Självgjorda adventskalendrar i fem varianter att imitera

hemlagad-advent-kalender-imitation-lådor-kartong-små-barn-gåvor

Semestern har officiellt börjat! Det är aldrig för tidigt att tänka på rätt dekorationer för vintersäsongen. Adventskalendern är ett absolut måste för julen. En vacker tradition som uppskattas av både barn och vuxna. Vi erbjuder dig 5 idéer för hemlagade adventskalendrar, som är lätta att efterlikna.

Idéer till självgjorda adventskalendrar

adventskalenderlådor kartongplastdjur

hemlagad adventskalender plastdjurleksak färg vit

adventskalender tinker kartonger djurleksaker röd näsa

Laurel från Ett livligt liv har designat en ”vild” adventskalender med djurleksaker av plast från en second hand-butik. Med en vit sprayfärg och en söt bobble näsa förvandlas dessa till den perfekta juldekorationen. Du kan fylla de små kartonglådorna med godis och, om du är värd för en fest, ge dem till dina gäster.

Marie-Laures egenproducerade adventskalender

tinker adventskalenderidé snyggt lim

Marie-Laure från La Maison de Loulou  har designat en adventskalender som kombinerar fina detaljer med en enkel design. Kartongsmycken får ett nytt liv med denna smarta idé. För att ge lådan en festlig känsla, är varje låda dekorerad med en bit doily. Om du inte har lådor kan du göra din egen genom att hitta gratis mallar online.

runda metallburkar med magnet på baksidan

hemlagad adventskalender som imiterar runda metalllådor magnet

hemlagad adventskalender metallburkar rund magnet

Denna adventskalender från Twig & Thistle är ett fantastiskt projekt med runda metallburkar. Den magnetiska baksidan gör att du kan ordna om dina kalendrar när tiden går fram till jul. Och de är perfekta för små godis och godis. När julen är över kan du behålla dessa burkar till nästa december eller använda dem för att organisera brevpapper som gem och stift.

färgglada uttagslådor

tinker adventskalender färgglada uttagslådor vik

hemlagad adventskalender ta ut lådor färgglada

Om du är ett fan av de ljusa färgerna, så är denna självgjorda adventskalender från Kelly perfekt för dig. Denna take-out box adventskalender innehåller ingen av de traditionella röda och gröna färgerna. Den platta kartongytan ger möjlighet att enkelt sätta på siffrorna på den. Lek med olika teckensnitt och storlekar för ett roligt, eklektiskt utseende. Om du vill anpassa rutorna kan du också använda namnen på familjemedlemmarna för specifika dagar.

Mini lerkrukor i rött och vitt

hemlagad adventskalender, små lerkrukor, röd och vit säckväv

adventskalender små lerkrukor röd vit träddekorationer boll

Även om dessa lerkrukor, som används av Alix från Ett ojämnt liv, är små, gör du ett stort intryck. Använd en touchpenna, pensel eller till och med nagellack för att måla siffrorna på den. Så att nyfikna barn inte kan se vad som finns i lerkrukorna, gömmer de godisarna i säckväv.