Dekorera pulkan till jul – 14 stämningsfulla idéer för inne och ute

idéer för att dekorera pulka till julens naturmaterial

Vill du försköna lägenheten och husets entré med en original dekoration till jul och letar du efter inspiration och tips? I den här artikeln har vi sammanställt fantastiska juldekorationsidéer med en gammal släde som gör ditt hem på julstämning. Hur du kan dekorera en släde till jul och integrera den i juldekorationen visas i artikeln!

måla pulka göra juldekorationer själv

Alla som bor i regioner med mycket snö på vintern och har barn kommer säkert att ha minst en släde. Slädar kan inte bara vara roliga för barnen under vintermånaderna, de är också perfekta för julpynt. De kan dekoreras som du vill och ställa upp antingen framför ytterdörren eller var som helst i huset. Du kan dekorera en släde till jul på olika sätt, det viktigaste är att dekorationen är i harmoni med den kommande festivalen.

Dekorera husets entré med en släde till jul

hus entré pulka för jul dekorera dörrkrans

Så om du har en gammal eller oanvänd släde kan du förvandla den till en kreativ juldekoration. Möjligheterna för detta är många. Med en dekorerad släde kan både dekorationen på utsidan och insidan göras mer original. Du hittar inspiration för båda varianterna i vårt bildgalleri.

deco hus ingång kransar krans släde

Slädar är vanligtvis gjorda av trä eller trä och metall och är en omedelbar påminnelse om vinter- och julhelger. Om du vill dekorera ingången till ditt hus med det, bör du först dekorera det med lämpliga juldekorationer. En underbar idé för detta är naturligtvis den gröna granen, som till och med kan göras till en vacker krans.

släde juldekoration juteband grangrön

Innan du dekorerar en släde till jul bör du bestämma om du vill placera den på golvet eller upprätt. Om det tillgängliga utrymmet är begränsat, luta helt enkelt dekorationen mot väggen och dekorera det övre området. Förutom de riktiga eller konstgjorda grangrenarna kan du tänka dig en lämplig rosett. Detta kan tillverkas av vilket material som helst, i detta exempel används juteband.

Juldekoration släde fairy lights loop skridskor

Om du vill skapa ett blickfång inte bara under dagen, utan också på kvällen, kan du dekorera släden till jul med sagoljus. De små lamporna kombineras bäst med andra dekorationer, till exempel julkransar, kransar, eller varför inte med ett par skridskor? Dessa ger en julig stil och harmoniserar helt enkelt underbart med träsläden.

idéer juldekorationer husingång zinkbehållare pulka

Om du vill dekorera lägenheten eller verandan till jul med en släde, bör du inte nödvändigtvis dekorera den rikligt. Skapa helt enkelt ett vackert arrangemang av träsläde och andra dekorationer du väljer och skapa en vacker juldekoration själv. Oavsett om zinkbehållare med dekorerade grenar, lyktor dekorerade till jul eller annan dekoration bestämmer du självklart.

Släde till jul dekorera grangrenar bär kottar loop

Förutom grangrön kan många andra naturmaterial användas för att dekorera en pulka. Kottar i olika storlekar är ett fint tillskott till den gröna grenen. Å andra sidan kan du lägga till färgaccenter med röda bärgrenar. Dessa kombinerar bra med en stor röd rosett som står högst upp. Med en sådan dekoration för husets entré garanteras den festliga atmosfären.

hus ingång dekorera julkransar kransar slädgåvor

Släde och presenter på ett ställe betyder bara en sak: jultomten! Dekorera entrén till huset med lådor som ser ut som gåvor och ordna dem på en större träsläde. På så sätt kan du skapa en original juldekoration och ge barnen mycket glädje inför julen.

Släde till julpynt krans naturmaterial

Om du inte har en pulka till hands kan du bygga en själv av gammalt trä. Du behöver några platta brädor för sittgruppen och några böjda för löparna. Den självgjorda träsläden ska inte nödvändigtvis fungera, bara se ut som en riktig släde. Sedan kan den dekoreras efter önskemål och utformas som en dekoration framför ytterdörren.

Dekorera släden till jul i lägenheten

entré interiör lägenhet dekorera idéer

Med en vintags träsläde kan du inte bara dekorera området framför ytterdörren, utan det passar lika bra med heminredningen till jul. I det följande visar vi några bra exempel på hur du kan dekorera inredningen till jul med en släde.

pulka dekorera jul skridskor spigot

I entrén eller i korridoren kan en träsläde vackert presenteras som en dekoration. Du kan dekorera detta med gröna grangrenar, bär eller julpynt och göra det till en stämningsfull blickfång. Ett festligt budskap, till exempel “god jul”, eller ett vintage dekorativt element som dessa skridskor är perfekta som ett tillägg till dekorationen.

slädhylla dekor jul lägenhet dekorera

Du kan göra släden till en vacker hylla med hjälp av några träbrädor, som du kan dekorera med massor av julpynt. Om detta sätts på väggen skapas en stämningsfull väggdekoration till jul, som kan försköna varje rum i lägenheten.

juldekor idéer interiör vintage slädgåvor

Vi tycker också att det är riktigt trevligt när julgranen är placerad på en vintagesläde. Det blir omedelbart ett blickfång i interiören och gör ett mycket större intryck. Du kan placera andra juldekorationer runt trädet, till exempel kartonger i olika storlekar som är inslagna som julklappar.

vintage dekor idéer julgran

För att dölja det fula julgransstället kan du lägga granen i en trälåda och dekorera den på lämpligt sätt. På så sätt får din juldekoration med en gammal släde en touch av årgång som passar perfekt till julen. Några handgjorda kransar av papper eller annat material kompletterar bilden riktigt bra.

vardagsrum deco jul släde mini granar

Om det är en liten träsläde för barn, kan detta fungera som en fin bordsdekoration för soffbordet. Med mini -julgranar i krukor och andra (konstgjorda) naturmaterial kan pulkan dekoreras till jul och förvandlas till ett riktigt smycke till bordet.

vintage släde dekoration lägenhet jul

En sådan dekoration passar underbart med lägenheter i lantlig stil och tar inte mycket tid. Naturligtvis bör du inte nödvändigtvis dekorera släden med granar eller grönska. Med julpynt som kransar, julbollar, snögubbar, jultomten eller annat populärt julmotiv skapar du en festlig stämning. Låt din kreativitet gå fri och trolla fram en intressant juldekoration från din gamla släde.