Naurujooga – helppo ja yksinkertainen tapa onnelliseen elämään!

Mietitkö mikä on naurujooga? On olemassa vanha sananlasku, jossa sanotaan: “Nauru on paras lääke.” Tämä ei ole vain sananlasku, vaan se on käytännössä totta. Pelkällä 10 minuutin aidolla vatsan naurulla on nukutusvaikutus kehoon ja se edistäisi vähintään 2 tuntia kivutonta unta. Naurujooga perustuu juuri tähän periaatteeseen. Tohtori Madan Katarian aloittama jooga tunnetaan myös nimellä tohtori Madan Kataria Laughter Yoga.

Lääkärit sanovat usein, että nauru on paras lääkemuoto. Tohtori Kataria todella uskoi sen ja alkoi määrätä annoksia. Ensimmäinen askel naurujoogan harjoittamiseen on muodostaa ryhmä. Tällainen jooga osoittautuu aina hyödyllisemmäksi ryhmässä. Kun katsot muita ihmisiä, jotka toimivat ja nauravat kuin tyhmä kanssasi, naurustasi tulee pian aivan aito.

Ensinnäkin sinun täytyy unohtaa koko itsetietoisuutesi ja ymmärtää, että elämä ilman syytä ei oikeastaan ​​ole merkki hulluudesta. Et koskaan tarvitse syytä nauraa, ja tarkoitan todellista naurua, ei vääriä, joita käytät toimistoissa, joissa sinun on pakko nauraa pomosi vitseille, jotka ovat vain surullisia.

Naurujooga tunnetaan myös nimellä hasya -jooga. Jooga on melko yksinkertaista siinä mielessä, että pitkittynyt tahaton nauru tuo fysiologisia etuja.

Naurujoogan perusteet:

Tässä on naurujoogan merkitys. Naurun tiedetään olevan paras lääke stressiin. Olipa kyseessä naurettava tai todellinen nauru, kehosi ei tee eroa, ja siksi kehon on helpompi hyväksyä se ja myötävaikuttaa kehon hyvinvointiin. Naurujoogaterapiaa järjestetään monissa yrityksissä, kouluissa ja jopa vanhuuskodeissa.

Naurun tiedetään vahvistavan immuunijärjestelmää ja vapauttavan myös hyvän olon endorfiineja. Se alentaa myös verenpainetta. Naurujooga sisältää myös syvän hengityksen. Syvä hengitys varmistaa veren hapettumisen, mutta ennen kaikkea nauru lievittää stressiä ja tekee sinusta energisemmän ja positiivisemman.

Naurujooga aloittelijoille: mitä sinun pitäisi tietää

Ennen kuin otat sen vakavasti, tässä on joitain asioita, jotka sinun aloittelijan on tiedettävä. Naurujoogaharjoitukset eivät ole niin helppoja aloittelijoille, ja aluksi on sydämellisesti hyväksyttävä, että tämä muuttaa.

 • Lämmittely on pakollinen. Taputtele ensin käsiäsi tai suorita pienempiä harjoituksia, jotka synkronoivat liikkeesi. Kun aloitat taputtelemalla käsiäsi, (molemmat) se stimuloi käsien akupressuuripisteitä. Tämä johtaa myös energian tason nousuun.
 • Kokeile leijonan naurua. Työnnä kielesi ulos ja pidä suu auki. Ojenna kädet hitaasti ulos, kuten leijonan tassut. Naura vatsastasi.
 • Stimuloi syvää hengitystä. Tämä auttaa tuottamaan suuria vatsan nauruja. Harjoittele syvää hengitystä koko istunnon ajan. Tämä helpottaa pääsyä syvään nauruun.

Naurujoogan edut

Nyt on monia asentoja, joita voit kokeilla nauraessasi. Tässä on joitain naurujoogaharjoitusten luetteloa ja kuinka tehdä naurujoogaa. Lue lisää naurujoogakuvista.

 • Ensin nauru, jooga astuu onnelliseksi. Taputtele sitten käsiäsi sydänchakraasi edessä ja naura sydämellisesti. Keskity vatsaasi ja naura. Keskity sitten sydämeesi ja naura. Jatka vaihtamista näiden kahden välillä ja tunne naurun kulkua vatsasi ja kylkiluiden läpi!
 • Keskity seuraavaksi jalkoihisi, kun painat ne maahan ja päästää ääneen huhuhu!
 • Kun pääsi särkee tai olet liian stressaantunut tekemään mitään, laita vain kätesi päähän ja naura ääneen. Tunne nauru pään sisällä poistamalla kaikki jännitykset ja stressi. Tämä voi olla myös loistava naurujooga stressiin.
 • Sitten voit kumartua kädet kohti maata ja päästää sitten ääneen “hahaha”, kun liikutat käsiäsi ylöspäin kohti taivasta. Tätä kutsutaan naurun aaltoksi. Voit tehdä sen viisi tai kuusi kertaa. Se saa sinut tuntemaan olosi kevyeksi sisällä.
 • Sitten tulee tervetullut nauru. Tämä on eräänlainen kutsuva hymy. Jos olet ryhmässä, katso kaikkia silmiin ja anna heille lämmin, kutsuva hymy. Jos olet kotona, katso peiliin ja hymyile itsellesi!
 • Taivaan nauru on ojentaa kädet ylös niin korkealle kuin ne nousevat ja nauraa sitten ääneen: “hahaha.” Kun naurat, tunnet olosi yhteydessä taivaan positiiviseen energiaan.

Laughing Buddha Yoga on kuuluisa joogastudio, jossa on asiantuntijaopettajia. He opastavat sinua harjoittelun läpi tasaisesti, huumorilla. Heidän kokemuksensa ja tietämyksensä avulla voit kokea käytännön henkiset ja hengelliset näkökohdat. Tämän käytännön myötä näkemyksesi elämästä muuttuu. Näitä voi jopa kokeilla naurujoogana lapsille.

Tässä on mielenkiintoinen asia, jonka haluat ehkä tietää tästä ainutlaatuisesta joogasta. MadanKatrian naurujooga on Worldwide Laughter Yoga Movementin perustaja. Hän tarjoaa yhden hienoimmista valmennuksista tullakseen sertifioiduksi naurujooga -asiantuntijaksi. Tämä varmistaa, että nauruklubisi seuraa ja noudattaa naurujoogan perusteita. Hänet tunnetaan yleisesti “iloisena lääketieteen miehenä”. Pian sen jälkeen joukko nauruseuroja alkoi nousta. Lyhyesti sanottuna hän on mies joogan menestyksen takana.

Naurujoogan tärkein mantra on ”Olkoon kaikki olennot onnellisia. Olkoon nauramisen maailma. ” Ole siis optimistinen! Katso asioiden valoisaa puolta, tunne positiivista energiaa virtaavan ympärilläsi olevan ilman läpi ja auta muita tuntemaan sen läsnäolo!

Kun naurujooga -rutiinisi on ohi, mene mukavaan asentoon ja laula hetken “om”. Tämä auttaa rauhoittamaan kehoasi ja hidastamaan sitä uudelleen. Kun olet valmis, sinusta tuntuu nuorentuneelta ja raikkaalta, koska vain hyvä nauru voi saada sinut tuntemaan olosi.

Naurun jooga -poseja

Naurujoogan terveysvaikutukset:

Nauru vaikuttaa vakavasti kehoosi. Tässä on joitain naurujoogan eduista:

 • Lisää hapen saantia ja verenkiertoa, tämä on yksi hyvä asia joogassa.
 • Se parantaa verisuonten toimintaa ja alentaa verenpainetta.
 • Se lisää energiaasi ja auttaa suojaamaan sydäntäsi.
 • Naurujooga auttaa lievittämään stressiä ja antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä.

Varotoimet ja vasta -aiheet:

Vaikka tämä voi olla hyväksi terveydellesi, tässä on joitain varotoimia ja ristiriitoja, joita naurujooga aiheuttaa.

Varotoimenpiteet:

 • Jos sinulla on verenpaine, pysy kaukana tekemästä tätä.
 • Jos kärsit sydänsairauksista tai niihin liittyvistä ongelmista, älä harjoittele naurujoogaa.
 • Jos tunnet hengenahdistusta, lopeta sen tekeminen heti.

Vasta -aiheet:

 • Jos sinulla on tyrä, älä harjoita naurujoogaa.
 • Jatkuva yskä ja hengenahdistus on toinen merkki siitä, että sinun pitäisi lopettaa tekeminen.

Nauru auttaa sinua tuntemaan itsesi ja maailman paremmin. Se saa sinut unohtamaan kaikki huolesi hetkeksi ja nauttimaan vain elossa olemisesta. Se saa sinut näkemään hyviä asioita ja unohtamaan surulliset hetkeksi, ja se riittää antamaan sinulle toivoa ja parantamaan siten päivääsi!

Nauru on paras lääke, ja tähän mennessä olet ehkä alkanut uskoa tähän periaatteeseen. Kuten olemme aiemmin kertoneet, että naurujooga hyödyttää ryhmää, ja siksi on ihanteellista, että ensin mainostat ja muodostat ryhmän ja otat sitten naurun aidot hyödyt. Joten jaa artikkeli ystävillesi ja sukulaisillesi ja vapaudu stressistä harjoittamalla tätä yksinkertaista joogamuotoa, jota kutsutaan nauravaksi joogaksi stressin poistamiseksi. Kerro meille, mitä mieltä olet tästä tohtori Madan Katarian naurujoogaoppaasta.

Usein Kysytyt Kysymykset & Vastaukset:

Q1. Mitä naurujooga on? Kuinka tehdä naurujooga?

V: Naurujooga tai Hasyayoga on käytäntö, johon kuuluu vapaaehtoista naurua. Naurujooga perustuu luottamukseen siitä, että vapaaehtoinen nauru antaa samat fyysiset ja psyykkiset edut kuin spontaanissa naurussa. Naurujoogaa tehdään yleensä ryhmissä. Jos haluat tehdä naurujoogaa, ryhdy ryhmään, pidä silmäyhteys osallistujien kanssa, pura vitsi tai ala nauramaan vapaaehtoisesti. Pian huomaat, että pakotettu nauru on muuttunut todelliseksi ja tarttuvaksi nauruksi.

Q2. Luettele erilaiset naurujoogatekniikat.

V: Seuraavat ovat erilaisia ​​naurujoogatekniikoita:

Tervehdys nauru: Tässä naurussa kävelet eri ihmisten luo käsivarret Namaste -asennossa ja alat nauraa. Varmista, että sinulla on silmäkosketus toiseen ihmiseen, kun teet tätä naurua.

Leijonan nauru: Tässä naurussa sinun täytyy työntää kielesi ulos, ojentaa kädet ja laajentaa silmiäsi nauraessasi.

Hurinaa naurua: Naura, missä suu on kiinni, ja vain huminaa.

Hiljainen nauru: Avaa suu auki ja naura ilman melua. Tee hauskoja kasvoja ja eleitä katsoessasi toisen silmiä.

Kaltevuus nauru: Aloita hymyilemällä ja sitten hitaasti nauramaan. Lisää hymyilyn voimakkuutta, kunnes olet saavuttanut syvän naurun. Vähennä vähitellen naurun voimakkuutta ja lopeta hymyillen uudelleen.

Sydämestä sydämeen naurua: Siirry lähelle toista, pidä kädestä ja naura sydäntäsi. Jos olet mukava, voit jopa halata kyseistä henkilöä nauraen.

Q3. Mitä nauraa Buddha Yoga Studio?

V: Laughing Buddha Yoga Studio on paikka, jossa on lämmin lämpötila ja joka on ihanteellinen joogan harjoittamiseen. Paikan lämpötila on vakio 78-80 astetta, eikä se ole niin lämmitetty, että se voi rasittaa kehoa. Se on ihanteellinen lämpötila joogan harjoittamiseen.