Skapa ett hemmakontor när platsen är begränsad

hemmakontor möbler lite utrymme vardagsrum tv vägg arbetsplats

Idag har arbetslivet blivit mycket mer flexibelt och det finns för närvarande branscher som erbjuder möjlighet att arbeta hemifrån. Även när det inte är exakt så måste du göra något hemma då och då än din arbetstid. Alla som har ett helt rum i sitt hem för arbete eller för kreativa aktiviteter kan betrakta sig som tur. Ett trevligt hemmakontor kan dock inrättas även om det finns lite utrymme. Arbetsplatsen, även om det är i din egen lägenhet, bör erbjuda en optimal arbetsmiljö. När du sätter upp ett kontor hemma handlar det inte bara om möbler och hemtillbehör. Det ska vara praktiskt och vackert på samma gång, så att arbetet också är roligt. Men om rummet är litet eller om ett område måste flyttas i ett annat rum är uppgiften inte lätt.

Inrätta ett hemmakontor: Ett utmärkt exempel från Taiwan

hemmakontor möbler lite utrymme vardagsrum modernt vitt trägrått

Det taiwanesiska arkitektfirman NORDICO har behandlat ämnet “hemmakontor”. I Taiwan, särskilt Taipei, liksom i många andra stora städer har det nu blivit nästan omöjligt att köpa en liten lägenhet och hyrespriserna stiger också snabbare. Du ska vara extremt flexibel och ta allt under ett tak. De taiwanesiska arkitekterna designar funktionella anläggningar i modern, samtida stil som påverkas starkt av skandinavisk design. Rummen är uppdelade mycket praktiskt och tack vare den neutrala färgpaletten ser de rymliga ut och inte alls trånga. Vitt och trä dominerar. Charmiga detaljer som mönstrade keramiska plattor och vackra hemtillbehör i gråtoner ger lekfulla accenter.

Inrätta ett hemmakontor: smart, praktiskt, vackert

hemmakontor möbler lite utrymme golvplattor grå mönster motiv moderna

Ett perfekt hemmakontor kan ställas in även med lite utrymme och det behöver inte vara överdådigt och överdådigt inrett för att erbjuda en kreativ arbetsmiljö. Ett litet område med tillräckligt med dagsljus är vanligtvis tillräckligt och är genomförbart i varje lägenhet och med varje planlösning. Ett arbetsbord i vardagsrummet, som separeras av en liten skiljevägg, erbjuder faktiskt optimal plats för ett hemmakontor. Skiljeväggen går inte upp till taket, utan är cirka 1,50 m hög. På så sätt förhindras inte den naturliga ljusinfallet från fönstret och det är en vänlig atmosfär i båda områdena.

hemmakontor möbler lite utrymme arbetsplats kontor skrivbord ljusa fönster

Möblerna präglas av en enkel, nordisk design. Trots det lilla bostadsutrymmet tillåter de inte att rummen verkar överbelastade eller trånga. Element av naturligt trä som golvbeläggning, tak, skåpfronter etc. ger en mysig touch. Uppmärksamhet på detaljer kan ses i utformningen av varje område. Mönstrade kakel, färgade klädsel, små antika föremål, designlampor, dekorativa element av mässing eller järn ger lägenheten individuell charm och unik karaktär.

hemmakontor möbler lite utrymme kakel golv grå keramik

hemmakontor möbler lite utrymme dela liten lägenhet glasvägg partition

hemmakontor möbler lite utrymme skiljevägg glas kök vitt skandinaviskt

hemmakontor möbler lite utrymme skiljevägg glas modern minimalistisk

hemmakontor möbler lite rymdbord modern skandinavisk minimalistisk gråvit

hemmakontor möbler lite utrymme detaljer modern design minimalistisk vit grå

Inreda ett hemmakontor lite utrymme sovrum dela rum

hemmakontor möbler lite utrymme sovrum skrivbord garderob

hemmakontor möbler lite utrymme badrum kakel vit grå

* Projekt “Flos House” av Nordico