyggd garderob-skjutdörrar-badrum

Denna lilla lägenhet på 36m2 ligger i Barcelona i Spanien. Modern inredning med minimalistiska accenter, som från Colombo och Serboli Architecture eller förkortade –CaSa nyligen designat. Låt oss dra oss tillbaka till en lugn och ljus inredning, beundra den vita inredningen full av solljus och minimal användning av möbler.

Modern inredning – hur allt började

Högtalare-matta Bridge-terrass-Bakon

Renoveringen av denna lilla enrumslägenhet beställdes i förväg i ett brev. Klienten, en fransk konsthistoriker och kurator, föreläsare vid Sorbonne -universitetet i Paris, kom till CaSa -arkitektteamet med mycket exakta idéer och idéer för sin lilla fastighet i Barcelona. Den centralt belägna lägenheten i kuststaden Sitges leder till stranden i några steg och är helt inåtvänd, vänd mot innergården. Bristen på syn kompenseras med ljus och lugn. Kunden har en modern inredning önskas som ett tyst, öppet och oumbärligt utrymme med lite möbler.

Modern inredning med ständig interaktion

liten-möbler-dubbelsäng-glasram-väggdekoration

Samtida konstverk, några böcker och hans skivor. Modern inredning för tysta stunder tillsammans med massor av solljus. Budgeten tillät användning av kostnadseffektiva designlösningar. Lägenheten består av tre olika områden, nämligen badrum-kök, vardagsrum-sovrum och den tredje är terrassen. De två sista interagerar ständigt med varandra, endast åtskilda av ett stort fönster och överdimensionerade persienner på sidan av sovrummet. Den 11 meter långa terrassen förenas med interiören genom kontinuiteten i syntethartsgolvet och parasollet. Solskyddet ger lugna stunder under dagen tack vare det mjuka solljuset. Utsidan och insidan är alltså förenade i ett.

Badrum-små-format-kakel-vit-inredning

Vita armaturer, mycket ljus

 Quaderna -bordet av Superstudio 1970 integrerades i interiören av professorn i början av projektet. Bordsskivan har påverkat designen från plattorna i badrummet och köket. De vita 3 × 3 små formatplattorna har en gallerform och är den enda komplexa strukturen i lägenheten. Badrummet är öppet för sovrummet och låter besökare titta in i badrummet utan dörr eller glasgardiner. Vi observerar samma kakelstruktur i köket, vilket innebär att kontinuiteten i texturen också eftersträvas när plastkåpan flyttas.

en-rum-lägenhet-med-pentry-och-badrum

belysning

Brickorna visar vägen till toaletten. Alla kärl som handfat, kran, toalettbeslag, handfat i badrummet, duschbeslag är alla i mattvitt och är dolda för det mänskliga ögat av en vit filt. Ljuset sprids med LED -belysning på kökshyllorna eller placeras i badrummet. LED -belysning som hänger över fönsterkarmen separerar vardagsrummet och terrassen och förenar de två genom ljuset.

Terrass-i-vit-högglans-golv-korgstolar-terrassmöbler

Parasoll, klätterväxter

Den vintergröna, ljusa klätterväxten, som täcker väggarna och sätter gränserna för den vita färgen i detta projekt, fungerar som ett broräcke på terrassen.

Madrass-istället-för-soffa-för-gästerna-svart-bild-ram

Knep i lägenheten

Tricken i lägenheten är noga utvalda av kunden själv. Den franska konstnären Fabrice Hiber, lärd av professorn själv, iscensätter sin konst i en grafisk framställning på en av väggarna i vardagsrummet. Foto inramat av Daniel Riera hänger över dubbelsängen. Två knep av den kubanska konstnären Félix González-Torres med inskriptionen ”Somewhere Better Than This Place” och ”Nowhere Better Than This Place” hänger på badrumsväggen. Fotot av Hedi Slimane är placerat i akrylglas och fungerar som ett musikbord.

Väggdekoration-pentry-mikrovågsugn-frukt

möbel

Bredvid bordet finns en Muji futonsoffa, helt vit. På terrassen hittar vi två retrostolar från 60 -talet vävda av Raffiapalme som samarbetar med bordet med en militär design.

Madrass-med-kuddar-vita-väggar-blanka-golv-böcker

liten lägenhet i Barcelona med badrum och pentry

litet-fönster-kvadrat-form-sport-skor-radio-sovrum

Entré-dörr-i-vit-lägenhet-minimalismgångjärnsskåp-dörrar-i-vitt