Trendfärg svart i inredning: Lita på en tidlös och elegant design

Om du vill förlita dig på en tidlös men ändå elegant design för din inredning är trendfärgen svart det rätta valet. Oavsett om det är svarta köksfronter eller möbler, ett mörkt vardagsrum eller svart färg på väggen – vi visar vad du bör vara uppmärksam på när du möblerar med svart.

Trendfärgen svart har en speciell effekt på rummen

Trendfärg svart på väggen i vardagsrummet

Färgen svart förknippas ofta med sorg, gotisk stil eller brist på stilmedvetenhet. Den mörka färgen står faktiskt för ädel purism. Kombinerat korrekt kan en no-nonsense design lägga till elegans och karaktär i ett hem. Tack vare diskret återhållsamhet kan du också ställa in specifika färgaccenter och skapa en wow -effekt. Olika färgade möbler, golvbeläggningar eller tillbehör kan bara komma till sin rätt tack vare svart. Så hemligheten ligger i rätt färgkombination. Lägenheten för en ensam man i Kiev visar till exempel allt som är möjligt: ​​I kombination med rika, naturliga färger som vinröd eller antracitgrå har designern gett lägenheten kontrast och dynamik.

På frågan, vilka inredningsstilar och färger harmonisera med varandra, svart är en riktig mångsidig. Färgen matchar såväl den puristiska livsstilen som den koloniala stilen. Du kan inte gå fel med svart i industriella eller vintagestilar heller.

Vilka färger harmonierar trendfärgen svart med??

Svarta möbler i vardagsrummet i puristisk stil

Svart ger mycket utrymme när det gäller att kombinera det med andra färger. Om du vill ha en mer hemtrevlig, varm effekt rekommenderar experter blandningar av grundfärgerna rött, gult och blått. Förutom bensintoner passar svart också bra till grädde eller beige. De naturliga tonerna intensifieras och lägenheten har ett ädelt utseende. Du behöver inte måla väggen svart direkt. Vad sägs om en anläggning i subtila naturliga färger som får det visst med svarta köksapparater eller tillbehör? Även svarta dörrhandtag utstrålar elegans och är ett sätt att få ditt eget hem att se mer modernt ut med små ansträngningar och kostnader.

Vit innerdörr med svart dörrhandtag modernt kök

Det blir särskilt kontrastrikt när du kombinerar svart med vitt. Många möbelbutiker har upptäckt denna trend själva och erbjuder sina kunder till exempel kök där svarta bänkskivor kombineras med vita möbler.

För vilka rum är trendfärgen svart lämplig??

Idéer för att sätta upp en mysig läshörna i svart i vardagsrummet

Den riktade användningen av färgen svart ger varje vardagsrum mer djup och mysighet. Till exempel är en kombination av ljusa möbler och en ljus väggfärg med svarta små möbler och tillbehör möjlig. Resultatet är en harmonisk symbios. De som gillar att ta bilder eller är konstälskare bör också tänka på svartvita fotografier som väggdekorationer. Dessutom finns mattor, kuddar och ullfiltar i etnisk stil.

Trendfärg svart i sängens sängramar och bilder och täcken

Eftersom sovrummet bara ses av många som en tillflyktsort, försummas det ofta när det gäller inredning. Du kan uppnå mycket med en genomtänkt blandning av svarta och ljusa färgkombinationer. Beroende på personlig smak kan till exempel vita, lekfulla möbler och vita tapeter med svarta prickar kombineras och förädlas med mörka ljus. Svart är mindre lämpligt som väggfärg i sovrummet.

Lantligt kök med svarta fronter och vita väggar

Varför måste ett lantkök alltid vara helt vitt? Med svarta skåpfronter, en ljus sittgrupp och moderna plattor håller du dig trogen till den amerikanska lantstilen i köket och skapar fortfarande ett individuellt kök som tydligt sticker ut från andra. Rutiga handdukar och gardiner med grå och vita horisontella ränder passar bra till detta. Ett annat alternativ: vita fronter med mörkt golv. Om svart används mer diskret – till exempel på dörrhandtag, fönsterkarmar, lampor eller små dekorativa element – är färgen även lämplig för badrum och korridorer.