Ardha Chandrasana – Kuinka tehdä ja sen edut

Sana Ardha Chandrasana on johdettu sanskritin sanoista, joissa Ardha tarkoittaa puolta ja Chandra tarkoittaa loistavaa kuuta. Joten yleinen termi, jota käytetään Ardha Chandrasanaan, on myös Half Moon Pose. Tällaiset asennot auttavat paitsi ylläpitämään kehon tasapainoa, myös auttavat taistelemaan monia kehon ongelmia vastaan.

ardha chandrasana

Tämä asento parantaa paitsi energiatasoa myös auttaa elvyttämään huonosta kehon asennosta. Tätä asentoa tulee harjoitella päivittäin, koska se auttaa vahvistamaan hauislihaksia. Jos haluat oppia tällaisen asanan, noudata alla olevia ohjeita:

Kuinka tehdä Ardha Chandrasana

  •  Aseta itsesi matolle seisomaan.
  •  Aseta nyt itsesi kolmion asentoon. Varmista, että seisot pystyssä jalat noin metrin päässä toisistaan. Aseta nyt vasen käsi vasemmalle pakarallesi ja oikea käsi lähes koskettamalla oikeita jalkojasi.
  • Kun teet tämän asanan, ole erityisen varovainen, että kätesi ja olkapääsi on asetettava suoralle linjalle. Jos ei, varmista, että kohdistat kehosi tällä tavalla siirtämällä itseäsi eteen.
  • Hengitä nyt ilmaa kehoosi ja poista oikea käsi hitaasti oikealta jalalta ja aseta se hieman kauemmas oikeasta jalasta, mutta varmista, että se ei ole kovin kaukana, koska saatat menettää hallinnan tai kehon tasapainon.
  • Kun suoritat tätä asanaa, pidä jalat suorana. Varmista, että et taivuta polviasi edes hieman.
  • Yritä hitaasti nostaa vasenta jalkaa ilmassa 90 asteen kulmassa. Sen on oltava suorassa linjassa pään kanssa.
  • Aloita tämän jälkeen vasemman käden nostaminen ilmaan, varmista vain, että se on oikeaa kättäsi vastaavassa linjassa.
  • Katso suoraan ylös vasenta kättä kohti. Pysy tässä lopullisessa asennossa 2-3 minuuttia pidättäen hengitystäsi.

Ihmiset, jotka kärsivät kaulasta tai hartioista, eivät saisi harjoittaa tätä asanaa ottamatta yhteyttä lääkäreihinsä. Jos niska- tai hartiaongelma on ratkaistu, voit aloittaa tämän asanan, mutta vain joogaopettajan ohjauksessa. Puolikuun asentoa tulee harjoitella päivittäin. Hengittäminen sisään ja ulos on erittäin tärkeää, kun suoritat tätä asanaa.

Kuinka tehdä Ardha Chandrasana (puolikuun pose) ja sen edut

Ardha Chandrasanan edut

Joogan harjoittaminen on erittäin hyödyllistä terveydellesi. Se ei ainoastaan ​​auta tekemään kehostasi joustavaa, vaan huolehtii myös pienistä ongelmista ja kehossa esiintyvästä kipusta.

Ardha Chandrasana ei ainoastaan ​​tee selkärangasta joustavaa, vaan huolehtii myös selkä- ja alaselkäkipuista. Tätä asanaa harjoittavat monet lihavat ja terveet naiset, koska se auttaa vähentämään rasvoja vyötäröltä, lantiolta ja pakaralta.

Joten ihmisten, jotka todella haluavat laihtua, pitäisi alkaa harjoittaa tätä asanaa. Monet ihmiset saattavat olla tietoisia siitä, että tämä asana auttaa pitämään kehosi kunnossa. Jos sinulla on jokin ruoansulatus- tai ruoansulatusongelma, aloita Ardha Chandrasanan tekeminen tästä päivästä lähtien.

Se todella auttaa parantamaan ruoansulatusta ja auttaa myös parantamaan tasapainoasi..

Tämä asana tulisi toistaa 3-4 kertaa päivässä. Useimmiten jooga on erittäin hyvää varhain aamulla, mutta jos sinulla on aikaa illalla, muista harjoitella tätä asanaa. Joogan tekeminen tarjoaa sinulle valtavia etuja.

Jos harjoittelet tätä asanaa erittäin aktiivisesti ja säännöllisesti, se voi vain pitää sinut poissa kipuja ja lääkkeitä vastaan. Joten lopeta lukeminen ja aloita tämän asanan harjoittelu tänään.