Gör isdrottningdekorationer – DIY julgransdekorationer

Tinker träddekorationer jul-jul-bollar-is drottning-snögubbe

Den populära filmen “Frozen – Totally Unabashed” erbjuder många idéer för hantverk, särskilt på vintern. Om du och dina barn är fans av Frozen kan du använda motivet för årets julpynt. I den här artikeln hittar du fina idéer och instruktioner om hur man blir isdrottning Tinker träd dekorationer och därmed kunna dekorera julgranen kreativt.

Tinker tree dekorationer – kreativa idéer från isdrottningen

Tinker kreativ-jul-bollar-snögubbe-smält träddekorationer

Filmen “Frozen” introducerar några karaktärer som är populära bland barn och vuxna runt om i världen. Drottning Elsa är säker, kungens dotter Anna är optimistisk och omtänksam och snögubben Olaf är vänlig och underhållande. Om du vill göra kreativa dekorationer för isdrottning kan du välja din favoritkaraktär, ett populärt citat eller en scen från filmen och designa en lämplig julboll. En kreativ och samtidigt enkel idé skulle vara att göra en julboll som en smält snögubbe och dekorera trädet med den. Den presenterade idén står för citatet från snögubben Olaf: “Vissa människor är värda att smälta för dem.”

Gör isdrottningpynt och dekorera julgranen

Tinker träd dekorationer jul-is drottning-tema julgran

Med Frozen Tree -dekorationer kan du dekorera julgranen tematiskt och fira en Frozen Christmas. För detta måste du pilla lämpliga julbollar med de olika filmkaraktärerna. Du kan också göra träddekorationer i form av stjärnor och snöflingor, samt några giranger. För en julgran med ett Frozen -tema rekommenderas färger som blått, turkos, vitt och silver.

Tinker Frysta julbollar – material

Tinker tree decorations ice queen-inspiration-materials-diy-project

Med hemlagad julpynt kan du spara pengar på nya julbollar och samtidigt ge din julgran en personlig känsla. I det följande hittar du enkla instruktioner om hur du själv kan göra en Elsa julboll. Material som krävs för detta är en transparent plastboll, glänsande konfetti i turkos, en Elsa -mall, en tandpetare, strass och en papperskotte.

Fyll tomma julbollar med konfetti

Tinker träddekorationer Julbollar-gör-dig-konfetti-fyll

Det första du bör göra är att designa botten på julkulan. För detta behöver du den turkosa konfetti, som du fyller i den tomma plastkulan med hjälp av en papperskotte. Det enklaste sättet att göra konen är från ett enkelt pappersark. Fyll ungefär en fjärdedel av bollen med konfetti.

Tinker Elsa -figur

träddekorationer-tinker-diy-is-queen-elsa-jul-bollar-instruktioner

Nästa steg är att designa figuren av Elsa. Hitta en bild av Elsa på internet och skriv ut den. Utskriften ska inte vara större än en tandpetare. För att göra figuren dubbelsidig bör du vända bilden med ett program och skriva ut den igen. Klipp sedan ut de två figurerna och limma dem på tandpetaren.

Elsa gör julgransdekorationer själv

träddekorationer-pyssel-instruktioner-isdrottning-jul-bollar-blå-konfetti

När din Elsa -figur är klar lägger du den i plastbollen med konfetti. Om figuren inte passar i bollens öppning kan du antingen vika kanterna lite tills de blir tillräckligt smala, eller bara skriva ut en smalare bild.

Dekorera fyllda julbollar

träddekorationer-tinker-diy-jul-bollar-dekorera-strass-konfetti

Om du redan har hittat rätt bild och lagt den i plastkulan kan du börja dekorera kulans utsida. Några självhäftande strass är perfekta för detta, eftersom de lägger till ett extra glitter och ser ut som små snöflingor. Din Elsa julboll är nu klar och kan hängas på granen.

Gör trädekorationer av små bildramar

träddekorationer-tinker-bild-ram-jul-träd-dekorationer-isdrottning

Du kan enkelt göra temat träddekorationer med populära filmkaraktärer själv genom att dekorera små bildramar och infoga bilder av karaktärerna i dem. Tavelramarna kan sedan hängas på julgranen med ett snöre och är en kreativ idé för självgjorda träddekorationer.

Gör trädekorationer inspirerade av isdrottningen

träddekorationer-tinker-is-drottning-inspirerade-blå-jul-bollar-snöflingor

De frysta juldekorationerna behöver inte nödvändigtvis representera karaktärerna från filmen. Julbollar med snöflingor är i linje med temat och är perfekta för en dekoration av isdrottning. Måla helt enkelt en transparent julboll i turkos och dekorera med några snöflingor och strass.

Gör träddekorationer av popsicle -pinnar

träddekorationer-pyssla-glasspinnar-snöflingor-isdrottninginspirerade

En julgran ser vackrast ut när den är dekorerad med såväl julbollar som andra träddekorationer. Till exempel kan du göra snöflingor till isdrottningens julgran med tema från små ispinnar. Varje snöflinga kan tillverkas av tre eller fyra popsicle -pinnar, som är målade i vitt, dekorerad med blått glitterpulver och limmade ihop med en varm limpistol. Slutligen gör du en galge av ett satinband och dekorerar julgranen med tema.

Gör isdrottning snöflingor som träddekorationer

träddekorationer-tinker-snöflinga-juldekorationer-piprensare-pärlor

Om du vill göra olika snöflingor som trädekorationer kan du också göra dem av rörstädare och plastpärlor. Eftersom denna träddekoration liknar en stjärna kan den användas till toppen av isdrottningens julgran.

Gör isdrottning julgransdekorationer själv – instruktioner

Träddekorationer-tinker-hjärta-form-måla-låt-torka-instruktioner

Med delbara plastbollar eller andra figurer kan du göra trädekorationer och dekorera dem som du vill. Om du målar insidan av bollhalvorna håller färgen längre och du kan använda träddekorationerna för nästa år om du vill.

DIY isdrottningdekorationer

träddekorationer-tinker-hjärtformade-jul-träd-dekorationer-isdrottning

För att uppnå en rik färg bör du applicera flera lager färg på insidan av trädprydnaden. När halvorna är torra kan du vika ihop dem och dekorera utsidan. För en julgransdekoration med isdrottning kan du åter skriva ut dina önskade filmkaraktärer i färg och hålla dem på bollarna.

Gör Olaf julbollar själv

träddekorationer-pyssel-jul-bollar-dekorera-olaf-snögubbe

Alla barn gillar den vänliga snögubben Olaf och du bör inte glömma honom när du gör isdrottningar. Hans leende ansikte ger gott humör till hela julgranen. Om du vill hitta en kreativ aktivitet för dina barn som de också gillar kan du göra Olaf julgranskulor tillsammans.

Julbollar med Elsa, Anna och Olaf

träddekorationer-tinker-jul-is-drottning-jul-bollar-blå-silver

Till julgranen med temat Frozen behöver du de andra filmkaraktärerna. Du kan inte bara begränsa urvalet till huvudpersonerna, utan också göra julbollar med karaktärer som Sven och Kristoff.

Gör glittrande isdrottningdekorationer

träddekorationer-tinker-is-drottning-jul-bollar-elsa-dekorera

Om du använder delbara bollar för att göra träddekorationerna kan du limma figuren du vill ha från filmen på insidan. Du kan sedan fylla bollarna med vit konfetti som snö och dekorera utsidan med snöflinga klistermärken. Dekorera med strass som du vill för att skapa en annan glittrande effekt.

Dekorera julgranen med dekorationer av isdrottning

träddekorationer-tinker-jul-bollar-tinker-idéer-isdrottning-tema

Isdrottningens julgransdekorationer skapar en rolig atmosfär hemma och kommer säkert att älskas av barnen. Gör träddekorationerna själv eller med de små istället för att köpa dem för att skapa en unik juldekoration.

Tinker julpynt av papper – 10 vackra DIY -idéer för julen

Gör din egen julkrans – 4 enkla idéer för DIY julpynt

Tinker julpynt från kartongrör: 7 charmiga DIY -projekt för juldekorationer

Slå in julklappar vackert – 6 enkla DIY -idéer för vackert presentförpackning

Gör julklappar själv: 7 kreativa och snabba DIY -idéer

Fällbara servetter till jul – 9 enkla instruktioner