Däck till jul: bra idéer för festliga bordsdekorationer

Planerar du ett stort firande till jul och har hela familjen redan bjudit in? Sätt på en stämningsfull dekoration för festbordet. Oavsett om det är romantiskt med lyktor, modernt med glittrande silver accenter och origami -julgranar, klassiker med bänklöpare med rutiga mönster eller puristiska med naturmaterial: ett snyggt julbord kommer garanterat att ge komplimanger. Vi visar dig 10 idéer för vackert dukade julbord i olika stilar och förklarar hur du kan återskapa arrangemangen hemma. Låt dig inspireras och välj ditt favoritlook.

Festligt dukat bord till jul: moderna bordsdekorationer i grönt och guld

dukat bord för julfestliga bordsdekorationer i grönt och guld med upplyst bordslöpare

Festbordet lyser i grönt och guld, vackert traditionellt och ändå underbart filigran. Vårt tips: För att det enkla färgschemat inte ska se tråkigt ut kan du variera de gröna nyanserna från gräsgrönt till smaragdgrönt. För att julbordet ska se modernt ut är du beroende av dekorationer av metall, glas och papper. Tillsammans med matchande porslin blir resultatet en särskilt harmonisk helhetsbild. Bordsdekorationen är inbjudande och skapar en mysig atmosfär, så att både familjen och eventuellt andra gäster känner sig bekväma.

Däck till jul i guld- och grön festlig bordsdekoration med LED -ljuskedja under bordsskenan och LED -julgran

Om du är förtrollad av den festliga dekorationen kan du återskapa utseendet i några steg:

1. Köp en vanlig vit bordslöpare och stämpla olika julmotiv som stjärnor eller snöflingor på den. Limma en rad ljus på baksidan av bordslöparen.

2. Dekorera bordet med genomskinliga glasbollar och gröna doftljus i form av en julgran.

3. Du kan också visa moderna metallgranar på trädstammskivor på det moderna julbordet. Alternativt kan du göra en julgran av en rund flaskborste, måla den grön och placera den i en värmeljushållare.

3. Gör papperskort och dekorera dem med julmotiv. Vik ut små diamantformade kartonger ur kartong, fyll dem med godis och bred ut dem på tallrikarna.

Vackert dukat bord till jul: Puristiskt vackert med keramiska vaser som accent

festlig bordsdekoration med vintergröna trädgrenar och gyllene keramiska vaser och bestick av guld och en servett vikt som en julgran

Nästa festbord är rent enkelt och ändå väldigt elegant och glamoröst. Den vita bordslöparen i fuskpäls erbjuder den perfekta bakgrunden för den återhållsamma julpynten med naturmaterial. Samtidigt skapar det en atmosfär av trygghet med sin trevliga känsla och attraktiva utseende. De vita porslinsvaserna passar perfekt till det och ger en annan puristisk touch till bordsdekorationen med sitt enkla formspråk. Cypressgrenar lossnar det minimalistiska färgschemat. Gyllene klockor, telys eller lyktor kan ordnas stilfullt emellan. Det gyllene besticket och de snyggt vikta pappersservetterna avrundar den puristiska ensemblen.

dukning för julklockor och cypressgrenar och servetter vikta som en julgran

Så här kan du ställa upp ett puristiskt julbord:

1. Kombinera vita porslinsplattor med guldbestick. För att göra detta, ordna bestick i guld.

2. Vik servetterna till en julgransform.

3. Spraya spetsarna på cypressgrenarna med konstsnöspray och ordna dem i vaser av olika höjd.

4. Strö strass, kristaller, gyllene julklockor eller andra dekorativa element som kommer att skimra något på festbordet.

Bordsdekoration med klockor och bordslöpare av konstpäls och keramiska vaser besprutade med guld

Om du vill kan du också färga den nedre delen av de vita porslinsvaserna i guld. För att arrangemanget ska se mer omfattande ut kan du kombinera vaser i olika höjder. Alternativt kan du också ordna vita vinterblommor som julstjärnan i vaserna. Om du inte har en konstsnöspray hemma kan du uppnå en liknande effekt med bomullsull. Små porslinsskålar med bär kan ge ett färgstänk till julbordet.

Festligt julbord: accenter i metallfärger

Juldekoration dukning med lyktor med doftljus och konstgjorda julgranar och cypressgrenar och gyllene bestick

Om resten av bordsdekorationen hålls enkel kan du modigt experimentera med dekorationer i metallfärger. Ordna konstgjorda julgranar i olika höjder i silver, gammalt guld, koppar, mässing och guld på festbordet. Se till att de metalliska nyanserna harmoniserar med varandra. En krans av grangrenar kan visuellt ansluta de enskilda dekorativa elementen och skapa en sömlös övergång mellan julgranarna. Vita telys, lyktor och höga ljusstake gör att den glamorösa dekorationen gnistrar särskilt vackert.

Juldekorationsbord i grönt och guld med konstgjorda julgranar av papper och små kransar av lagergrenar och trädblad som platskort

Så här kan du göra den festliga bordsdekorationen i guld själv:

1. Gör flera papperskottar av olika höjd. Dekorera några av dem med guldtape, spraya andra med falsk snö och dekorera det tredje med paljetter och glitterspray. Visa papperets julgranar i mitten av bordet.

2. Drapera en krans av grangrenar och andra vintergröna växter runt mini -julgranarna.

3. Häng upp små kransar av rododendrongrenar på stolarnas ryggstöd.

4. Skriv namnen på gästerna på trädblad och ordna bordskorten på tallrikarna.

5. Fyll i luckorna på festbordet med vind- och telys.

Vackert dukat bord till jul: Vintage -touch med julpynt i silver

festligt dukat julbord i silver med konstsnö, vackra bordsdekorationer i grönt och silver

Juldekorationen i silver ger en touch av det förflutna i dina egna fyra väggar. Den charmiga ensemblen smälter in harmoniskt med lägenheter i gamla byggnader och inredning i chaletstil. Om du väljer ett glamoröst dukat bord måste du lita på klassiska dekorativa element. Filigran rådjur och ängelfigurer dekorerar festbordet och moderna konstgjorda julgranar med strass ger julbordet glans. Perfekt för detta: En krans av grangrenar och tygservetter ton-i-ton med granen grön. Pepparkakshus på tallrikarna välkomnar gästerna.

Dukat bord till jul i puristisk bordsdekoration i silver

Så här ser du ut:

Dra först en krans av tallkottar och grönska i mitten av bordet. Spraya spetsen på grangrenarna med konstsnö och tallkottarna med sprayfärg i silver. Ordna sedan olika dekorativa element runt kransen: djurfigurer, gamla silverbollar och kristallstjärnor. Du kan strategiskt placera flera kopparljus bredvid tallrikarna så att gästerna kan njuta av det mjuka levande ljuset på kvällen.

Gör moderna bordsdekorationer av papper själv

dukat bord för julen moderna bordsdekorationer gjorda av papper festlig hantverk idé

Nästa julbord ser också modernt ut. Rosa kvartskristaller och futuristiska julgranar av papper utgör en attraktiv ensemble. En krans i himmelblå inramar den moderna dekorationen och sätter färg accenter på bordet. Transparenta glasbollar, gyllene bestick och vita porslinsplattor med gyllene ränder kompletterar arrangemanget. Rådjurshornfigurer av koppar ser också bra ut på det moderna julbordet.

Festligt dukat bord med en nostalgisk touch: dekoration i silver och blått

Dukat bord för juldekorationer i blått, silver och vitt

Dekorationen i silver, vitt och blått ser nostalgisk och modern ut på samma gång. För att återskapa det romantiska utseendet, kombinera gamla trädekorationer och vintagevaser med moderna ljusstakar och minimalistiskt bestick. Du kan också lägga till en personlig touch på julbordet med hemgjorda dekorationer. Denna festliga dekorationsidé är perfekt för matplatser med ett vitt matbord och vita stolar i skandinavisk stil.

festliga bordsdekorationer med julkulor i isblått och silver och höga ljus i ljusstakar av glas. Idéer för moderna adventsarrangemang

Festbordet i blått och silver kan ordnas snabbt. Allt du behöver är juldekorationer, en modern ljusstake, grå ljus, flera dekorativa figurer, en vit bordsförare, gröna trädgrenar (lagrar, cypresser, till och med eukalyptus) och kakskärare.

En minimalistisk adventskrans är mittpunkten på julbordet, så lägg den i mitten. Du kan antingen köpa en modern ljusstake eller göra ljusstaken själv. Du kan visa moderna hjortfigurer på båda sidor och sprida bollar runt dem. Strass kommer också att ge bordet ett fint, glamoröst utseende.

Idéer för vintage bordsdekorationer med en kakskärare som servettring och blå bollar och en hjortfigur av mässing

Försköna bordet med vackra stjärnformade kakskärare. Tillsammans med bomullsgrenar och färska trädblad bildar de en vacker vinterensemble på tallrikarna. Färgduon av grönt och silver ser traditionellt vackert ut och lossar det annars för coola utseendet på julbordet. Naturmaterial som tallkottar kan skapa en mysig atmosfär.

Däck till jul: festlig dekoration med vintergröna häckväxter

Däck till jul i guld och smaragdgrönt med riktiga växter

Inte bara den traditionella granen kan ge jularrangemanget en naturlig touch. Vintergröna häckväxter erbjuder ett alternativ till det klassiska julpyntet och är också ett fint blickfång på bordet. I nästa festarrangemang spelar därför små lådträd i krukor huvudrollen. Gyllene djurfigurer och många pelarljus kompletterar ensemblen.

Däck till jul med kottar och mossbollar och gyllene dekorativa figurer

Mossa i dekorativa glasskålar, små lådträd, torra blommor och kottar med konstsnö är riktiga blickfång på festbordet. En bordslöpare med blommotiv ger den perfekta grunden och låter den fantasifulla dekorationen komma till sin rätt. Hemmagjorda ljusstakar av betong, lyktor och doftande pelarljus ger variation till festbordet.

dukat till jul med lyktor och vaser och häckväxter

Hur man återskapar utseendet: Stämpla blommönster på den vita bordslöparen och låt det torka. Sedan färg giraffer dekorativa figurer (du kan också använda gamla barnleksaker som dekorationer). Måla lyktorna i smaragdgrönt och ordna doftande pelarljus på bordet. Spraya grangrön med konstsnö och strö flera grangrenar på bordet för att fylla i luckorna mellan lådträden.

Oavsett om det är modernt, klassiskt, med en rustik touch eller snarare eklektisk: Ett festligt dukat bord för julen bör framför allt vara inbjudande och skapa en mysig atmosfär. Om du planerar en fest hemma inte bara till jul utan även till nyår kan du använda samma dekoration. I det här fallet väljer du en vinterborddekoration med glittrande element och blommor.

Vinterborddekoration med blommor

dukat bord till jul med färska blommor och servetter i svartvitt

Om du traditionellt behåller ditt julbord i rött, vitt och grönt, men skulle vilja ge bordet en modern touch i år, kommer du säkert att gilla nästa arrangemang. Denna juldekoration med färska blommor lämnar gott om plats för enskilda accenter och förtrollare med glada julfärger och festliga motiv.

Däck till jul med röda gerberor med blomsterarrangemang besprutade med frostspray

Hur man återskapar utseendet: Gör först flera konstgjorda julgranar av runda flaskborstar. Spraya granarna med konstsnö och ordna dem i syltburkar. Kombinera servetter med rutiga ränder, en vit duk och guldunderlägg för tallrikarna. Visa upp flera röda blommor i en vas. Röda gerberor är perfekta. Dekorera bordet efter dina egna preferenser med andra dekorativa figurer med vintermotiv.

Försköna julbordet med vinterdekorationer gjorda av naturmaterial och konstgjorda träd gjorda av flaskborstar

Däck till jul med röda gerberor med konstsnö och en rutad servett

Festligt dukat bord till jul: arrangemang med nypon och grangrön väcker magin i klassiska bordsdekorationer

perfekt dukat bord till julidéer för vackra festliga bordsdekorationer med kristallvaser och lyktor och nypon och grangrenar och silverljushållare

Julklockor, lyktor och ljus skapar en festlig stämning

Perfekt dukat bord för julidéer för puristiska bordsdekorationer med nypon och grangrenar och servetter av tyg i lantlig stil

Magisk vinterdekoration med klassiska julfigurer

Festligt julbord med porslinsdekorationer och trädstam och kottar och konstsnö

Konstgjorda granar, kottar, grangröna, äkta trädstammar och lykta vid festbordet

Juldekorationsbord i grönt och guld med trädstammar och konstsnö och lyktor och dekorativa figurer av porslin

Festlig dekoration i klassisk stil med lekfulla diamantmotiv och riktiga blommor

Idéer till ett perfekt julbord med servetter av tyg med rutiga mönster och torr ros på tallriken och riktiga blommor och jularrangemang med cypressgrenar och nypon

Torra blommor och röda kristallglas sätter accenter

vackert dukat bord till jul Perfekta idéer för bordsdekoration med torra blommor på tallrikarna och duk med rutiga mönster

Elegant arrangemang med julstjärna och bomullskvistar och liljekonvaljer

Däck till jul med guld accenter och porslin rätter

Glasen är dekorerade med guldprickar gjorda av washi -tejp, ljusen är dekorerade med paljetter

Däck till jul med äkta blommor julstjärna i guld, pärlvitt och grått

Festliga bordsdekorationer för purister i guld och grönt

Däck till jul med cypressgrenar och guldbollar och lyktor

Garland av grangrön på julbordet

festliga bordsdekorationer med färska kvistar och silverstjärnflingor som servettringar och vita keramiska tallrikar

Romantik i vintagestil: festliga bordsdekorationer

Däck till jul med små kottar med konstsnö och lyktor

Klassiker med rutmönster och kottar 

Perfekt dukat julbord Idéer för klassiska bordsdekorationer med träsläden fulla av kottar och riktiga granar och lyktor och rutad bordsduk och tinghållare gjord av pilgrenar

Traditionella bordsdekorationer i rött och guld

perfekt dukat bord för juldekorationer dekorera ljus med guldspray och servett med ren servettring

Julgran gjord av nypon och bär

Perfekt dukat bord till jul Gör ditt eget mini -julgran av nypon och bär och knyt servettringar från pilgrenar