Att göra en julgran av papper: 26 DIY -idéer för en mini -julgran

Julgranen anses vara den absoluta klassikern för jul, den tillhör helt enkelt vinterhusdekorationen och kommer garanterat att öka förväntan på högtiden. Vi erbjuder dig en DIY -idé som du och din familj kan få i julstämning: Du kan göra en julgran av papper och på så sätt skapa en mysig atmosfär i dina egna fyra väggar. Papperets julgran är ett billigt, barn- och djurvänligt alternativ till juldekorationer av glas och ett bra komplement till julgransdekorationer av trä eller tyg. Vi visar dig 26 steg-för-steg-instruktioner gjorda av kartong, kaffefilter och mjukpapper. Låt dig inspireras av idéerna och trolla fram en inbjudande och festlig atmosfär!

Gör en julgran av papper: Gör din egen mini -julgran av kartong

Fällbart julgranspapper Gör en mini -julgran av kartong och dekorera med glitter

Hembakade dekorationer av papper ger ditt eget hem en omisskännlig charm. Nästa DIY -guider som vi har satt ihop åt dig är det perfekta tidsfördrivet på regniga helger för hela familjen. Skapa en mysig och välkomnande miljö och låt barnen hjälpa till. Du kan vika ihop granar och göra en krans av dem. Eller så kan du ordna julgranarna i huset på kaminhyllan, matbordet eller i fönsterbrädan. Pappers juldekorationer håller länge och tål värme och kyla utan problem.

Tinker julgran ur papper: modern julgran för dekoration i stil med “vinterunderland”

Klipp ut julgranar från papper och vik ihop dem Instruktioner och DIY -idéer

Det första slöjdprojektet är klart på några minuter och är idealiskt för kompletta nybörjare eller för familjer med barn i dagisåldern. Dessa granar ser väldigt moderna ut och kan krydda inredningen i skandinavisk stil. De ser särskilt effektiva ut i kombination med träfigurer som renar, isbjörnar och pingviner. Du kan gruppera flera julgranar i olika storlekar i mitten av bordet eller placera en pappersgran framför varje tallrik och skriva ner gästens namn på den.

Tannenbaum papper tinker på shashlik spett stick idéer för mini julgran

Till en julgran av papper behöver du följande material: kartong, sax, träspett i trä och träbitar med ett förborrat hål där kebabspetsen passar. Du behöver fortfarande ett varmt lim, en penna med suddgummi och en mall som du kan göra själv eller skriva ut. Så här är julgranarna gjorda: Spraya först shashlikspetten och träkuben med guldspray och låt dem torka åt sidan. Överför sedan mallen tre gånger på kartong, klipp ut de tre detaljerna och vik dem på mitten. Limma sedan ihop de tre detaljerna med lim för papper och fäst dem på Schaschlick -spetten med det heta limet. Du kan gruppera de färdiga julgranarna och ställa upp dem på kaminhyllan eller skryta med dem som solister på soffbordet.

Gör en julgran av papper själv: hantverksidé med crepe -papper

Tannenbaum papper tinker Instruktioner för placeringskort av silkespapper

Nästa dekorationsidé ger variation till festbordet. Dessa söta julgranar kan tinker med silkespapper och kan användas som moderna bordskort. De är också den perfekta dekorationen för firmafesten. Du behöver följande material: crepe -papper, fineliner i silver, lim, sax, Schaschlick -spett, kartong och individuellt inslagna choklad.

Gör julgranspapper självpapper, skapa idéer för festliga bordsdekorationer, skapa egna bordskort

Så här görs de söta granarna: Skär korvspetten i två. Skär flera remsor 30 cm långa och 5-6 cm breda från grönt crepe-papper. Klipp papperet 3 – 4 cm på längden, lämna en marginal på 1 cm. Applicera lim för papper och trä på kanten och linda remsan runt shish kebabspetten. Tryck försiktigt med fingrarna tills limmet torkar och lägg sedan shashlikspetten i ett chokladgodis. Klipp ut ett platskort från kartongen och lim det på toppen av julgranen med lim. komplett!

Vikande julgran av papper: väggdekoration i stort format

Gör en julgran av papper och sätt den på väggen Steg för steg -instruktioner

Drömmer du om ett stort julgran, men tyvärr finns det inte plats för det? Nästa hantverksidé kan vara precis rätt för dig. Gör en julgran av papper och klistra den på väggen i vardagsrummet. Det ser inte bara super modernt och snyggt ut, det är också väldigt praktiskt. Så du behöver inte oroa dig för lagringsutrymme, för till skillnad från en konstgjord julgran tar pappersjulgranen väldigt lite plats. Samtidigt tål den mycket länge och är därför mycket lämplig som ersättning för en riktig julgran. Dess enda nackdel: en julgran av papper kan inte dekoreras. Men du kan visa upp de festliga julgransdekorationerna på en stol.

Gör julgranspapper, fäst det på väggen Instruktioner för stort julgran

Till julgranen av papper behöver du 11 gröna A4 -ark, transparent tejp och en häftapparat. Lägg det första arket på bordet och börja vika det på längden. Lim sedan A4 -arket på botten av väggen. Fortsätt tills du har vikt alla kartongark och fäst dem på väggen med tejpen. Du kan häfta trädtoppen tillsammans med häftapparaten och sedan fästa den på väggen. Komplett! Om du känner för det kan du dekorera julgranen med en stjärna av papper, en krans av pomponger eller en lampsträng. Och till jul kan du helt enkelt ordna presenterna framför granen.

Julgran av papper: gör din egen julgran av musikpapper

Gör en julgran av musikpapper själv Instruktioner i flera enkla steg

Om du vill dekorera festbordet traditionellt till jul, är nästa idé för dig. Gör en julgran av musikpapper, vilket ger julbordspyntet en klassisk touch. Du behöver bara musikpapper, glitterpapper eller vitt kartong, glitterpulver, garn och, om du vill, mistel, eukalyptusblad eller färska blommor som du också kan försköna julgranen med. För denna hantverksidé behöver du fortfarande sax och lim för papper.

Gör ditt eget julgran av musikpapper, vik ihop kottar, dekorera hantverksidéer med barn till jul

Så här är den vackra julgranen gjord: Gör först en kotte av musikpappret och limma ihop ändarna. Skär en stjärna ur den vita kartongen och strö över den med glitter. Du kan valfritt klippa ut stjärnan från glitterpapper (finns i alla hantverksbutiker). Limma sedan stjärnan ovanpå toppen av konen. Använd saxen för att klippa tre små hål i konen och därigenom dra i snöret. Fäst sedan blommorna eller kristallgrenarna efteråt. Om du vill kan du också klippa ut etiketter från brun kartong eller förpackningspapper och märka dem med gästnamnen. Lägg julgranarna som bordskort på gästernas tallrikar.

Gör din egen julgran av papper och köksrulle

Gör julgranspapper Gör dina egna kottar av kartong och håll dig till köksrullen

Om du kan göra en kon själv, kommer du också att lyckas med nästa hantverksidé utan problem. Det är ett alternativ till julgranen gjord av musikpapper. Du behöver A4 -kartong i följande färger: 12 i mörkgrönt, 10 i grönt, 8 i gräsgrönt, 6 i ljusgrönt och 4 i resedagrönt. Du behöver också ett rött band av glitterpapper, tre kökspappersrullar, varmt lim eller lim för papper, transparent dubbelsidig tejp, sax eller en hantverkskniv.

Tinker julgranidéer och instruktioner med kartong och kökspappersrulle gör en stor julgran själv

Så här är julgranen gjord: Forma först kottar av alla kartongblad. Limma pappershanddukarna ovanpå varandra och låt dem torka. Limma sedan först de 12 kottarna av mörkgrön kartong runt pappershandduksrullen. Limma sedan de 10 gröna kottarna runt köksrullen och lämna ett mellanrum på 8 cm mellan första och andra raden (dvs mellan de mörkgröna och gröna kottarna). Fortsätt med gräsgrönt, sedan ljusgrönt och sedan reseda gröna kottar. Lim sedan det röda bandet på toppen av trädet.

Julgran av papper: vikande origami -julgran

Vikande julgranspapper DIY -instruktioner från kartong för att vika ett mini -gran

Hantverkare som vill dekorera sitt julbord i skandinavisk stil kommer säkert att gilla nästa hantverksidé. Charmiga julgranar kan vikas av kartong eller origamipapper. Om slutresultatet ser för enkelt ut för dig kan du också dekorera din julgran med en origamistjärna. Papperets julgranar passar harmoniskt in i puristiska och minimalistiska bordsdekorationer och kan iscensättas som solister eller grupperas. De ser särskilt snygga ut när de är gjorda av kartong i olika nyanser av samma färgfamilj.

Gör en julgran av crepe -papper

Att göra en julgran av silkespapper Instruktioner för att dekorera julpysselidéer för barn

Färgglada och charmiga dekorationer kan trollas fram av siden eller krepppapper. Med lite skicklighet kan du också göra ett modernt julgran själv. Vi förklarar hur man gör. Skapa först en mall och klipp ut två detaljer från vit kartong. Klipp sedan ut ytterligare 20 detaljer från crepe eller silkespapper. Limma tio av dem till den första och ytterligare tio till den andra kartongdetaljen. Limma sedan ihop de två kartongdetaljerna. Du kan effektivt iscensätta granen i en minirottingkorg med konstgräs.

Gör en julgran av papper med barnen

Tinker julgran Papper instruktioner Klipp ut detaljer Hantverksidé för platskort

Har du barn på dagis eller grundskola? Då letar du säkert efter fritidsaktiviteter för regniga helger. Nästa hantverksidé för en färgglad julgran i papper är idealisk för barnfamiljer. Du behöver följande material: En mall för julgranen som du kan skapa eller skriva ut själv, en mall för stjärnan, tvåfärgad kartong eller glitterpapper och en sax. Klipp helt enkelt ut mallarna för julgranen från kartongen eller glitterpappret, klipp sedan den första detaljen längst ner och den andra – högst upp och anslut dem till varandra. Fäst sedan stjärnan som du skär ur gul kartong. Om du vill kan du göra tanenn -träden av vit kartong och barnen kan måla kartongen.

Gör en julgran av en engångskopp

Tinker en julgran ur en engångskopp med knappar dekorera hantverksidéer för barn

Svårt att tro, men sant – enkla engångskoppar kan förvandlas till glada, färgglada julgranar. Du behöver bara lim, en engångskopp, samma modellknappar i olika färger och storlekar, kartong i grönt och glitterpapper i guld. Skär en bred remsa ur kartongen och använd den för att slå in engångskoppen. Limma sedan ihop kartongens två ändar. Fäst knapparna på koppen. Till sist återstår bara att klippa ut en stjärna ur det gyllene glitterpappret och placera den i mitten av koppen. komplett!

Gör en mini -julgran själv av kaffefilter och drivved 

Gör en mini -julgran av kaffefilter själv

Älskar du vintage julpynt? Då är nästa exempel för dig. Du behöver trädgrenar, kartong, trädskivor, kottar, musikpapper, hjärtan och stjärnor av trä och kaffefilter för att trolla fram dessa vackra mini -julgranar av papper. Följ steg-för-steg-instruktionerna nedan och gör en underbar juldekoration som kommer att ge en romantisk touch till dina egna fyra väggar.

Gör en julgran av papper: Gör din egen julgran av kaffefilter

Gör julgranspapper själv Gör en mini -julgran av kaffefilter och fäst instruktionerna på trädstamplattan

Gör en julgran av papperskottar – Snabb hantverksidé med glitterpapper

Gör julgranspapper, dekorera med rester av förpackningspapper och limma pysselidéer för barn i grundskolan

Nästa julgran av glitterpapper eller kartong kan trollas fram på några minuter. Allt du behöver göra är att klippa ut de enskilda detaljerna och göra kottar av dem. Sedan återstår bara att placera kottarna ovanpå varandra.

Julgran gjord av papper och matchande papperskrans

Tannenbaum papper tinker idéer för snabba juldekorationer att göra själv

En julgran av papper pryder bordsdekorationen och fullbordar juldekorationen i huset. Vi har redan visat dig många idéer för en mini -julgran, från modern till vintage. Så alla kan välja rätt enligt sina egna preferenser. I fotogalleriet nedan kan du hitta fler fantasifulla idéer för kreativa juldekorationer som du kan göra tillsammans med barnen och familjen. Låt dig inspireras, välj ditt favorithantverksprojekt och överraska dina gäster med ett hemlagat mini -julgran!

Gör en julgran av färgad kartong 

Tannenbaum papper tinker idéer med omslagspapper dekorera mini julgran till julbordet själv

Gör en julgran själv av papperstallrikar: Instruktioner

Tannenbaum -papper gör mini -julgran av papperstallrikar själv Instruktioner

Vik origami -julgran från papper 20X20

Julgranspapper tinker vik upp origami idéer festliga bordsdekorationer

Vik julgranen ur kartongremsor

Julgranpapper tejp idéer origami vikningsinstruktioner

Steg-för-steg-instruktioner för jultomten i kartong 

Gör en julgran av papperstejp själv.Instruktioner för en julgran med pärlor

Gör din egen upplysta julgran: Julgran av kartong och Ikea -lampa

Tinker julgran av papper idéer för stora julgran med Ikea lampa

Hantverksinstruktioner för julgranen av Ikea lampa och vit kartong

Gör en julgran av papper med ikea lampa belysning instruktioner