Prasarita Padottanasana – Kuinka tehdä ja hyödyt

Prasarita Padottanasana tai leveäjalkainen eteenpäin taivutettu asana tai jooga-asento on yksi kaikkien aikojen tehokkaimmista ja monimutkaisimmista jooga-asennoista. Tämä joogaharjoitus on hyvä jaloille, nivusille ja myös alaselälle. Useat ihmiset ovat harjoittaneet prasarita padottanasanaa iästä lähtien, ja sillä on positiivisia vaikutuksia useisiin haitallisiin sairauksiin.

Prasarita Padottanasana Kuinka tehdä ja hyödyt

Se sopii sekä miehille että naisille ja sitä tulisi harjoitella joka aamu. Tätä puoliksi käänteistä asana- tai jooga -asentoa suositellaan pääasiassa masennusta tai turvattomuutta käsitteleville ihmisille. Ihmisille, jotka harjoittavat persoonallisuuden kehittämiskurssia, suositellaan myös suorittamaan tämä asana kahdesti päivässä.

Uskotaan, että tämä erityinen asento rakentaa jotenkin mielen ja kehon välisen yhteyden ja parantaa harjoittajan keskittymiskykyä. Tässä asanassa jalat ja pää pidetään lattialla, kun taas muuta kehoa avustavat lonkat ja selkälihakset. Sirsasana, joka on toinen tehokas jooga -asento, tulee tämän asennon jälkeen, ja sitä pidetään hyvänä lämmittelynä tai parhaana aloituskohtana ennen hyppäämistä Sirsasanaan.

Tämän käänteisen jooga -asennon kautta hamstring ja alaselän lihakset venytetään ja vahvistetaan. Tämän asanan asianmukainen harjoittelu viilentää tehokkaasti kehoa ja antaa keholle esteettisiä ominaisuuksia. Prasarita Padottanasanan asianmukainen harjoittelu viilentää mielen ja antaa levon ja rauhan tunteen.

Kuinka tehdä Prasarita Padottanasana:

Ensinnäkin sinun on seisottava kädet vyötäröllä. Tarvittaessa venyttele hieman ennen tämän käänteisen jooga -asennon suorittamista. Nyt levitä jalat leveästi toisistaan ​​sisäänhengityksen aikana. Hengitä ja venytä selkärankaa ja tuo lonkat eteenpäin.

Toinen vaihe edellyttää, että vapautat kädet ja asetat ne lattialle koskettamalla maata vain sormenpäilläsi. Jos sinulla on lyhyt korkeus, voit käyttää kosketukseen yksinkertaisesti tiiliä tavallisen lattian sijaan. Kädet tulee asettaa hartioiden leveydelle.

Pidennä nyt jalkoja ja nosta hitaasti rintakehää. Pidä selkä jäykänä ja yritä katsoa ylöspäin. Ota pää lattialle taivuttamalla kyynärpäät tukemaan vartaloasi. Aseta pään kruunu lattialle ja yritä asettaa käsi jalkoihin. Säilytä tämä asento 30-40 sekuntia. Älä paina liikaa käsiä. Yritä pitää mahdollisimman paljon painetta jaloissa.

Nouse nyt hitaasti nostamalla päätäsi ja suoristamalla kyynärpäät ja käsivarret. Jos olet aloittelija, kädet ovat kipeät nyt.

Edut:

Tällä joogaharjoituksella on paljon etuja. Joitakin parhaista eduista keskustellaan alla.

  • Ensinnäkin tämä käänteinen jooga -asento vähentää masennusta ja lisää itseluottamustasi.
  • Toiseksi hermosto virkistyy tästä asennosta ja sydän ja keuhkot sähköistyvät. Ihmiset, jotka kärsivät verenpaineongelmista, pitävät tätä joogaharjoitusta erittäin hyödyllisenä, koska se vähentää tehokkaasti verensokeria.
  • Prasarita Padottanasana harmonisoi myös vatsalihaksia ja lievittää myös päänsärkyä, joka johtuu liiallisesta stressistä.
  • Koska tähän joogaharjoitukseen liittyy paljon venytystä, leveäjalkainen eteenpäin taivutettu jooga-asento vähentää onnistuneesti alaselän kipua.