Kuinka harjoittaa Jnana -joogaa?

Jooga on osa muinaista hindulaista filosofiaa. Siinä on useita eri polkuja, jotka johtavat kehosi valaistumiseen tai parantamiseen tai sielusi korjaamiseen. Jooga antaa meille mielenrauhan ja jopa auttaa sieluamme siirtymään korkeammalle tasolle. Kuitenkin eri ihmiset reagoivat eri tavoin erilaisiin joogapolkuihin.

Kuinka harjoittaa Jnana -joogaa

Mikä on Jnana -jooga?

Jnana -joogaa kutsutaan myös Gyaana -joogaksi. Se on yksi neljästä joogapolusta, joista hindulaisissa kirjoituksissa puhutaan. Geeta puhuu sen käytöstä laajentaakseen tietoa omasta ruumiistaan ​​ja sen voimista. “Jnana” tarkoittaa sanskritin kielellä tietoa. Tämä joogapolku perustuu hindulaisuuteen, joka on nondualismi. Sen pääperiaate on “Advaita Vedanta”. “Advaita” tarkoittaa ei -dualistista ja “Vedanta” viittaa Vedic -tietoon. Vashishtha, Adi Shankara, Ramana Maharshi ja Nisargadatta Maharaj ovat Jnana -joogan tärkeimpiä opettajia.

Mikä on Jnana -joogan määritelmä??

Jnana -jooga on yksi kolmesta klassisesta joogalajista, ja sitä kutsutaan ”meditaation joogaksi”. Advaita Vedantan mukaan. Jnana -jooga määritellään “absoluuttiseksi tietoisuustietoisuudeksi”, joka voidaan saavuttaa opiskelun ja meditaation avulla.

Jnana -joogan menetelmät ja vaiheet:

Jnana-jooga on yksi suorista reiteistä valaistumiseen tai itsensä toteuttamiseen. Se auttaa sinua tunnistamaan, mitä jonkun kanssa todella tapahtuu. Se auttaa sinua erottamaan totuuden valheista. Tällä tiellä on kolme päävaihetta.

  • Ensimmäinen vaihe on nimeltään Sravanam, mikä kirjaimellisesti tarkoittaa kuuntelemista. Tässä vaiheessa guru opastaa oppilaitaan oikealle polulle. Hän opettaa opetuslapsilleen kaikki vedoissa mainitut opetukset, kun taas oppilaat kuuntelevat ja omaksuvat kaikki gurunsa opetukset. Tämän polun suurten gurujen käyttämät tarinat ja analogiat on tallennettu ja kerrottu useita kertoja!

  • Toinen vaihe on nimeltään Mananam, mikä tarkoittaa kirjaimellisesti tosiasioiden pohtimista tai korvaamista päässäsi. Tässä vaiheessa opiskelija, joka on nyt oppinut kaiken mahdollisen gurultaan, yrittää pohtia näitä opetuksia. Hän tarkkailee, pohtii ja tekee sitten omat johtopäätöksensä.
  • Kolmas vaihe on nimeltään Nididhyasana, mikä tarkoittaa kirjaimellisesti meditointia. Tässä vaiheessa opiskelija meditoi ja tämä johtaa laajentumiseen totuuteen. Opiskelija mietiskelee gurunsa Brahmanin opetuksia ja hänen mielensä heijastuksia.

Kuinka harjoittaa Jnana -jooga -meditaatiota?

  • Jnana -jooga ei perustu tiettyyn dogmaan, jonka gurut opettavat ja joka sinun on opittava. Se on tapa löytää totuus ja ymmärtää se itse. Jnana -jooga sanoo, että totuus vaatii johdonmukaisuutta. Sillä jotain, joka ilmestyy ja katoaa, ei voida pitää absoluuttisena. Johdonmukaisuus auttaa meitä erottamaan totuuden Mayan illuusioista ”.
  • On totta, että jatkuvasti muuttuvissa ulkonäöissä on myös totuus piilossa! Mutta Jnana -jooga pyrkii löytämään vain absoluuttisen totuuden. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi se saa sinut jatkuvasti kyseenalaistamaan itsesi. Se pyytää sinua olemaan katsomatta kokemuksiasi, jotka muuttuvat jatkuvasti, vaan panemaan merkille käyttäytymisesi, joka pysyy vakiona.
  • Sinun on tarkkailtava, mikä on olennaista kaikille kokemuksillesi. Mikä on yksi yhteys kaikkien välillä? Mikä tärkeintä, se saa sinut kysymään itseltäsi: “Kuka minä olen?”
  • Valmistautuakseen vastaanottamaan Brahmanin opetukset jnana -joogaopetuslapsen on ensin hankittava neljä pelastuskeinoa tai ”Sadhana Chatushtaya”. Näitä ovat “Viveka” tai kyky erottaa oikea ja väärä, “Vairagya” tai välinpitämättömyys ja irtautuminen kaikesta, mikä on maallista, “Shad sampat” tai elämän kuusi hyveitä ja “Mumukshutva” tai palava halu vapautumiseen tai mokša.
  • “Shad Sampat” tai elämän kuusi hyveet sisältävät mielenrauhan, aistien hallinnan, kaiken toiminnan luopumisen viihteen, kestävyyden, uskon ja täydellisen keskittymisen tai keskittymisen vuoksi.

Kun opiskelija on hankkinut nämä neljä keinoa, hän on valmis lähtemään Jnana -joogan matkalle. Toisin kuin perinteinen jooga, johon kuuluu fyysisiä harjoituksia, Jnana -jooga edellyttää, että olet fyysisesti ja psyykkisesti vapautunut maailman arkisista piirteistä. Tämän valaistumisen saavuttamiseen tarvittava aika ei ole kiinteä. Vaikka jotkut saavutetut mielet vaativat vain muutaman päivän, toisilla kestää vuosia tämän tiepolun kulkemiseksi. Jnana -joogan perimmäinen tavoite on saavuttaa piste elämässä, jossa voit vapautua itsesi illuusiosta ja olla avoin totuuden havaitsemiselle.