Måla julbollar: 3 instruktioner för hantverk med barnen

Måla julbollar Gör dina egna julgransdekorationer

Oavsett om det är julpynt eller presentkort: Dessa färgglada julbollar skapar en glad atmosfär och lägger ett leende på hela familjen. Vi visar dig tre lättanvända instruktioner med spritfärg. Det vattenbeständiga, alkoholbaserade bläcket kan enkelt appliceras på glas. Det torkar snabbt och ändrar inte färg. På så sätt kan du vara säker på att de kärleksfullt utformade dekorationerna till julgranen inte kommer att blekna på åtminstone flera år. Låt dig inspireras av våra idéer och ge juldekorationerna en ny touch. Ta reda på hur du kan måla julbollarna så snabbt och rent som möjligt!

Måla julbollar: gör glada juldekorationer

Julbollar målar transparenta idéer barn

Ge julgranen ett stänk av färg – Dessa färgglada julbollar ger julgranen en modern touch. De är därför idealiska för minimalistiska eller eklektiska interiörer där det traditionella röda och gröna färgschemat bara kommer att se för tråkigt ut. Vi kommer att visa dig hur du kan göra de halvtransparenta bollarna i enfärgad färg.

Måla julbollar Akvarell löser sig Materialöversikt

Överblick av nödvändiga material:

Transparenta julbollar i glas

Alkoholbläck – vattentätt, alkoholbaserat bläck, olika färger

Bensin eller alkohol

sprayflaska

Gummihandskar

Bakpapper eller förpackningsfilm för att skydda arbetsytan från fläckar

Hur man målar julkulor Instruktioner för att strö alkocholidéer

Steg 1: Fyll sprayflaskan med bensin / gnidningssprit. Ämnet finns i nästan alla rengöringsvatten och har utmärkta fettlösande egenskaper. Detta tar bort olika fettfläckar från trägolv, svettfläckar från kläder och vax från parkett, rena borstar och smycken och till och med tvätta läderskor. Så du kan också använda rengöringsmedlet i hushållet. Vårt tips: Få detaljerade råd om lagring, fastigheter och korrekt användning vid köp. Ta alla säkerhetsåtgärder i beaktande (om det anges av tillverkaren). Du kan köpa sprit från ett apotek. Det är känt som isopropanol. Du måste också söka råd om detta. Det är bäst att förklara vad du behöver det för redan i början.

Steg 2: Ta bort metallhängarna och spraya julkulorna med mineralsprit. Gnid försiktigt bensinen på ytan. Ventilera rummet väl.

Måla julbollar måla lösa upp glas

Steg 3: applicera färg på julkulorna. Var försiktig så att du inte lämnar några tomma utrymmen. Täck ytan helt.

Måla julbollar, enfärgade, gör julpynt med barn

Steg 4: Töm ut julkulorna på bakplåtspappret eller plastfilmen och låt dem torka. Det är bäst att låta julgransdekorationerna torka minst en natt.

Måla julbollar uni färg akvarell alkochol technik dagis

Steg 5: Så snart julkulorna är helt torra, fäst taggarna igen.

Julbollar målar idéer i olika färger

Du kan naturligtvis också hälla färgen i bollarna, i alla fall kommer slutresultatet att se ganska tråkigt ut och inte något skimrande. Förresten, du kan inte tvätta julbollarna.

Julbollar målning idéer olika färger instruktioner

Måla julbollar: skapa en akvarelleffekt

Måla julbollar

Om du någonsin har behärskat designen i enfärgade kan du också prova nästa hantverksidé. Vi visar dig hur du kan göra julbollar i två eller flera färger.

Julbollar målar akvareller blandar idéer

Du behöver följande material:

Transparenta julbollar i glas

Alkoholbläck – vattentätt, alkoholbaserat bläck, olika färger

Bensin eller alkohol

sprayflaska

Gummihandskar

Bakpapper eller förpackningsfilm för att skydda arbetsytan från fläckar

Borsta eller stämpel

Måla julbollarna. Spraya flaskan. Applicera vattenbaserad färg

För att komma igång, följ steg 1 till tre. Spraya julkulorna med alkohol, gnid det på ytan. Applicera sedan först en basfärg och tillsätt sedan flera droppar kontrastfärg. Smörj eventuellt färgen lätt med penseln. Alternativt kan du applicera kontrastfärgen på frimärken och skapa vackra motiv med den. Lägg flera droppar med olika färger på en filtbit, tillsätt några droppar sprit och använd dem för att stämpla julgransbollarna. Låt barnen hjälpa till att måla. Glöm i alla fall inte att färgen torkar mycket snabbt och att du måste smeta ut den andra färgen snabbt.

Måla julbollar: applicera färg inifrån och ut

Måla julbollar, applicera idéer med vattenfärg

När du målar dina julkulor kan du applicera färgen på insidan eller utsidan. Men du kan också kombinera de två målningsteknikerna. Då blir de kreativa mönster som visas ovan. Först målas julgranskulorna på insidan i enfärgad färg och sedan penslas med kontrastfärg på utsidan. Vi visar dig hur det fungerar.

Måla julbollar Instruktioner första steget Applicera vattenfärg utanför

Du behöver samma material som i de andra instruktionerna ovan:

Transparenta julbollar i glas

Alkoholbläck – vattentätt, alkoholbaserat bläck, olika färger

Bensin eller alkohol

sprayflaska

Gummihandskar

Bakpapper eller förpackningsfilm för att skydda arbetsytan från fläckar

Borsta eller stämpel

Du kommer också att behöva träspett för shashlik

Måla julbollar, applicera droppar, idéer

Och så här är kulorna målade: Först några droppar på dropparnas yttre sida, sedan bollarna på shashlikspetten och låt torka. Som i de tidigare instruktionerna kan du måla bollarna med en pensel eller stämpla dem med olika mönster. Det är bäst att använda filt eller sminksvampar till frimärket. Låt din kreativitet gå fri och testa olika varianter. Låt barnen vara med och naturligtvis bestämma designen. Du kan sedan ge julkulorna till morföräldrarna eller använda dem för att dekorera julklapparna.

Måla julbollar utanför måla pensel akvarell alkochol

Du måste låta julkulorna torka i minst en natt. Först då kan du fortsätta måla. Glöm inte att ventilera rummet på morgonen. Du bör inte tvätta dessa bollar heller, eftersom färgerna kommer att smeta ut eller tvättas helt.

Julbollar målaridéer tre steg av vattenfärg utanför insidan

Nästa dag färgar du insidan av de helt torra julkulorna. Häll helt enkelt flera droppar färg och skaka försiktigt julbollen. Låt det torka och fäst metallbrickan.

Förresten, du kan inte bara måla julbollar. Andra julpynt kan också dekoreras med akvarelltekniken. Om formen är mer komplicerad, om den har hörn och kanter (som julstjärnan), kan du stämpla glasets yta eller måla den med en pensel. För en ännu mer WOW -effekt, lägg ett lager glitter på den. Låt fantasin springa iväg – du kan till och med skriva på julkulorna med spritbläcket. Vi önskar hela familjen mycket roligt med hantverk!

Måla julbollar tillämpa akvarellidéer