Chaturanga Dandasana – Kuinka tehdä ja hyödyt

Oletko tehnyt lankkuja? Tämä on kuin lankku, ainoa ero on, että kyynärpäät eivät kosketa lattiaa. Tätä asentoa kutsutaan myös nelijalkaiseksi henkilöasennoksi ja se on hyvä käsivarsille, vatsalihaksille jne. Toisin kuin tavalliset lankut, tässä kyynärpäät ovat suorassa kulmassa.

Nimi tulee pohjimmiltaan sanskritista, jossa “chatur” tarkoittaa “neljä”, “anga” tarkoittaa “raajaa”, “danda” tarkoittaa “sauva” ja lopuksi “asana” tarkoittaa “asentoa tai ryhtiä”. Täällä kädet ja jalat pidetään lattialla, koska ne tukevat koko kehoa. Tämä on melko paljon kuin matala lankku, jossa keho pidetään yhdensuuntaisena koko asennon ajan. Runko lasketaan alas, mutta ei kosketa lattiaa.

Lihavat tai lihavat ihmiset pitävät tätä joogaharjoitusta hieman vaikeana suorittaa, mutta asianmukaisella harjoittelulla se voidaan helposti hallita myös ihmisille, joilla on ylimääräistä painoa. Voit myös kutsua tätä asentoa pushupiksi, koska se näyttää täsmälleen samalta. Tämä on perusasana, joka tulisi suorittaa ennen hyppäämistä monimutkaisiin, koska se rakentaa asevoimaa ja valmistaa sinua fyysisesti ja henkisesti huippuluokan jooga-asentoihin.

Chaturanga Dandasana Kuinka tehdä ja hyödyt

Ihmiset tekevät yleisen virheen tehdessään tätä ryhtiä, joka vajoaa kyynärpäätason alapuolelle, koska he eivät pysty kestämään kyynärpään jännitystä. Kun suoritat Chaturanga Dandasanaa, yritä pitää rintakehä nostettuna. Suosittelemme myös tasaista jakautumista jalkojen ja käsivarsien läpi ja pidä kantapäät myös taaksepäin.

Kuinka tehdä Chaturanga Dandasana:

Tätä asentoa pidetään perusasennona, joka tulisi hallita ennen kuin ryhdyt muihin suuriin jooga -asentoihin. Tässä on, miten aiot tehdä sen.

Ensinnäkin, aivan kuten lankku, kohdista hartiat oikein ja pidä ne hieman ranteiden edellä. Ota jalan keskiosan tuki ja luo oikea tasapaino koko vartalolle. Paina jalkapohjasi taaksepäin kuin työntäisit kehoasi seinää vasten jalan avulla.

Kiinnitä nelipäiset lihakset painamalla kantapäitä. Nyt on aika ottaa alavartalo käyttöön. Yritä pakottaa rintalastasi eteenpäin ja luoda oikea energialinja koko vartaloon ja alaselkään, mukaan lukien lonkat. Perusteellinen mielenlihasyhteys on yksi hänen jooga -asennonsa tärkeimmistä vaatimuksista. Pään ja varpaiden välille on muodostettava oikea energialinja, jotta voit tuntea lihasten liikkeet kehossasi.

Chaturanga Dandasana

Hengitä nyt ulos ja pudota pää olkapään tasolle. Pidä sen lisäksi reiden yläosa ylhäällä äläkä anna niiden koskea lattiaan. Venytä myös tailbonea kohti lattiaa.

Hengitä nyt ulos ja taivuta kyynärpäitä hitaasti, mutta älä ulota niitä rannetason alapuolelle. Pidä ne aina ranteen päällä ja vedä ne sivuja vasten. Laske nyt hitaasti ja kunnolla vartalo pitäen painosi tasaisesti jaloissa ja käsivarsissa. Jatka rintalastan ja pään kruunun saavuttamista ja jatka hengittämistä.

Olet tehnyt sen ja voit palauttaa kehosi alkuperäiseen asentoonsa.

Edut:

  • Tämä on perusasento, joka mahdollistaa mielenlihaksen muodostamisen ja opettaa sinulle oikean painon jakautumisen käsien ja jalkojen avulla.
  • Tämä asento vahvistaa myös käsiä ja jalkoja.