Kuinka tehdä Vrikshasana ja sen hyödyt keholle

Jooga on ollut osa elämäämme jo pitkään. Menneinä päivinä jooga olisi sairaus, joka parantaisi monia ihmisiä sen luonnollisella auralla ja vielä nykyäänkin se pysyy vahvempana kuin koskaan. Ajan myötä ammattilaiset muotoilivat uusia asentoja ja harjoituksia, kun he saivat selville, kuinka kauniita parannuksia voitaisiin saavuttaa yksinkertaisella venyttelypelillä. Niiden joukossa Tree Pose tai pikemminkin Vriksasana on artikkelimme aihe.

Kuinka tehdä Vrikshasana ja sen hyödyt keholle

Sana “Vriksha” sanskritissa käännettäessä englanniksi tarkoittaisi puuta ja siten Vrikshasana -asana on eräänlainen jooga, joka tunnetaan myös yleisesti puuposeena. Kuten arvattiin, syy siihen, miksi se sai nimensä tällaisessa yhteydessä, liittyy siihen tosiseikkaan, että koko joogarakenne riippuu ja ympäröi seisovan puun kaltaista tai matkivaa henkilöä. Miten se eroaa suurimmasta osasta joogaa, jota kysyt? Täällä tässä joogassa sinun on pidettävä kurkistasi auki toisin kuin useimmat, jotta voit hallita painoasi täysin.

Aloittelijan vinkit Vriksasanaan:

Vriksasana voi olla hieman vaikea suorittaa aloittelijoille. Seuraavat vinkit voivat kuitenkin auttaa sinua ylittämään nämä esteet ja tekemään sinusta täydellisen asanassa. Tutustu alla oleviin kohtiin pitääksesi mielessä kokeilla puuasentoa aloittelijoille:

 • Oikean jalan asettaminen oikealle jalalle voi olla vaikeaa saavuttaa alussa.
 • Yritä tukea seinää tai tuolia ennen kuin voit tasapainottaa yhdellä jalalla yksin.
 • Pidä keskittymäsi edessä olevaan kohteeseen ja keskity hyvin tasapainon saavuttamiseksi.
 • Älä laita jalkaa toisen jalan polven päälle, koska se aiheuttaa polvikipua valtavan paineen vuoksi.

Kuinka suorittaa Vrikshasana:

Noudata menettelyä tietääksesi, miten puuasento tehdään:

 • Aloita joogalla käyttämällä pohjaa, mattoa tai vaatetta ja seiso sen päällä.
 • Pidä alkuvaiheessa kädet rentoina vapaana putoamisen vierelläsi, kun seisot pystyssä selkärangan ollessa huomionarvoinen.
 • Katso suoraan ja löydä itsellesi kohde, jotain, jota tulet tuijottamaan seuraavan minuutin ajan.
 • Pidä vasen jalka edelleen suorana ja kireänä, voit nyt nostaa oikean ja taittaa sen polvilta, jotta voit sijoittaa jalat vasemmalle reiteen, korkealle. Säädä asentoasi.
 • Alkuasennossa saatat tarvita apua, joten ota rohkeasti avosi.
 • Kun olet parantanut asennon, älä käytä enää ulkoista apua. Nosta hitaasti kätesi, molemmat pään yläpuolelle, suoraan ja yhdistä heidät.
 • Tällä tavalla muodostuu venytys, kun alat hengittää ja hengittää ilmaa, joka rentouttaa kehoasi jokaisen hengityksen yhteydessä.
 • Pidä katseesi kiinnitetty edellä mainittuun tavoitteeseen, jotta voit tasapainottaa itsesi helposti.

Viimeisellä hengityksellä laske kädet ja sitten oikea raaja hitaasti alas. Palaa sikiöasentoon ja aloita sitten tällä toisella jalalla tällä menetelmällä.

Vriksasanan edut:

Vrishasana on ihana asana kehon ja mielen tasapainon saavuttamiseksi. Seuraavassa on joitain parhaista puu -jooga -eduista:

1. Parantaa keskittymistä:

Aina kun on olemassa kehon tasapainottaminen ja katse, tiedät hieman yli 1% huolimattomista aivoistasi, ja siksi siihen tarvitaan paljon keskittymistä. Kun tasapainotat itseäsi, katselet tarkasti kohdetta, kun mielesi hallitsee kehoasi. Siksi tämä jooga parantaa ehdottomasti keskittymiskykyäsi.

2. kipulääke:

Haluat tietää, miksi käsivarsien venyttäminen ja asettaminen on kyse. No, usein on päivittäin jännitteitä, joita käymme läpi kehossamme. tämä fyysinen jännitys saa lihakset solmumaan ja aiheuttaa veritulppia ja kipua. Siksi normaalina päivänä tunnemme olomme hyväksi hyvän venytyksen jälkeen. Kun ylläpidämme venytystä ja kanavoimme sisäistä järjestelmäämme, huomaat, että huonot selkä- ja lonkkanivelet toimivat täydellisesti.

3. Neuromuskulaarinen koordinaatio:

Kehomme läpi kulkee hermoja, jotka muodostavat ajatuspankin, ja lihakset yksinkertaisesti työntekijät, jotka noudattavat kehomme sähköisiä impulsseja. Vaikka aivot pyrkivät ylläpitämään kehon tasapainoa, lihakset ja hermot alkavat koordinoida toisiaan estääkseen sinua joutumasta painovoiman uhriksi.

4. Joustavuus:

Muiden vakavien asioiden lisäksi voit tuntea tämän harjoituksen toimivan kohti joustavaa itseä.

Varotoimenpiteet ja vasta -aiheet:

Ennen tämän asanan suorittamista on pidettävä mielessä seuraavat varotoimet ja sivuvaikutukset:

 • Tämä aiheuttaa käsien nostamista pidemmäksi aikaa, mikä ei ole suositeltavaa korkeamman verenpaineen omaaville.
 • Unettomuudesta ja migreenistä kärsivien ihmisten on vältettävä tätä asentoa, koska se voi pahentaa tilannetta.
 • Suorita tämä asana aina tyhjään vatsaan.
 • Sinun tulisi pitää vähintään 4 tunnin väli aterioiden ja asanan välillä
 • Paras aika tehdä tämä asana on aamulla

Vriskshasana on yksi parhaista jooga -asanoista nilkkojen, reiden, vasikoiden ja selkärangan vahvistamiseksi. Sen avulla voidaan venyttää nivusaluetta, reisiä, rintakehää ja lapaluita. Tämä asana parantaa vakauttasi ja auttaa sinua saavuttamaan tasapainoisen kehon, mielen ja sielun. Se myös laajentaa keuhkojen kapasiteettia ja auttaa sinua hengittämään hyvin. Jos haluat saavuttaa pehmentyneet käsivarret ja yläselän lihakset, tämä asana on pakko kokeilla.