Hantverk med 4-åriga barn till jul-häftiga slöjdidéer, enkla instruktioner & massor av roligt garanterat

hantverk med 4-åriga barn baka kakor med barn dekorera för jul design julgran dekorationer

Barn vid 4 års ålder blir mer och mer självsäkra och oberoende i sina motoriska färdigheter och vill göra många saker på egen hand. De lär sig otroligt snabbt, särskilt när de uppmuntras att göra det. 4-åriga tjejer och pojkar älskar att måla, trä, linda, forma, bygga och leka. Julen erbjuder ett utmärkt tillfälle att tillbringa spännande hantverkstimmar med de små. I det följande har vi sammanställt bra idéer för hantverk med 4-åriga barn till jul, vilket kommer att ge ungdomar mycket roligt och utmana dem. Du kommer då att bli förvånad över de anmärkningsvärda resultaten.

Tinker söt gran från kottar med 4-åriga barn till jul

hantverk med 4-åriga barn julgrankottar dekorerar pomponger

Frågan om vad som kan pysslas med 4-åriga barn kommer säkert att oroa dig då och då. Vid den här tiden på året kan du inte bara klara dig utan julgranhantverket. Samla tallkottar i olika storlekar med ditt barn och använd dem för att skapa vackra och vackra miniatyrgranar. Få brun och grön hantverksfärg och låt ditt barn måla kottarna och en rund träplatta eller tallrik.

hantverk med 4 -åriga barn julmaterial granpomponer konstgjorda snöplatta stjärnor

Lim kottarna på tallriken och låt de små släppa ut ånga kreativt. Nu måste prydnaderna fästas. Pompons, pärlor eller glitter skär en fin figur. Spraya till sist mini-varelserna med konstsnö och låt sprayen torka helt. Barnen kan nu lägga de handgjorda juldekorationerna i sitt eget rum.

Att göra en snöklot med 4-åriga barn

pyssel med 4 år gamla barn jul snö klot design papper tallrik frigolit bild

För att matcha det vackra vinterlandskapet utanför kan barnen designa en söt snöklot som de kan sätta upp som dekoration hemma eller är välkomna att ge bort. Dessutom, om snöklotet innehåller en söt teckning av ditt barn, kommer det utan tvekan att bli ett förtrollande minne. Din älskling kan också göra en sådan förtrollande snöklot av papper, färgpennor, frigolitbolls konstsnö och tydliga engångsplattor. Rita en cirkel och hjälp ditt barn att rita olika vintermotiv på den och sedan färga in dem efter hjärtans innehåll.

tinker snöklot med papperstallrikar för julprojekt DIY barn målar

Lim den svarta snöklotbasen på baksidan av bilden och lägg lite frigolit -snö i mitten av bilden. Nu är det bara att limma plastplattan på den vackra snögloben. Det är bäst att låta snöklotet ligga ner för att förhindra att frigolitbollarna fastnar i kanterna på plastplattan. Om du vill kan du sticka en rosett på baksidan av den handgjorda bollen och använda den för att skapa en prydnad.

tinker snow globe med 4 år gamla barn julmålning bild vinterlandskap

Tinker julgransdekorationer med 4-åriga barn

tinker med vaxkritor barn 4 år gammal hårtork dekorera julgranskulor

För ungdomarna är det alltid ett stort nöje att göra fantastiska och individuella julgransdekorationer. Vi har valt ut några bra och enkla att implementera idéer för julpynt som helt enkelt tillhör en lyckad julfest. Vårt första förslag skulle vara en original julgranskula som är vackert färgglad och fantastisk. Med ett 4-årigt barn kommer trasiga kritor säkert att finnas i överflöd i ditt hem. Med dessa rester kan du skapa en unik prydnad med din älskling. För att skapa en så unik julgransboll med 4-åriga barn behöver du följande material:

fyllbara julbollar

Kritor

Rivjärn eller skalare

hårtork

Hantverk för jul med 4 -åriga barn – dekorera med kritor

hantverk med 4 -åriga barn julvaxkritor dekorerar granbollar

Gnid först vaxkritorna fint och fyll spånen i bollen. Värm nu bollen med hårtork genom att skaka prydnaden upprepade gånger så att kritspån fördelas jämnt. Ditt stöd är mycket viktigt i detta projekt eftersom bollen blir väldigt het. Det är bäst att hålla bollen och ditt barn hårtork. Kökshandskar gör rörelsen lite jobbigare, men ger skydd mot värmen.

Gör julgransprydnader med 4 år gamla barn julstjärna hjärtsmycken

Barn kommer säkert att tycka att det är fantastiskt om du kan skapa färgglada prydnader till julgranen av godis. Om du förvandlar godiset till en så underbar dekoration i de typiska julfärgerna kan du skapa en speciell atmosfär hemma på nolltid.

Nödvändigt material:

Kakskärare

Pepparmynta

Bakplåtspapper

tandpetare

tejp

Julgransdekorationer med kakskärare formar godissmältande hjärnstjärna

Spraya kakskärarnas insida med matlagningsspray och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt sedan din älskling ordna myntorna i ett lager i kakskärarna. Om du har stora tomrum kan du fylla dem med strimlat godis. Sätt in plåten i ugnen några minuter och låt godisarna smälta i 170 grader. De ska inte börja bubbla, så låt dem inte stå i ugnen för länge.

Gör din egen julpynt med 4 -åriga barn, smycken, småkakor, godis

Låt de vackra formerna svalna i två minuter och smörj sedan in en tandpetare eller ett träspett med olja. Använd den för att göra ett hål i den övre delen av prydnaden. Ta försiktigt bort kakskäraren och trä bandet. Vänta inte längre än 15 minuter, för då är de små konstverken redan för hårda och kan gå sönder.

julpynt stjärna pärla prydnad pyssla med 4 år gamla barn jul

Du kan också göra vackra och färgglada prydnader med 4-åriga barn av följande material:

kartong

gul FÄRG

pensel

Tidning eller pappersplatta som skydd för arbetsytan

Ponny pärlor

Hantverkslim

sax

penna

tejp

tinker juldekorationer med barn 4 år stjärnprydnader pappfärg

Barn i denna ålder kan utföra detta enkla och attraktiva hantverksprojekt på egen hand. Allt du behöver göra är att klippa ut lådan i en stjärnaform och beundra de vackra juldekorationerna som små händer kan trolla fram. Låt dem måla stjärnan med färg, bred hantverkslim på den och fäst pärlorna.

julstjärna med barn 4 år julpärlfärg

Designa julkort med barn

tinker julkort färg bubbla folie stämpel tinker med 4 år gamla barn jul

Vårt nästa DIY -projekt med barn till jul, de små kan till största delen också genomföra självständigt. Att göra julkort kan vara riktigt roligt, särskilt när ungdomarna får lägga mycket färg på sina konstverk. Du behöver följande material för julgranens julkort:

olika akrylfärger

svamp

Tomt kort / konstruktionspapper

Bubbelplast

kartong

sax

Lim

pensel

hantverk med 4 år gamla barn jul gratulationskort design hantverksmaterial

Hjälp ditt barn att designa den stora julstämpeln. Skär en triangel ur bubbelplast. Arbeta försiktigt, var försiktig så att du inte skär igenom de små ballongerna. Skär sedan en lite större triangel ur tjock kartong och lim bubblan på den med bubblorna uppåt. Låt din älskling fördela olika färger på svampen. Nu trycks stämpeln på bläckplattan och läggs på det tomma kortet. Nu uppmuntra ditt barn att försiktigt utöva tryck över hela stämpeln för tydligt tryck.

pyssel med 4 år gamla barn julbubbla wrap julgran julkort

Ditt barn kommer att njuta av hela processen och vara stolt över kortet som de har skapat själva. Slutligen, glöm inte att fästa en liten stjärna på toppen av trädet. Om du vill utöka den stora hantverksaktiviteten och göra den mer komplicerad, låt ditt barn göra frimärket själv. Kanske skriver texten tillsammans och får ditt barn att sätta på sina initialer för hand. Du är välkommen att skapa ett annat avtryck för varje kort genom att låta ditt barn måla enskilda luftbubblor med en pensel i ett specifikt färgat mönster.

Dekorera julgranen med doftande kanelpynt

göra granpynt dekorationer baka kakor dekorera med barn

Dessa kanelsmycken får ditt hem att lukta himmelskt. Ditt barn kommer att älska att göra julpynt av kanel. För att göra detta måste du blanda lika mycket kanel och äppelmos och knåda till en slät, icke-klibbig deg. En kopp av var och en av de två ingredienserna gör cirka 18 vanliga kakskärare. Ditt barn kommer redan att ha mycket roligt när du knådar. Låt din älskling rulla ut en tredjedel av degen mellan två lager plastfolie.

kanel äppeljuice baka kakor skär ut hantverk med 4 år gamla barn jul

Ta sedan bort det översta lagret av plastfolie och låt ungdomarna klippa ut julmotiven. Använd ett sugrör för att göra ett hål för bandet åt gången. Grädda julpynten i 200 grader tills de är torra och hårda. Låt dem svalna. När de inreder kan barnen naturligtvis släppa ut kreativt.

Gör gyllene modelllera med 4-åriga barn till jul

Gör lera själv guld paljetter mynt tinker kedja med 4 åringar till jul

Att leka med att modellera lera och göra olika figurer av det är ett riktigt nöje för de små. Att forma degen med händerna har en positiv effekt på motoriken och främjar barns kreativitet. Om du inkluderar de små i produktionen av modelleringslera, kommer de att ha ännu roligare att spela. Här hittar du bra recept på hur man gör färgglad modelleringslera hemma. För att matcha den festliga stämningen kan du förvandla den till mousserande guldspackel. Låt sedan ditt barn arbeta med glitterpulver, paljetter av guld, små hattar och pärlor i knådmassan. Din älskling kan sedan ta bort föremålen och utforska utskrifterna eller skapa olika figurer och dekorera dem.

Vinter DIY -projekt – designa en julgran med överraskningar

pyssel med 4 år gamla barn jul julgran presenter

Denna julgran rymmer små överraskningar och godis för dina barn och ser vackert dekorativ ut. För att göra granen behöver du:

Vävnadspapper i rött och grönt

Papperskoppar i rött och grönt

Elastiska band

Pysselpapper

Lim pistol

sax

nyckel-

penna

Kartong / skumbräda

Påfyllningsvaror (små leksaker, gummibjörnar, choklad, etc.)

hantverk med 4 -åriga barn som gör julgran med presenter

Låt ditt barn fylla kopparna med julgodis eller leksaker. Skär cirklar ur silkespappret och lägg dem på papperskoppens öppning. Linda ett gummiband och muggen för att hålla papperscirkeln på plats. Använd det heta limet för att limma kopparna på tallriken i form av en julgran. Skär en stock av papper och lim den på plattan. Ditt barn kommer nu att sticka fingret genom silkespapper varje dag och ser fram emot överraskningen inuti.

Dekorera klädesplagg till jul med barn

hantverk med barn 4 år jul tshirt dekorera gran glitter

För ännu mer humör kan du dekorera en enkel, enfärgad T-shirt med dina avkommor. En mousserande julgran ser bra ut på en vit bakgrund och är snabb att göra. Lägg först en kartongbit mellan de två tyglagren från T-shirten så att det valda motivet har vackra, raka konturer. Designa nu en julgran av remsor av målartejp och applicera lim på de vita utrymmena. Ditt barn kan naturligtvis ta på sig den här uppgiften. Skaka generöst grönt och guldglitterpulver ovanpå. Slutligen, skaka av överflödigt pulver och ta bort de självhäftande remsorna.